Ali so otroci krivi dejanj svojih staršev ?
Zelo hitro prilepimo razne etikete osebam, ki jih kritiziramo.Ko se malo poglobimo v njihov življenjepis kaj hitro ugotovimo, da v tistih dogodkih niso sodelovali, saj so bili še otroci, ampak njihovi starši. Namesto, da bi etiketo umaknili jo pustimo, češ saj so otroci svojih staršev torej isti, krivi.
Prav ali ne?
Po moje ne.
Ne, so pa, vsaj delno, starši krivi za obnašanje svojih otrok, nenazadnje so jih oni vzgajali.
in tako je pač malo nerodno, ko lepa hčerka ministra za šolstvo po TV z znanim nacionalistom razdira takšne in drugačne o tem, kako bi določen del populacije obešala za jajca in podobno.
ta bi rabila kakšno okrog uh (ušes), ne pa ona reva od poslanca, fanta krepkega hči, ki so jo ata pred vsemi oklofutali, ker je pri petindvajsetih v javnosti kadila, oziroma spila glaž vina al kaj že.
Se strinjam z napisanim, vendar… Vedno ta dodatek. Zakaj pa, zasledeno na forumu, otroke domobrancev zmerjate z domobranci,na sebi nosijo vso težo vojne medtem ko otroci partizanov so samo otroci in njih ne doseže mogoča krivda staršev za zločine? Zakaj ta razlika? Nobeden od njih ni bil udeležen kot aktivni udeleženec vojne ampak so samo prenašali posledice idiotizma staršev. Mogoče privilegij zmagovalca, kdo ve.
boss,
tole temo si odprl že dolgo nazaj.
Vaja dela mojstra so včasih dejali. Ti to dobro veš, a ne!?
Ti jih ne odpiraš, odpirajo jih takozvane “maškare!” Zvesto pa odgovarjaš na take teme!
Vedi, da mene ne boš “farbal”!
Vem, da si vnet odvisneš MON-a, drugače si ne bi še registriral nick “gofla”, na ta nick ne pišeš več, a ti tudi ta nagaja??
Mene =bčkaš, naj se dogovorim, da Svetilnik ne bo več odpiral takih tem.
Svetilnik jo je odprl, tudi povedal kaj so storili belogardisti njegovi teti. Ali ti misliš, da niso bili zmožni kaj takega storiti? ALI KAJ?
Zakaj pa ne bi smel ON to napisat?
SVINJARIJE, KO SO JO NAPRAVILI BELOGARDISTI IN POTEM IMENOVANI DOMOBRANCI S POMOČJO RKC, JIM NE MORE NIHČE IZBRISATI.
Vem, da ti tudi moje teme niso všeč, tudi vem, da se boš obešal nanje.
Nočeš pa vedeti, zakaj sem jih pisala. Pojdi čitat temo “kako to”, tam sem nekajkrat zapisala zakaj pišem. Vse kar sem pisla je čista resnica.
NE BI TI ŠKODILO, ČE BI PREBRAL KAKŠNO KNJIGO, JIH JE OGROMNO.
SAMA SEM V ZADNJEM ČASU KAR NEKAJKRAT NAPISALA NEKAJ KNJIHG, DA SI JIH PREBERETE. PA VAM SMRDIJO, KER JE V NJIH VELIKO SMRADU.
NISI PA NIKOLI ZAVIRAL “BLEBETAČABENAFLEKA”, KO JE NABLEBETAL KUP NERESNIC!
BERI zgoraj post:
boss, 30.08.07 11:45, to si ti pisal! in
Boom, 30.08.07 14:20, napisal boom
Malo se spomni kaj vse ste mi pripisali, V TEH ŠTIRIH LETIH, pa nisem nič drugega kot en nedolžni “Petriček”.DOBRO VEŠ TUDI ZAKAJ SEM TUKAJ!
DA nisi ti prav nič boljši, ne dolgo nazaj si napisal, da mi je starost dokončno skisala možgane. Ja, to mi je pripisal GOSPOD BOSS, ko je brez greha.
Za povrh me nadleguješ in zapoveduješ naj neham pisati in odpirati teme.
MNOGO DOGODKOV SEM NAPISALA SEM JIH SAMA DOŽIVELA, VELIKO PREBRALA V KNJIGAH, KO JE BILO ZAPISANO, KAR SEM SAMA DOŽIVLJALA. KAR SEM LIMALA LINKOV IZ ČASOPISOV, SO PA TUDI RESNIČNI.
boss, VSE KAR SEM PISALA, JE RES! PA ŠE BOM, ČE SE MI BO LJUBILO.
JA, VELIKA ŠKODA JE, DA NI NA MON-U ŠE KDO OD MOJE GENERACIJE.
žALOSTNO PA JE, DA TI, KOT SIN TABORIŠČNIKA, ZAGOVARJAŠ DELO IZDAJALCEV.
ŽE VEČKRAT SEM POMISLILA, ČE JE SPLOH TO RES, DA JE BIL TVOJ OČE V TABORIŠČU?
VEDI PA, DOKLER BODO POTOMCI DOMOBRANCEV-IZDAJALCEV VIDELI SAMO SLABA DELA BORCEV PARTIZANOV, KI SO SE BORILI ZA sLOVENIJO.
BODO TUDI POTOMCI BORCEV PARTIZANOV VRAČALI NAZAJ DELA-IZDAJO SLOVENSKEGA
NARODA, KO SO SE BORILI ZA OKUPATORJA, PA ŠE PRISEGLI SO MU. PRAV NA DAN PRISEGE HITLERJU SEM UŠLA IZ POD NJIHOVE KONTROLE, TAKRAT SO IMELI VELIKO DELA IN USPELO MI JE.
OBMETAVANJE SE BO NADALJEVALO!
IN TAKO BO ŽOGICA SKAKALA SEM IN TJA. SKAKALA JE PRED MEMOJ IN BO TUDI, KO MENE NE BO VEČ NA MON-U.
ČEDALJE VEČ JE “maškarade”, jaz se ne bom skrivala, kar komu gre, bom še naprej napisala z nikcem PRABABI.
Eh prababi, ko boš imela čas si obriši očala in se spravi še enkrat prebrati na temi o kateri si se tako razpisala sedaj. Upam da boš s čistimi očali uspela prebrati in tudi razumeti kaj je spoštovana tvoja odvetnica napisala in kaj sem ji jaz napisal v odgovor. Na njene obtožbe sem pač odgovoril z predlogom kako naj stvar reši.
Marsikatero knjigo sem prebral o partizanskem boju poslušal marsikatero pripovedovanje in si pač ustvaril svoje mnenje o tem obdobju.
Je bil taboriščnik. Ravno ta vikend mi je povedal da je dobil povišico, 2 eura, za odškodnino med drugo vojno, izseljeništvo in taborišče.
Tudi napisal sem ti že, zakaj se sploh uglašam na tvoje teme. Zelo enostransko pišeš, zato dam svoj dodatek k boljšemu razumevanju.
Npr.: zelo si se razpisala o bolnici Franja in njeni zdravnici. Nikjer pa nisi zapisala njene težave ki jih je imela z politkomisarjem zaščitne čete in njenem dvomesečnem (2) zasliševanju ter odstranitvi iz bolnice. Rešila se je le zaradi dobrih zvez.
V vojni velja le zakon močnejšega in njegova pravica ter resnica. Zmagovalec izda ogromno gradiva ki naj bi opisovali dogodke, vendar opisane z njegovimi očmi in besedami.
Še enkrat prababi, zaradi mene lahko pišete in odpirate kateri koli teme hočete. Vendar se potem ne pritožujte da vam odgovori niso všeč. Benaflek je zame ista kategorija kot svetilnik. Se zelo trudim da jima ne odgovarjam ker menim da z ne odgovarjanjem na temo naredim več kot z vsakim odgovorom ker z njim samo dodam gorivo na njegov ogenj.
Pa še tole. ZAKAJ so interniranci šele z novo državo dobili priznana leta v taboriščih ne pa že v komunistični državi? Mogoče pa je le kaj resnice v mojih zapisih o prihodu ljudi domov.