Kupljeno vlečeno testo
odvisno za kaj ga rabiš. jaz sem ga tudi včasih kupila, za jabolčni zavitek, štrudl. no, pa mi ni bilo všeč in potem sem poskusila in kupila že razvaljano listnato testo. malo ga še jaz razvaljam, da pride bolj tanko, ampak je res neprimerljivo boljše.
tako da če rabiš za kakšen zavite, jaz ti toplo priporočam, da kupiš že razvaljano listnato testo.
(za hofer in špar vem, da ga imajo, drugje nisem gledala)
Dobro jutro, jaz ga naredim po receptu sosede pa je vedno mehak. Kupim ponavadi pečjakovega ali pa če ga ni tudi žblj testo, potem pa list najprej navlažim z radensko(tapravo) potem pa kanem gor še par kaplc olja, razmažem in isto na drugi strani, je mal packanja ampak se obrestuje na koncu, potem pa nadev (jabolčni, skutni,..) zvijem in pok v pečico in mi vedno uspe. Prej sem imela pa tudi jaz oz. zavitek trdo skorjo in se je full drobila. Poskusi meni vedno uspe LP Casalli
Jaz ga kupujem v Tušu in ga dan prej prestavim iz skrinje en dan prej v hladilnik, nato pa pred pripravo še za kakšne pol ure na pult, vmes pa pripravim drobtine in vse ostalo.
Super je, če ja malce prej raztegneš z rokami ali razvaljaš pa potem pokapljaš na pekaču z nekaj drobtinami z maslom. Pečeš pa tudi ne premalo in ne predolgo – cca 25min na 170 stopinjah.