PODPORA SDS IN VLADI PADA
Podpora Janševi stranki in vladi se je oktobra zmanjšala, le še dobra tretjina anketirancev pa je tudi zadovoljnih z materialnimi razmerami, v katerih živijo.
V drugem krogu predsedniških volitev bo z veliko prednostjo zmagal Danilo Türk.
To sta pokazali redna in “predsedniška” javnomnenjska anketa, ki ju Episcenter izvaja za Finance.
Vir: Finance 2. 11. 2007
V torek, na predvečer praznika, ko naj bi bile trgovine zaprte (ampak ne čisto vse) sem se naivno odpravil na Rudnik v Leclerc.
Ne bom vam opisoval Kalvarije, ki sem jo doživljal tam, med neskončnimi kolonami avtomobilov, vozičkov, nakupovalcev… Polni so bili vozički, prepolni samih dragih dobrot. In neskončno sveč, cvetja, ikeban… je bilo tudi notri. In ne, niso bili mladi poslovneži tisti, ki so porivali te vozičke. Bile so mlade družine in upokojenci in na splošno čisto običajni “ljudje”.
Samo v razmislek, dragi forumovci, KJE je tista revščina, ki nam jo vsak dan servirajo v medijih? KJE so trume ljudi, ki nimajo niti za kruh? KJE so upokojenci, ki imajo 300 EUR na mesec od katerih dajo 200 EUR za položnice? Če že obstajajo so dobro skriti.
Sem čisto običajen državljan, s čisto običajno službo in običajno družbo ampak po pravici povedano ne poznam nikogar, ki bi bil na tem, da ne more kupiti niti kruha. In ne poznam nikogar, ki bi poznal koga takega.
Podpora vladi pada… ok… nimam nič proti, kot sem že napisal, če bo naslednja vlada poskrbela za “raj na zemlji”. Se pa bojim da ga ne bo, ker nas tepe 50 let preteklosti.
Tebi mml malo v raznmislek:
Tisti, ki so revni se ne razkazujejo v razno raznih hiper in super marketih, tako kot ti. In zato tovrstne kalvarije, ki si jo doživel ti, pač za razliko od tebe ne doživljajo. Doživljajo pa čisto drugo kalvarijo. Kaj dati otroku za večerjo, kako plačati položnico za elektriko….
Ja imaš prav, so “dobro skriti”, da jih ne vidijo takšni kot si ti. Sram jih je, da živijo v taki državi, ko s poštenim delom 8 ali več ur dnevno ne zaslužijo toliko, da bi svojim otrokom lahko nudili najosnovnejše. Sram je tiste upokojence, ki so delali 30 in več let, plačevali prispevke, se v dobro podjetij odrekali marsičemu, zato da danes dobijo miloščino.
Veš to so ponosni, delovni, pošteni ljudje, ki jih je za razliko od tistih, ki bi jih moralo biti sram, ki na njihov račun sedijo na stolih za 3000 EUR in več, ki na njihov račun za en obrok potrošijo toliko, kot je njihova celomesečna plača, pokojnina, PAČ SRAM. In ker so za razliko od sedanjih pohlepnikov in sampošanikov (beri: VLADE), ki jim predpisujejo, naj jedo star kruh, pač ponosni Slovenci in se tako držijo bolj v ozadju, na obrobju, ne v soju lesketajočih lučk.
Torej, če si jih iskal na tem mestu jih nisi mogel videti. Tako kot očitno še marsičesa ne vidiš. Mogoče boš kdaj spregledal in ugotovil, da revni živijo zraven tebe, pa jih nisi mogel prepoznati, ker pač nisi hotel ali pa zmogel videti.
Res se mi smiliš!!! “ker si doživljal takšno Kalvarijo”.
Statistik, povej mi prosim, katere pokojnine so zajete v teh statističnih podatkih. Ker je govora o pokojnini menim, da so zajete tu tudi državne pokojnine. Teh je pa kar nekaj za ljudi, ki imajo premalo delovne dobe oz. nič. Zato jim država izplačuje državne pokojnine, ki znašajo okoli 180 eur na mesec. V kolikor so v tej statistiki tudi te je logično, da se višina pokojnin v povprečju znižuje, ker se starost in število ljudi s premalo ali nič delovne dobe povečuje, prejema vedno več 65 let starih ljudi te pokojnine in je prikaz, da se pokojnine znižujejo kar pa ni res.
Ali so zajete tudi te pokojnine v teh podatkih?
Raja na Zemlji ne bo. Tudi druge Švice ne bo. Ne bo pa tudi fevdalizma, v katerega bi nas ta vlada nedvomno vrnila.[/quote]
Nedvomno, če ta ista koalicija z neustrašnim firerjem na čelu, ponovno “dobi” parlamentarne volitve v prihajajočem letu seveda ne bo fevdalizma, daleč od tega, bo pa sužnjelastništvo zato. Definitivno.
Ne bo dobila volitev. To jaz nocoj lahko podpišem, eno leto pred volitvami. Poznam kar nekaj ljubiteljev Janeza Janše, ki so komaj dočakali, da je prišel na oblast, vendar so rekli, da nikoli več ne bodo volili zanj. Ko temu prištejem še vse ankete in raziskave, dodam še tisto, kar preberem na forumu … Janša ne bo več dolgo predsednik vlade.
Tebi mml malo v raznmislek:
Tisti, ki so revni se ne razkazujejo v razno raznih hiper in super marketih, tako kot ti. In zato tovrstne kalvarije, ki si jo doživel ti, pač za razliko od tebe ne doživljajo. Doživljajo pa čisto drugo kalvarijo. Kaj dati otroku za večerjo, kako plačati položnico za elektriko….
Ja imaš prav, so “dobro skriti”, da jih ne vidijo takšni kot si ti. Sram jih je, da živijo v taki državi, ko s poštenim delom 8 ali več ur dnevno ne zaslužijo toliko, da bi svojim otrokom lahko nudili najosnovnejše. Sram je tiste upokojence, ki so delali 30 in več let, plačevali prispevke, se v dobro podjetij odrekali marsičemu, zato da danes dobijo miloščino.
Veš to so ponosni, delovni, pošteni ljudje, ki jih je za razliko od tistih, ki bi jih moralo biti sram, ki na njihov račun sedijo na stolih za 3000 EUR in več, ki na njihov račun za en obrok potrošijo toliko, kot je njihova celomesečna plača, pokojnina, PAČ SRAM. In ker so za razliko od sedanjih pohlepnikov in sampošanikov (beri: VLADE), ki jim predpisujejo, naj jedo star kruh, pač ponosni Slovenci in se tako držijo bolj v ozadju, na obrobju, ne v soju lesketajočih lučk.
Torej, če si jih iskal na tem mestu jih nisi mogel videti. Tako kot očitno še marsičesa ne vidiš. Mogoče boš kdaj spregledal in ugotovil, da revni živijo zraven tebe, pa jih nisi mogel prepoznati, ker pač nisi hotel ali pa zmogel videti.
Res se mi smiliš!!! “ker si doživljal takšno Kalvarijo”.[/quote]
Ah, dej no, kar mal se mi je milo storilo, ko sem bral tole tvoje opisovanje bede in žalosti, ki se množično vali preko naše dežele.
Ja, najbrž so revni tudi med nami. Povsod so. Nekje jih je več, nekje manj, nekje so bolj skriti, drugje malo manj. Vedno je bilo tako in vedno bo. Kaj hočem jaz povedati? To, da nam mediji prikazujejo stanje v Sloveniji tako, da bi človek pomislil, da se nahaja nekje na ulicah Kalkute. Ljudje (na splošno) nimajo kaj za jesti, kaj za piti, kaj za oblečt, zmrzujejo v vlažnih in pretesnih stanovanjih, nimajo služb, otroci ne hodijo v šolo ker nimajo čevljev……….
In seveda za vse to je kriva trenutna politika.
Ko se bo zamenjala oblast, ker se bo, ker je to medijsko odlično podprto, potem bo stanje približno enako. Ampak vse bo bolje. Revščina bo izpuhtela in stanje duha bo odlično. Zapomnite si to.
Mene ni pa nič razočarala. Saj je počela točno to, kar sem predvideval pred volitvami.
Mi je že dolgo jasno, da desnica želi narest bogate še bolj bogate, revne pa še bolj revne. In srednji sloj potisniti navzdol. Skratka ljudi razdelit med Hlapce in gospodarje – ki so pogosto tujci. (prodaja premoženja tujcem) Desnica spet forsira Mahničevo delitev, ki je Slovence sprla med sabo in jih popeljala v bratomorno vojno. Da želi iz Slovenije narest katoliško državo, in čimveč privilegijev podelit Cerkvi. Denar pa vzet od delavskega razreda, kje pa bi drugje???
Jemlje se denar od šolstva in ga namenja cekvenim šolam. Jemlje se denar iz zdravstva, in ga namenja za raznorazne odškodnine Cerkvi…. Kriminala je vse več, tud morilce oblast pušča na svobodi. (global).
Hkrati pa gleda, kje nas bo čimbolj olupila in zatirala. podražitev življenjskih potrebščin, kadilski zakon, hora legalis, povišala bo kazni, čeprav to dokazano ne zmanjšuje nesreč…. uvedla je davke, ki jih prej ni bilo (na bančne obresti…) … Skratka lupijo in zatirajo nas, kjer je le možno.
No da ne bom samo šimfal, ukinili so pa nalepke.
Mene ni pa nič razočarala. Saj je počela točno to, kar sem predvideval pred volitvami.
Mi je že dolgo jasno, da desnica želi narest bogate še bolj bogate, revne pa še bolj revne. In srednji sloj potisniti navzdol. Skratka ljudi razdelit med Hlapce in gospodarje – ki so pogosto tujci. (prodaja premoženja tujcem) Desnica spet forsira Mahničevo delitev, ki je Slovence sprla med sabo in jih popeljala v bratomorno vojno. Da želi iz Slovenije narest katoliško državo, in čimveč privilegijev podelit Cerkvi. Denar pa vzet od delavskega razreda, kje pa bi drugje???
Jemlje se denar od šolstva in ga namenja cekvenim šolam. Jemlje se denar iz zdravstva, in ga namenja za raznorazne odškodnine Cerkvi…. Kriminala je vse več, tud morilce oblast pušča na svobodi. (global).
Hkrati pa gleda, kje nas bo čimbolj olupila in zatirala. podražitev življenjskih potrebščin, kadilski zakon, hora legalis, povišala bo kazni, čeprav to dokazano ne zmanjšuje nesreč…. uvedla je davke, ki jih prej ni bilo (na bančne obresti…) … Skratka lupijo in zatirajo nas, kjer je le možno.
No da ne bom samo šimfal, ukinili so pa nalepke.[/quote]
Ta vlada naivno poskuša v teh treh letih izvleči voz iz gnoja, kamor ga je potisnila 12-letna vladavina LDS in DS na 60 let podlage. Da bi ljudi prevzgojila v bolj odgovorne državljane, da ne bi bili razpuščeni primitivneži in nevzgojeni hlapci. Čim poseže po malo bolj striktnih ukrepih (hora legalis, povišanje kazni, kadilski zakon itd.)in to dela v dobri veri, da bodo ljudje končno postali bolj kulturni, civilizirani, kar vse jim je vzela s svojo razpuščenostjo prejšnja vlada, že vpijejo joj prejoj kakšni reveži smo, kaj nas čaka, tlačanstvo, suženjstvo… Red nevzgojenemu folku ne paše, paše mu riti po gnojnici.
Kot vidim tej vladi ne bo uspelo premakniti trdih glav. Preveč globoko tiči ta voz v blatu, ki ga za seboj ni pospravila vlada levice, ki samo čaka, da bo spet prišla na oblast na vsak način, da bo lahko naprej kradla in zavajala kot je delala vsa leta. Folk pa že vnaprej ploska.
Ja, to je pa čisto tebi podobno. Predpostavljam, da si zraven še jockal, ti mml, ki si doživljal takšno strašno kalvarijo “Kalvarijo ” ob enem samem nakupu.
Ja, kje si pa zasledil, da sem opisovala bedo in žalost, ki se množično vali “preko naše dežele”.
To se dogaja v NAŠI DEŽELI. V Sloveniji.
“Sem čisto običajen državljan, s čisto običajno službo in običajno družbo ampak po pravici povedano ne poznam nikogar, ki bi bil na tem, da ne more kupiti niti kruha. In ne poznam nikogar, ki bi poznal koga takega.”
V odgovoru meni pa pišeš:
“Ja, najbrž so revni tudi med nami. Povsod so. Nekje jih je več, nekje manj, nekje so bolj skriti, drugje malo manj.”
Aplavz, tako je kot si opisal. Dodal bi moje mišljenje, da ta vlada ni naivna, ko se trudi in poizkuša čim več stvari postaviti na svoje mesto. Saj je Janez Janša jasno povedal ob nastopu mandata, da mu je mar za Slovenijo in bo storil vse v tej smeri pa čeprav zaradi tega lahko izgubi naslednji mandat. Jasno je povedal, da bodo ukrepi za marsikoga neprijetni oz. nesprejemljivi. Žal mi je, da je v veliko primerih popustil zaradi nahujskanih množic. Le kje so bile te nahujskane množice leta nazaj, ko so ljudnje množično izgubljali službe? Pa naj na to odgovorijo spodnji razpihovalci mržnje do te vlade. Slovenija še nikoli ni bila v takem razcvetu kot je sedaj. In to nekaterim ni všeč, ker so zavistni in brez vsake kulture, vsaj po pisanju sodeč. Podn od podna.
Ali si še vedno pod stresom zaradi “Kalvarije”. Hudo je moralo biti… Ker sicer se kalvarija piše z malo. Če pa je bilo res hudo, pa je lahko tudi z veliko. Da ti bo lažje…
Pač tako je, nekaterim je treba podrobno pojasniti vsako malenkost, ker sicer v svojem jockanju spregledajo bistvo napisanega.[/quote]
.
mmml je čisto prav napisal Kalvarija z veliko začetnico.
Svetopisemska gora Kalvarija po hebrejsko Golgota. Obe imeni pomenita “lobanja” zaradi oblike, ki jo je imela ta “gora”, dejansko le skalna vzpetina, visoka kakšnih pet metrov. Na tej gori se je izvršil osrednji dogodek človeške zgodovine, Jezus je umrl na križu za odrešenje sveta.
V vsakdanjem življenju se za slikovit prikaz trpljenja ali kakšnega nevšečnega dogodka uporabi ime Kalvarija.
ja, ja, vrabček nekaterim je pa res treba pojasniti vsako malenkost, če pa ni splošne razgledanosti..