Po naročilu iz SDS sprožil bombni alarm
»Ko sem se leta 1996 vrnil iz Švice, me je Janez Janša kmalu angažiral za nezakonita dejanja,« je začel svojo pripoved za Nedeljski dnevnik dr. Ludvik Čanžek, nekdanji sponzor največje vladne stranke, Janševe SDS.
Čanžek je nadaljeval: »Danilo Slivnik je izdal knjigo Kučanov klan in jo predstavil v Ljubljani. Da bi dokazali, kako Kučan z vsemi sredstvi preganja pomladnike, je bilo treba sprožiti lažni alarm, da je dvorana minirana. Ko sem to slišal, nisem vedel, ali sem se vrnil v Slovenijo ali sem pristal kje na Kavkazu. Pa me je Jože Zagožen prepričal, da je Janša izbral prav mene, ker policija mojega glasu ne pozna in ker bom tako dokazal zvestobo pravega janševika. Klical sem policijo, da je v dvorani bomba, a mi je Zagožen povedal, da niso nasedli. V Mariboru sem bil bolj uspešen, tam je policija izpraznila dvorano. Janša me je zato nagradil z njihovim najvišjim priznanjem, zlato vrtnico. Mislil sem, da se bom udrl v zemljo.«
hmmm…..dajte se odločit ali naša vlada cenzurira in pritiska na medije ali ne. Tale članek v Dnevniku kaže na to da jih ne.
Ta topic pa pravi, da jih:
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4285221
Je pa res kar pravi boss. Plasirat eno takole “resnico” in se požvižgat na dejstva je pač narobe, pa neglede na to za koga se gre.
WW
čaki mal leva*, naši novinarji jokcajo po Evropi kako so zatirani, celo tuji časopisi pišejo kako so zatirani….ni videti, marsikaj si dovolijo kar presega že samo mero dobrega okusa, če ni že kar kaznivo…..
WW
vrabček….marsikaj kar objavlja nedeljski ni resnično in žaljivo….vem iz lastnih izkušenj…vprašanje pa je koliko se posameznikom splača tožariti za vsak stavek v časopisu….kar se mene tiče se bo tale članek izkazal za resnico takrat, ko bo zadeva tudi dokazana…pred tem pa je vsa zadeva v zraku….nekje v kazenskem zakoniku je tudi člen, ki govori o raznašanju neresnic….torej počakajmo, pa bomo videli….
vrabček še to….ti si tako razsvetljena, da je še sonce v primerjavi s tabo kot plamen sveče:))))))
WW
Vidiš, pa si se zopet ujela. V zgornjem postu si trdila, da je ….to že kar kaznivo. Sedaj pa …. počakajmo pa bomo videli…Vidiš svoje mnenje spreminjaš, tako kot piha veter.
In seveda, ker sem se te upala opomniti, pa si se lotila moje razsvetljenosti.
Samo jaz za razliko od tebe ne bom terjala, da mi to poveš v obraz. Se bojim, da bi bi te kontakt z menoj lahko preveč ožgal.
Slivnik kajpak trdi, da preplaha sploh ni bilo. Ceprav policija podatkov o tem po enajstih letih ne hrani vec, pa zapis v casniku Vecer, objavljen 24. oktobra 1996, potrjuje, da so v Mariboru 23. oktobra 1996 izpraznili nabito polno dvorano Zavarovalnice Maribor, kjer je bila predstavitev Slivnikove knjige.