Peterle: Turk ni boj desnica: levica
Peterle je desnica, Turk pa ni levica.
Ne pozabite, da je Turk najprej bil mišljen kot kandidat SDS, samo se je potem SDS odloičil podpreti Peterleta.Ko je Pahor odpovedal, je Turk skočil na njegovo mesto.
Kandidat levice, Gaspari, je izgubil.
Levičarske ideologe čaka težko delo.Ali podpreti navideznega levičarja, ki je javno rekel, da so komunisti zlorabili partizane za revolucijo?
V tej luči morda za Peterleta še ni sve izgubljeno.Zna se zgodit, da bo veliko Gasparijevih volilcev ostalo doma, saj v drugem krogu nimajo koga podpreti.
Turk je namreč zelo daleč od Gasparija..
Dejstvo je, da so vsi, ki niso volili Peterleta, volili proti njemu osebno, ker imamo volilci, kljub prepričanju politikov in analitikov spomin in možgane! Obenem so taisti volilci volili tudi proti sedanji vladajoči koaliciji, s cerkvijo vkup! Pri tem je bilo večini vseeno, ali volijo Gasparija, ali Türka, saj sta oba dovolj ugledna, strokovna in v večini ozirov primerna kandidata za to reprezentativno funkcijo.
Za drugi krog napovedujem 70 : 30 v korist Türka.
Ne boj vse. Oziroma bolje, ne upaj. Večina ljudi okoli mene je volila Gasparija in bo šla v drugem krogu volit Turka. Ki sicer ni tako lev, kot bi si jaz želela, da bi bil. Gotovo pa ni tako desen kot Peterle. In pri trenutnem stanju stvari mi to povsem zadošča. Tudi pred petimi leti sem šla volit v drugem krogu, čeprav sta mi bila oba kandidata takrat fuj. Volit sem šla samo zato, da ne bi zmagala odvetnica domobrancev.
Upam na zmago Türka. Oni ‘župnik’ pa je pravi ritoliznik. Najbolj se mi je zasral na zadnjih soočenjih, ko se je nekaj finega delal pa ni hotel komentirati glede Rožmana. Valda, da nebi kaj proti sebi rekel. Pa Janšev komentar po 1. krogu, da bi najraje sodeloval s Peterletom! Seveda, da bi skupaj ‘drek” mešala, pa še kak davek za cerkem uzakonila, pa davek na samske (beri koruznike), Peterle pa je itak na enem soočenju dejal, da bodo ženske lahko splavile le pod pogojem, da jim nosečnost ogroža zdravje po svoji volji pa se ne bi morale več odločat!!!!!
Halo, folk………..ne obkrožit župnika!!!!
Saj je res skrajni čas, da se zamenja oblast v naši deželi. Res. Ker le tako bomo prišli v zglednem času na “zeleno vejo”, do evropskih plač, evropske inflacije, svobode govora in pisanja, nešteto čudovitih delovnih mest plačanih po EU standardih, zastonj vrtcev in zdravstva in domov za ostarele, verske svobode za vse…
Resnično komaj čakam na ta trenutek. In iskreno podpiram VSAKO vlado, ki nas bo popeljala v to “obljubljeno deželo”.
Kdo pravi, da je Turk levičar? Turk je za mene primeren samo zato, ker nima, za razliko od Peterleta, umazane roke od trgovine orožja, ni bil soudeležen, ko se je ropalo družbeno premoženje, nima nobene veze z RKC, je preprost diplomat, čeprav se mi zdi, da včasih malo zmeden, a je vsekakor boljši od Peterleta, bivšega udbaša in premiera, ki je odgovoren za ropanje družbenega premoženja in trgovine orožja.
Nestrpnosti je pa v Sloveniji res veliko, pa zanimivo da vsi o vsem vse “vedo” , ne zanimajo vas zgodovinska dejstva in resnice, temveč ste trdno prepričani v rezultate enoumja.
Res komaj čakam na naslednje volitve, ki naj bi jih dobili levičarji-torej lastniki kapitala. Resnično edina država na svetu kjer je denar pri levičarjih. Potem bomo lahko naslednja leta spet poslušali kako je g. Janša vse pokradel in zafural.In seveda veselo privatizirali naprej in združevali moči pri prevzemih, samo vprašanje je pa naslednje: S čigavim denarjem!?