Jelinčič v klepetalnici …
malo sem spremljala debato Jelinčiča v klepetalnici na 24ur.com
ena izjava se mi je zdela še posebej zanimiva …
==========================================================================
japel in blabla: Zakaj pravite, da je Türk najmanj primeren za predsednika? Se vam zdi Peterle kljub njegovi pretirano verski usmerjenosti primernejsi??
Za Peterleta se vsaj ve kje stoji, Turk pa je bil kot član komunistične partije na eni strani, zdaj ko pa misli da mu nič ne morejo, ali bolje ko jih več ne rabi pa je začel pljuvati po partizanih.
==========================================================================
ker nimam pojma koga bom volila, me zanimajo komentarji tistih, ki bodo ali razmišljajo da bi volili Turka (nekako imam tudi jaz Turka v svojem ožjem izboru .. ga pa v bistvu sploh ne poznam )
Ok, mene pa zanima nekaj drugega. Po raziskavah se mi zdi, da bost v prvem krogu zmagala Peterle in Turk. Gaspari in ostali so preveč zadaj.
No v primeru, da bo res tako me zanima sledeče. Tisti ki boste volili kandidate, ki ne bodo prišli v drugi krog…za koga od omenjenih kandidatov boste glasovali drugič … Turka ali Peterleta?
Če bomo vsi šli volit tudi v drugem krogu in stopili skupaj, nam mogoče uspe, da ob klerikalni vladi ne dobimo še klerikalnega predsednika. Sicer pa nam bodo predsednika izvolili … Saj ne smem napisati, da ne bom izpadla nestrpna.
O ja, je že naštimano. Recimo; volilni odbori po posameznih voliščih. SDS ima sama po najmanj tri ljudi v posameznem odboru, dva sta iz ostalih koalicijskih strank, en sam samcat pa je predstavnik opozicije. So si že v štartu zagotovili svojega predsednika, kaj bo šele drugo leto, na parlamentarnih…
Nič jim ne more volja večine ljudstva, ker jo zatrejo že v kali.
Daj Jania1, lepo te prosim, ne pretiravi.
A zdaj bodo pa že volilni izidi naštimani?
Itak je pa čisto vseeno, kdo bo predsednik, tudi če ga nimamo.
Če nasprotniki Peterleta nismo dovolj disciplinirani, da bi šli dvakrat na volišče, potem si pač drugega predsednika tudi ne zaslužimo.
Povsod iskat neke zarote, je pa vseeno malce mimo.
Res je kar ste napisale! Če nismo toliko disciplinirani, da bi šli dvakrat na volišče si zaslužimo , da nas cerkev še bolj stisne!
Tudi jaz sem najprej razmišljala o Tutku, pa sem si premislila prav zato, ker nisem prepričana, da se po volitvah ne bo obrnil k desnim. Zato bom raje volila manj ljudskega a pametnega, premišljenega, resnega človeka, ki se sigurno ne bo obrnil po vetru! Prvič in upam tudi drugič, saj kje pa piše, da nima možnosti priti v drugi krog? Le pogumno moramo narediti tisto, kar mislimo da je prav brez špekulacij, ki nas lahko drago stanejo! Turk pa naj še malo zori in pokaže iz kakšnega testa je v resnici!
Peterletovi volivci so veliko bolj disciplinirani. In to je dejstvo. V drugem krogu bodo sli volit prav tako kot v prvem. Mi pa … Ce je soncen dan, ce se nam bo ljubilo, ce ne bomo sli na izlet … Tako da … Ce bo zmagal Peterle, si bomo povsem sami krivi. Moje mnenje.