Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zdravstvenega zavarovanja za otroke revnih staršev v ZDA ne bo

Zdravstvenega zavarovanja za otroke revnih staršev v ZDA ne bo

Bush je podpisal veto in tako proračun ZDA ne bo zavaroval otroke revnih staršev.

V senatu in predstavniškemu domu pa je zakon tudi dobil premajhno večino, da predsednik ne bi mogel uveljaviti veta.

Sicer sem bil jaz mnenja, da bi vsaj za otroke morali zagotoviti malo socializma in solidarnosti.

Ampak to je najbrž odvisno od države do države. Pri nas je nizka rodnost res problem, v ZDA pa pač ne, ker ljudje kar drvijo v njihovo državo.

Amerika ima preveč otrok, zato je jasno, da hočejo s tem zakonom doseči, da reveži več ne bi imeli toliko otrok.Pač po načelu: ne imej otrok, če si jih ne moreš privoščiti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz pa se bojim, da zdravstvenega zavarovanja tudi v Sloveniji ne bo več in to v prvi vrsti za odrasle. Že itak je zdravstvo in vse z njim v povezavi v razsulu.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Na podlagi česa pa to sklepaš?

Zavarovanje otrok nima veze niti s socializmom niti s solidarnostjo ampak je zavarovanje svoje lastne prihodnosti in integritete.

Žal je Buš prišel na oblast z goljufijo, goljufi pa itak vidijo le 0,5 cm daleč od nosu. Po drugi strani je kar OK, ker je tako odprta pot euru.

Sklepam na podlagi tega, kar doživljam. Vedno daljše so čakalne vrste, sicer jih prikrivajo s samoplačniškimi, vedno večji spisek je zdravil na beli recept, ki jih moraš plačati, oz. stati v vrsti, da recept sploh dobiš in še prej čakati v doooooooooooooooooooolgi vrsti, da se te gospa medicinska sestra usmili vpisati na čakalno vrsto in na podlagi tega, da je zdravstveno zavarovanje vedno dražje. Še malo, pa tega velik del slovenskega naroda ne bo zmogel financirati.

Naše socialno zdravstvo se ni prilagodilo novim izzivom:

*zahtevnejše zdravljenje
*ljudje sedaj za vsako drobnarjio obiščejo zdravnika
*staranje prebivalstva -> več bolezni, itd.
*novejša zdravila (in vse novitete so na beli recept…)

Jaz pa vem kdo je kriv za take razmere v ZDA… jaz pa vem… in vam tudi povem:

JANEZ JANŠA

Ti se kar tolazi. Bush se Avstrije ne loci od Avstralije, bo vedel, kdo je Janez Jansa in kaj je Slovenija.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

mega ne in za vse to je zaslužen bivši po moji oceni povsem nesposoben minister bručan, kar sem napisal že prvi dan ko je bil izvoljen,kar si izvolila to pa imaš jebi se ha ha ha

Brucan je se danes minister, samo iz ozadja. Tista nova je tam za krinko. Pa saj ona nic ne ve. Blebeta neke neumnosti, ki nimajo ne glave ne repa, sploh pa ne povezave z dejanskim stanjem.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Meni se zdi super, da ta ministrica nima kake veze z zdravstvom. Nasploh se mi zdi, da bi bilo bolje, če bi bil minister za zdravje oz. zdravstvo ekonomist ali iz kake druge stroke.

Slovensko zdravstvo zaznamujejo stevilni hitri zasuki.

Kot v zivljenju ponavadi rasti sledijo tudi padci.

Njeni vcerajsnji izjavi. Meni povesta, da ne ve, kje se nahaja in to prikriva z bebavimi floskulami.

Ok. Kaki so pa tvoji predlogi?

Socializma vajenemu anrodu, ki je bil leta vajen, da je zdravstvo “zastonj”, je težko dopovedtai, da to ni ravno zastonj.

Slovenec bi imel komplet celotno oskrbo “zastonj”.

So enkrat spraševali ljudi, če bi bili pripravljeni dati 100 e na leto več za zdravstvo.Ma ne, kje ni šans!

Po drugi strani pa ima Slovenec za čike in alkohol vedno denar.

Saj se j…., s svojim, samo se mi zdi, da si ti na “suhem”, če bereš moja mnenja lahko ugotoviš, da pljuvamo po zdajšnji vladi, predsedniku, ministrih in tako bo tudi naprej, kdor bo izvoljen ne bo prav , vedno bo kdo kaj našel, da bo kritiziral.

amrika sucks

Big time.

Je kdo od vas pametnjakovičev, ki pljuvate po ZDA, že bil tam?

Vsaj za en dan?

In kljub temu se napoveduje, da bo št. prebivalcev ZDA (danes cca 300 milijonov) in EU(danes cca. 500 milijonov) v 50 letih izenačeno. Le kako jim uspeva s tako zanič socialo ? Zelo preprosto – malo ali nič sociale je boljše kot ogromno zlagane sociale, kot jo imamo pri nas (celo toliko zlagana, da raja še naprej sanja o socialni državi, namesto da bi jo živela).
link : http://www.finance.si/192881

A nas sedaj provociraš, da se hvalimo, ali da nas zaničuješ, če slučajno kdo še ni bil?

New Report

Close