Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Naša pot k svobodi

Naša pot k svobodi

Tule si lahko predvsem tisti, ki ste po uransko prespali zgodovino v osnovni šoli pogledate kako konkretno je izgledala.

Me pa res zanima zakaj tule ni nič komentarjev? Pričakujem vsaj kakšnega, ki bo zatrdil, da je na sliki Rožmanov dvojnik in Natlačenov brat dvojček…?

No, iz vsega tega je očitno kaj je bilo vzrok, da so po vojni marsikoga pospravili kar po domače.

Se strinjam. Kar pa nikakor ne more biti opravičilo za masakre po vojni. Je lahko samo vzrok.

Hja, še manj je opravičilo za masakre nasprotne strani “grožnja” komunizma. Čeprav se nekaterim ne zdi tako in glavnim akterjem ter iniciatorjem celo postavljajo (ali želijo postavljati) spomenike, spominska obeležja ter celo razveljavljajo sodbe.

No, pišeš ni nobenega komentarja, si jih moral priklicati. Vidim, skoraj 24 ur si moral čakati, da se je eden pravih oglasil.

“vse tiho je bilo”

Prvi se je oglasil, pa še ta ni bil s prave strani.:-)

Ampak, gospod “ANALITIK” se še ni oglasil, TA je tisti, ko obeša vse kosti, ki jih odkriva spreobrnjenec Dežman, meni, kot bi bila jaz kriva zato.
Kje so še ostali, benaflek, mina*, janJA, mml, en mal mem, pa še jih bi lahko naštevala.

No, gospod minister to je majcen delček slik, kar se je dogajalo med drugo svetovno vojno. Kar še kaj pripopaj.

O delu “črne roke”, o takih in podobnih prikazanih žrtvah sem jaz pisala na temi: “kako to”, kjer je prek 100 postov.

Teh dogodkov, se še spominjam in po mnenju nekaterih, se jih ne bi smela spominjati.

Se strinjam. Kar pa nikakor ne more biti opravičilo za masakre po vojni. Je lahko samo vzrok.[/quote]

Še nisem slišal nobenega, da bi bilo to opravičilo.

Imaš prav, napisal sem neumnost. Kaj sem z napisano neumnostjo dejansko mislil pa tako oba veva.

Nič ne more izbirstai dejsva, da so partizani (komunisti-to je isto) zločinsko združenej, ki je po vojni vršilo genocid nad slovenskim narodom, tudi ženskami in otroci.

In da nekateri še danes temu aplavdirajo, je prav tako zelo žalostno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Naša pot k svobodi se je končala na Poljani, od 9. do 15. maja 1945. Tam so partizani greli prste na puškah…. nedolžni pa umirali!? Ampak še dan danes se hvalimo, da so bili tam zadnji boji v 2.Svetovni vojni….SRAMOTA

New Report

Close