PODRAŽITVE
Danes se je podražila večina osnovnih izdelkov (nekateri tudi nad 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}).
Sindikati napovedujejo splošno stavko.
Minister Vizjak se spreneveda! Odredil bo (je) preiskavo, kdo je za te podražitve kriv?
Dobesedno norčevanje iz delavcev z najnižjimi dohodki, upokojenci…ki komaj preživijo iz meseca v mesec.
No, še za tiste, ki berejo “delo”
Pa še to:
Padli angeli:-)
http://www.mag.si/
Finance:
http://www.finance.si/index.php?rub=4
http://www.finance.si/190229, ne bo uspelo? in anketa
In še ena skregana z vso logiko.
Vlada je znižala cene cigaret.
In kdo sedaj to razume?
Na eni strani sprejet zakon o omejevanju tobačnih izdelkov, s katerim vlada želi zaščititi svoje prebivalce pred nevarnimi boleznimi, ki jih povzroča tobak, na drugi strani pa znižuje cene prav tem izdelkom in draži osnovne življenjske artikle.
Pa še na temo tobaka in zdravja. Zakaj vlada istočasno ni v zakonu določila, da se v živilskih trgovinah (kjer se prodaja kruh in mleko) prepove prodaja tobčanih izdelkov?
Pa mi naj kdo pojasni, kakšna logika je to. Jaz je ne razumem! Pa da ne bo pomote. Sem kadilka.
Žalostno.
Dražijo se osnovne življenske potrebščine, cenijo pa se droge.
A samo dvakrat so se letos podražile, še vedno niso dosegle evropske ravni.
Evropa tako velikih skokov cen hrane ne pozna, spet je Slovenija prva in najbolj pametna, do sedaj se je hotela s cenami samo primerjati z Evropo, sedaj jo je prehitela.
Slovenija se v vsem primerja z Evropo, ja pa naj se končno prične še z inflacijo in plačami. Naj spomnim, inflacija je največja v Evropi, kar za naše politike še vedno ni nič kritičnega, plače so pa tam nekje pri repu.
Se vedno ne vem, kdaj so se cigarete pocenile. Kolikor jaz vem, so se letos podrazile dvakrat, skupaj za 30 centov, kar je 75 tolarjev. In kar se mene tice, je to precejsnja podrazitev. Seveda niso na evropski ravni. Tudi nase place niso.
No pa mi povej, kako naj zmanipulira (naj bo po tvoje, trinajsterico),
delavska družina z dvema otrokoma čez mesec.? Vse cene evropske, plače pa balkanske.
A je to manipulacija, če pravim, da imamo preveliko inflacijo, kljub ekstremni gospodarski rasti, ki se niti srednjeročno ne more obdržati. Res je, da imajo države z veliko gospodarsko rastjo tudi veliko inflacijo, a to kar se dogaja v Sloveniji s cenami, plačami, inflacijo, gospodarsko rastjo in še bi se dalo naštevati, presega meje trinajsterice, ali kolikor že hočeš.
Res Žogica letos so se cigarete 2 x podražile (1.1. in 1.7.), vsakič po 15 centov.
No in ko sem v torek 4. 9. 2007 kupila cigarete v trafiki, sem prodajalko opozorila, da se je zmotila in mi preveč vrnila. Vendar mi je prodajalka obrazložila, da so se cene cigaret s 1.9. 2007 znižale za 10 centov. In to je to.
Tudi sama nisem nikjer zasledila na kakšni osnovi in v kakšni višini in predvsem zakaj je prišlo do znižanja. Sem gledala na spletu in sem našla samo vprašanje nekoga, ki je na portalu racunovodja.com vpraševal (verjetno je gostinec ali trgovec) ali mora glede na znižanje cen cigaret opraviti popis.
Hvala za dobro novico. Nisem septembra kupovala cigaret, ker ponavadi kupim cel boks (steko). Da mi ne bi zmanjkalo. Novica je zame cudovita, mi je pa dejansko cudno, da podrazis kruh, znizas pa cigarete. Ne vem pa, zakaj mi je cudno, ker zivim v drzavih, ki jo vodijo norci.
No pa mi povej, kako naj zmanipulira (naj bo po tvoje, trinajsterico),
delavska družina z dvema otrokoma čez mesec.? Vse cene evropske, plače pa balkanske.
A je to manipulacija, če pravim, da imamo preveliko inflacijo, kljub ekstremni gospodarski rasti, ki se niti srednjeročno ne more obdržati. Res je, da imajo države z veliko gospodarsko rastjo tudi veliko inflacijo, a to kar se dogaja v Sloveniji s cenami, plačami, inflacijo, gospodarsko rastjo in še bi se dalo naštevati, presega meje trinajsterice, ali kolikor že hočeš.[/quote]
Če bi bile cene vedno prilagojene plačam, bi bila Bosna isto razvita, kot Švica…
Saj sploh ni tako drastično in pomirimo se, ter bodimo strpni. So lepe besede g. Bajuka. Spoštovanega finačnega ministra. Ni ga bilo niti toliko v hlačah, da bi prišel na oddajo Trenja. V odmevih je pa nas lepo pomirjal. Skratka ni kaj za dodat. Takšna politika in takšne cene, nezadovoljstva vodijo v kriminal…Ljudje nimajo in v obupu ali evforiji se še bolj zadolžujejo in bolj kopujejo. vlada pa nam diktira, da naj bomo strpni. Ta država je čisto zavožena. Škoda!
Ja in gospoda pravi, da naj se zatekamo h konkurenci, ali kupujemo pri treh velikih najcenejše izdelke.
Ampak kako za hudiča naj pri enem izmed treh velikih kupim kruh za 0,9€, če ga imajo le nekaj kosov in te itak prodajo v eni uri, jaz pa pridem v trgovino šele po službi.
Evo, pa še nekaj drugih podtražitev, za katere ni zaslužna naša vlada.
http://www.rtl.de/news/rtl_aktuell_artikel.php?article=12515
WW