Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se posuši žajbelj?

Kako se posuši žajbelj?

Ali se ga obesi, ali natrga na listke in suši na časopisnem papirju, al je vseeno? Radi bi si kuhali čaj pozimi. No saj vem da prezimi, pa vseeno bi ga nekaj pospravile za čase ko bo meter snega ;))
Ali ga je katera že dala zamrznit?

Natrgate na listke, daste na papir (ini , ko ti kruh zavijejo not je vredu) in posušite na zraku, če nimate te možnosti pa v pečici na 5 stopinj – lepo počaaaaasi.

Nato za shranjevanje kupite ali sešijete sami bombažno ali laeneno vrečkico za zavezat in obesite na suho. Primerno za shranjevanje je tudi glinena ali posoda… Nikakor pa ne priporočam plastike (tako je mene baka naučila – je prava zeliščarka).

********************************************* We all know that cats rule the world!

hvala maja, se bom kar držala bakinih nasvetov 😉

Pa pazi, da ga boš sušila v temi. Ne sme biti na soncu.

Ni kaj 🙂

********************************************* We all know that cats rule the world!

Jaz začimbe kar pokrijem s kuhinjsko krpo ko jih sušim, da niso na soncu oz svetlobi.

Drugače pa zmrzujem baziliko. Natrgam listke in jih dam v plastično posodo pa v skrinjo. Potem le jemlje ven posamezne listke, čim so kakšno minuto zunaj so odtajani. Tako da bi verjetno tako lahko delala tudi z žajblom. Bazilika tako še vonj fino ohrani, da prav zadiši ko jo vržeš v kakšno omako.

Ja Marija Ana jaz tudi baziliko zamrznem, saj zato sem pomislila. Poskusila bom oboje.
Pa hvala vsem.

Za čaj se zelišča sušijo za kuho se pa zmrzujejo.

PA NE NA ČASOPISU, TO JE SAM STRUP! DAJ RAJE KAKŠNO PAPIRNATO BRISAČKO ALI KAJ PODOBNEGA, SAMO NE TISKOVIN!!!!

Kako pa pripravite žajbljev čaj, sem slišala, da je z žajbljem treba bit previden. Prosim za recept. Lp.

5 stopinj imamo mi v hladilniku, v pečici pa od sobne temperature navzor :)))

Mi segrejemo liter vode, noter damo vrečko bebe čaja, pa listek dva žajblja. Odličen čaj.

New Report

Close