PETERLE IGNORIRA INVALIDE
Združenje invalidov – Forum Slovenije je v nedeljo 14.10.2007 organiziral skupaj z Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije v City hotelu v Ljubljani Okroglo mizo s predsedniškimi kandidati.
Predsedniški kandidati so odgovarjali na vprašanja o uresničevanju Konvencije OZN o človekovih pravicah invalidov.
Vabilu so se odzvali VSI kandidati, razen Lojzeta Peterleta.
Se bom vzdržala vsakršnega komentarja, ker ….
Takšen človek ne more biti moj predsednik.
Ogledala sem si neko druženje predsedniških kandidatov in opazila , da so vsi po vrsti ignorirali Pečaričevo.
Ne maram je, vendar je bilo celo meni nerodno ( in težko pri srcu ) ko jo je njena varuška odpeljala iz dvorane, kjer so si vsi nazdravljali in prijateljevali. Nihče od prisotnih namreč ni niti mrdnil oz. pogledal kaj se dogaja ko je varuška odhitela proti njej, ki je samevala tam na koncu dvorane, tik za vrati.Kot, da je ni in je ni bilo oz. je ne bo.
Ne obtužuj torej nikogar, posebej pa ne Peterleta. Vsi vemo, da je
za njim, kar se zdravja tiče, dokaj velika kalvarija.
Toliko o predsedniških kandidatih.
Mogoče ne bi bilo slabo, da še enkrat prebereš, kaj si napisala!
Sicer pa je na enem postu že debata o tem, da ni bil Peterle prisoten pri soočenju na Dnevniku, ker kao ni mogel. In glej ga zlomka, šlo je za isti dan, kot ga navajaš ti za to okroglo mizo. Torej?
Kako je lahko obsoditi nekoga, ki ga ne maraš! Me prav zanima, če bi bil enak odziv, če bi manjkal katerikoli drug med njimi!
Ne vidim nobenega razloga, da bi še enkrat prebirala, kar sem napisala. Če je bil Peterle na soočenju pri Dnevniku ali ne, ne vem. Tega nisem nikjer zasledila in me tudi ne zanima, kaj se na Dnevniku dogaja.
Zakaj misliš, da jaz Peterleta ne maram? Prav nasprotno. Samo ne želim, da je takšen človek moj predsednik.
Lahko pa je tvoj. Do tega imaš vso pravico.