Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Za to plačujemo naročnino?

Za to plačujemo naročnino?

Za to plačujemo naročnino? Da nam vrtijo desničarske govore iz inštituta Jožeta Pučnika? Totalno desničarska propaganda. Janša, Brejc in druščina ploskajo. Pa v ponedeljek bo dokumentarec o ubogih rehabilitiranih duhovnikih. Par dni nazaj dokumentarec o povojnih pobojih. Vse iz skrajno desničarskega vidika? Če je televizija postala desničarski medij za desničarje, naj tudi naročnino pobirajo samo desničarjem.

A pričakuješ, da bodo to tematiko predvajali po tvoje “levi”? Koga pa si pričakoval, da bo govoril in ploskal. Kučana, Ribičiča, Potrča, Stanovnika, Dolanca (pardon, ta je že pokojni) itd. Kakšna desničarska propaganda? Zamolčani čas in dejanja. Zanimivo poslušanje.

Lahko bi o tem govorili ali pripravili oddaje levi, saj jim je snov poznana. Sploh ni pomembno kdo govori ali ploska, pomembna je vsebina.

Oprosti, kaj tako nekritičnega še v najhujših časih komunizma niso vrteli. To, kar je bilo včeraj po končanih Odmevih. Tema. Latinščina. Način. Posmehovanje in žaljenje vsega nedesnega. Kot bi gledala Miloševićevo televizijo. Absurd. To ni način. Če je politika, če mora biti politika, naj bodo oddaje, takšne pogovorne. Naj pridejo politiki, se menijo, narod naj se odloči, komu bolj verjame. Bomo po novem gledali enourne posnetke s Peterletovega predvolilnega shoda? Kot je bilo na srbski BK televiziji. Ja, sam tam je bil Karić lastnik televizije. In ni pobiral naročnine. Da bi ob enajstih zvečer dali kakšen dober film, tega ne morejo. Predrago. Ni pa jim bilo predrago poslati snemalno ekipo v Pučnikov inštitut, posneto zmontirati, zrežirati.

Ne razumem, zakaj vas tako moti, če se po 60-ih letih pojavijo na TV
(le-to mimogrede plačujemo vsi – levi, desni, srednji, stari, mladi …) oddaje tudi z vsebino, ki jih nismo bili do sedaj vajeni. Torej, če je TV medij, ki ga moramo plačevati vsi ne glede na vse, je prav, da se pojavijo tudi oddaje, ki nekaterim niso ravno všeč – sicer pa tako, kot je bilo do sedaj, samo da je vsebina malo drugačna (nenavadna?). Jaz sem vedno spremenila kanal, če mi zadeva ni bila povšeči. Pa daj še ti!

Posnetek nastopa dr. Kajetana Gantarja z naslovom Likvidacija klasične gimnazije v znamenju boja proti elitizmu je bil to. Oddaja Brez reza.

Ta Gantar se je v svojem govoru norčeval iz mnogih in premnogih. Ter zato požel veliko smeha. Vsi butci razen njega in njegovih. O tem, kako je opisoval ljudi južne krvi, sploh ne bi. Vse skupaj je precej prestopilo prag nestrpnosti in dobrega okusa.

Takšnim stvarem ni mesto v programski shemi nacionalne televizije. Če pa se že vrti, mora zgoraj pisati, da gre za plačan oglas.

Upam, da bo ponovitev. In to večkrat.

Ali mogoče veš kdaj? Mi je namreč žal, da sem tako super oddajo zamudila.

glede na zdajšnjo prakso naše vrle državne tv jo boš videla tolikokrat, da je boš preko glave sita, ne glede na to, kako strastno si jo trenutno želiš 🙂

Ali mogoče veš kdaj? Mi je namreč žal, da sem tako super oddajo zamudila.[/quote]

jaNJA s teboj je nekaj zelo hudo narobe. Oddaje nisi gledala (ker si jo zamudila), istočasno pa trdiš, “da je bila super”.

takšne oddaje naj se vrtijo na “parlamentarnem” kanalu, zraven pa mehiške limonade, ker so iz istega žanra – best of the best, po okusu desnice

Ali mogoče veš kdaj? Mi je namreč žal, da sem tako super oddajo zamudila.[/quote]

jaNJA s teboj je nekaj zelo hudo narobe. Oddaje nisi gledala (ker si jo zamudila), istočasno pa trdiš, “da je bila super”.[/quote]

Če jo ljudje tvoje baže, ki jim glave funkcionirajo čisto narobe, kritizirajo, je zagotovo super.

slučajno sem včeraj na tv ujel del pogovora, o katerem govorite.
ko se je prvič pojavilo ime govorca, in sem videl, da je to dr. Gantar, sem bil presenečen. gospoda sem do zdaj poznal samo preko imena, videl in slišal ga nisem še nikoli. presenetilo me je, da se tako znano ime spusti tako nizko. škoda za avtoriteto in dobro ime. določene stvari, ki jih je povedal, so držale, osebne nastrojenosti in na trenutke žaljivih podtonov, pa ni uspel skriti. daleč od nepristranske strokovne razprave. žal.

Torej: PONOVITEV ODDAJE JE DANES, V ČETRTEK, DNE 30. AVGUSTA, OB 17.35 na SLOVENIJA 2. NASLOV ODDAJE: “BREZ REZA: DR. KAJETAN GANTAR – LIKVIDACIJA KLASIČNE GIMNAZIJE V ZNAMENJU BOJA PROTI ELITIZMU”.

Hvala vsem, ki ste na to oddajo opozorili!
Upam, da jo boste še enkrat gledali! Škodilo vam ne bo.

Naprej si jo ti oglej prvič, potem pametuj.

Joj, koliko nesproščenosti.

Glede na to od koga prihajajo kritike bomo očitno spet izvedeli kaj, kar se ni smelo vedeti. Še dobro da je slabo vreme. Prav primerno za ogled kake dobre oddaje.

Moja čisto dobro funkcionira. S tvojo pa je res hudo narobe. Glavo mislim. Ker bi lahko v tvoji “zagnanosti” zopet narobe razumela.

Pa še dobrohoten nasvet: mogoče ne bi bilo odveč, da bi obiskala kakšnega psihoterapevta. Vidim, da te je tema tako znervirala, da si pričela kričati.

Če bi se dalo, bi zate črke rdeče pobarvala, tako pa sem naredila kar sem pač mogla v upanju, da boš oddajo še enkrat gledala in jo MOGOČE tudi razumela. Ponavljam posebej za take trde glave: OB 17.35. URI! RAZUMELA?

Če bi se dalo, bi zate črke rdeče pobarvala, tako pa sem naredila kar sem pač mogla v upanju, da boš oddajo še enkrat gledala in jo MOGOČE tudi razumela. Ponavljam posebej za take trde glave: OB 17.35. URI! RAZUMELA?[/quote]

Samo še enkrat potrjujem, kar sem ti napisala in toplo priporočam čimprejšnji obisk pri dobrem terapevtu.

Pišeš,…. da boš oddajo še enkrat gledala. Jaz je sploh nisem gledala in tega tudi nisem nikjer napisala. Še enkrat dobro preberi, boš mogoče dojela!!! O razumljenosti oddaje pa tako ne morem debatirati.
O trdoti glave pa bi res bil potreben razmislek. Vendar s tvoje strani.

Vrabček slabo bereš. Kako lahko kar enega pošiljaš k psihoterapevtu, ko pa niti TI nisi gledala oddaje, po moje bi kaki terapevti prišli prav tebi. In ker si tako žolčno reagirala je bila janJA prepričana, da si oddajo že gledala in je TEBI priporočila, da si jo ŠE ENKRAT oglej. Torej, najprvo pozorno preberi, če pa nevidiš dobro brati, pa kar hitro k okulistu.

Okulist bi verjetno bolj tebi koristil, nedvomno nujno potreben pa bi bil še razgovor s kakšnim slavistom in mogoče še s kom???

Priznam, da je bilo v mojem pisanju kar nekaj napak, se tebi to nikoli ne zgodi? Upam pa, da si kljub napakam vseeno izluščila bistvo…

Ce se jaz dobro izsluscila bistvo, je stvar naslednja … Najbolj so nad zadevo navduseni tisti, ki jo sploh niso gledali. Tragicno, kako zelo vam je desna banda sprala mozgane. Da jim ploskate, se preden jih slisite govoriti.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Kje si pri meni zasledila navdušenje? Počakaj do jutri, ker si bom oddajo danes ogledala.
Hvala leva* za tako poceni reklamo za oddajo :))))

leva*
“…še v najhujših časih komunizma niso vrteli.”

Le kako, saj ni bilo drugo slišati kot CKZK,CKZK,CKZK…in potem odmor za ploskanje. Morda veš za vic, vreden zapora v tistih časih, ko je en prinesel radio ali TV na popravilo v servis, ker dela nič drugega kot CKZK, CKZK, CKZK. Pa ni bilo na TV ali radiu nobene tehnične napake.

“Posmehovanje in žaljenje vsega ne desnega.”

Malenkost proti elektrošokih, psihiatričnim bolnicam, Golem otoku … Očitno vas to prizadene, verjamem, vendar je potrebno tudi to slišati vedeti in povedati.

Tvoj predlog pogovornih oddaj o tej tematiki podpiram, vendar za pogovor morata biti dve strani. Očitno ni z ene strani interesa in do tega ne pride. Tako je vsaj malo poskrbljeno s strani TV. Meni je vseeno, kdo bi pripravil take oddaje,levi ali desni ali pa srednji, glavno je da so. Prav je, da se pokažejo morišča povojnih pobojev, taborišča v Nemčiji … da do takega fanatizma nikoli več ne pride, vsaj v Evropi ne več in smo s tem tu zaključili.

To je javna televizija. Vsi placujemo narocnino. In ni primerno, da je propagandno sredstvo ne enim ne drugim. Ce kdo hoce prek televizije puscati svojo propagando, naj si omisli in financira svoj televizijski kanal. Povsem preprosto.

Evropa je fasizem in nacizem ze zdavnaj obsodila. Mi smo tisti, ki se trenutno ne moremo odlociti, ali je kolaboracija s fasisti in nacisti nekaj slabega ali morebiti nekaj, s cimer si zasluzis naziv narodnega junaka.

V casu CKZK naj ne bi bilo demokracije. Zdaj pa kakor je. Pesem je pa ista. Naj nam povedo, da tudi zdaj ni demokracije in potem bom laze razumela, kaj se dogaja.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Kakšno dobro stvar pa tudi kdaj pa kdaj prikažejo. Danes so, recimo, objavili, da so leteli trije ministri. Naslednjo pričakujem, če ne prej, ob naslednjih volitvah.

New Report

Close