Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupljeno vlečeno testo

Kupljeno vlečeno testo

Do sedaj sem ga uporabila le 1x, pa je bil zavitek živ polom. Ponavadi ga naredim sama, včasih pa sem v stiski s časom in bi mi prav prišlo kupljeno testo.

Katero testo je najboljše? Kako ga pripravite, da ni presuho? Še kakšen trik?

kupljeno testo je potrebno navlažit z vodo ali mokro ožeto kuhinjsko krpo.
Predem ga dam v pečico, ga še z vilicami prešpikam.

odvisno za kaj ga rabiš. jaz sem ga tudi včasih kupila, za jabolčni zavitek, štrudl. no, pa mi ni bilo všeč in potem sem poskusila in kupila že razvaljano listnato testo. malo ga še jaz razvaljam, da pride bolj tanko, ampak je res neprimerljivo boljše.
tako da če rabiš za kakšen zavite, jaz ti toplo priporočam, da kupiš že razvaljano listnato testo.

(za hofer in špar vem, da ga imajo, drugje nisem gledala)

Testo je potrebno navlažiti in namastiti.
Mi uporabljamo Pečjakovega ali Žito.

Dobro jutro, jaz ga naredim po receptu sosede pa je vedno mehak. Kupim ponavadi pečjakovega ali pa če ga ni tudi žblj testo, potem pa list najprej navlažim z radensko(tapravo) potem pa kanem gor še par kaplc olja, razmažem in isto na drugi strani, je mal packanja ampak se obrestuje na koncu, potem pa nadev (jabolčni, skutni,..) zvijem in pok v pečico in mi vedno uspe. Prej sem imela pa tudi jaz oz. zavitek trdo skorjo in se je full drobila. Poskusi meni vedno uspe LP Casalli

Hvala za vse nasvete!

Torej je skrivnost v vlaženju. Verjetno ni dovolj, da navlažim serveto, na kateri delam? Radenska – hmmmm, ideja! 🙂 Pa potem mokro testo obračaš? Se ne strga?

Dajete samo eno plast ali več skupaj?

po eno plast

Jaz namažem kar z pekovskim čopičem, ki ga pomakam v mešanico vode in olja.

Jaz ga kupujem v Tušu in ga dan prej prestavim iz skrinje en dan prej v hladilnik, nato pa pred pripravo še za kakšne pol ure na pult, vmes pa pripravim drobtine in vse ostalo.
Super je, če ja malce prej raztegneš z rokami ali razvaljaš pa potem pokapljaš na pekaču z nekaj drobtinami z maslom. Pečeš pa tudi ne premalo in ne predolgo – cca 25min na 170 stopinjah.

Tudi sama kupujem testo kar v Tušu, mi je tukaj najboljše. Jaz ga sicer dam iz skrinje, vendar ga ne dam v hladilnik. Ga pa raztegnem in razvaljam in z maslom namažem posodo in potem ga pečem v pečici odvisno na koliko stopinj, samo nikoli več kot pol ure!

Zdaj je najboljše JA-MI testo
Preverjeno

3,5 evra za pol kile testa?! Z tak denar ga naredim 7  kilogramov.

Ga delam sama,če pa ga že kupim, mi je OK hrvaški,ker je tanjši od pečjakovega.

Odvisno, kaj bos delala z njim.

Glede na namen ga kupim v Mercarorju, Lidlu, Hoferju, trznici, itd.

New Report

Close