Zamenjajmo narod
Ko danes poslušam naše politične oblastnike, dobivam občutek, da so oni zadovoljni s svojim delom, nezadovoljni pa so z narodom, ki je rahlo zaostal v razvoju, ničesar ne razume in zato tudi narobe glasuje. Mogoče bi namesto vlade menjali narod???
Ja, imaš prav. Ne razumem kako si lahko dovolijo tolikšno blamažo. Enostavno mi ni jasno, kako lahko tako zelo podcenjujejo volilce. In jih označujejo kot nekredibilne, ja ljubi Janez, to so še vedno ti isti volilci, ki so dali glasove tri leta nazaj prav tej Vladi.
In čemu sedaj užaljenost? Zakaj so vsi ti volilci sedaj zaostali v razvoju, ničesar ne razumejo, in nepravilno glasujejo (povzeto po Žogci, sama bi napisala podobno)?
Pa o kakšni užaljenosti govoriš, govorite? Kdo je užaljen?! Kdo? Pa o neodgovornosti napovedi. Kakšna neodgovornost? Pa dajte se malo prebrat za nazaj. Vlada LAHKO odstopi, če tega ne veš. V Italiji so zamenjave kot po tekočen traku. Pa smo za Italijo veliko. Morda je pa to tisto pravo in se bo na tak način volilec zbudil. Saj ni normalno, da ti ena opcija vlada 15 let, pa je kar vse v redu. A na to nihče tu gor ne pomisli? Le na tak način se lahko izbistri politični prostor in volivčevi okoreli možgani.Ja, prav je da odstopijo, zelo odgovorno,
Jaz bi za začetek zamenjal šolski sistem in medije (javno mnenje), ker tak šolski sistem in medji so samo v totalitarnih režimih. Da je s samozavestjo naroda nekaj narobe se bo videlo v soboto, ko bodo skupaj štrajkali sindikati, opozicija in delodajalci, ki so vsi iz iste opcije in krivi za slabo stanje delavcev. Ali pa v samostojni Sloveniji ni bilo manjše brezposelnosti, vse se lahko dobi v štacunah, največja gospodarska rast, operacijske mize so, onkološki inštitut je preseljen, vsi bodo krićali kako zanič vlada je!!!
Običajen levi je tudi jugonostalgik pa naj gredo ti v srbijo ali rusijo in ne vlačijo celotnega naroda v to sranje.
No da se še jaz utaknem, meni pa bi bilo v redu, da se vlada zamenja.
Jaz sem že zdavnaj rekel, sem za tisti zakon, ki ustoličuje vse naše parlamentarce za naslednje 4 leta, seveda pa sem tudi za dodatek k temu zakonu, da lahko narod, ki je izvolil te ljudi, katerega koliko človeka zamenja v parlamentu, če meni, da je nesposoben ali dela škodo nam državljanom.
dokler pa je moja pravica samo ta, da jih lahko volim, pravice, da jih odstavim pa ne. Pa je to diskriminatorno.
Torej, če se vlada slabo, je rpav, da se vlada zamenja. To velja v vsakem podjetju.
Ne more uprava, če dela slabo delati še naprej. Potrebno jo je zamenjati.
Sem za zamenjavo te vlade.
primož
Sem za zamenjavo vlade. Če je nesposobna naj odstopi in pika. Volilci smo izvolili SDS, ker smo menili, da LDS ne dela dobro. LDS je zašla po tem v globoko krizo, SDS že sedaj, za časa vladanja. Torej je bolje, da sami odstopijo, kot da še eno leto delajo škodo državi, pa naj se nekdo drug izkaže, saj jih imamo dovolj. Ta čas naj se pa SDS in LDS znotraj uredita in prideta pripravljena na politični parket.
Po naši ustavni ureditvi poskancu preneha manda v naslednjih primerih:
-če izgubi volilno pravico
-če postane trajmo nezmožen za opravljanje funkcije
-če je s pravnomočno sodbo obsojen za nepogojno kazen zapora, daljšo od pet let
-če v treh mesecih po potrditvi mandata ne preneha opravljati dejavnost, ki je nezdružljiva s funkcijo poslanca ali pa nastopi takšno dejavnost ali funkcijo
-če odstopi
In ker je v 82. členu ustave zapisano, da poslanec ni vezan na nobena navodila, ga ne moreš zamenjati, ker tem navodilom ne sledi. In prav je tako. Kajti če bi obstajala opcija zamenjave, poslancev gotovo ne bi zamenjeval ti. Ampak stranke. Ki bi potem res lahko od poslancev zahtevale, da se strogo držijo njihovih navodil in poslanec ene poslanske skupine ne bi smel glasovati proti zakonu, ki bi se mu zdel notorično nesmiseln.
Kar pa se vlade tiče … Moje vprašanje Janši bi bilo samo eno. Zakaj pred enim tednom ni ugotovil, da je vlada nezmožna delati?
Primož kje pa imaš dokaz, da Janševa vlada slabo vlada? Gospodarska rast je najvišja, brezposelnost najnižja, v trgovinah nič ne manjka,… Inflacija je umetno povzročena. Če bi vladala slabo bi bilo dovolj, da desus izstopi ali pa vložijo interpelacijo. Ker tega niso storili, se pravi, da vlada dobro dela. Janša jih je z najavo odstopa presenetil, se pravi da pojma nimajo kako bi drugače vladali. Samo blebetajo.
Po mojem mnenju je Janša storil edino napako, ko je pod pritiski opozicijskega medijskega stroja zamenjal ministra Drobniča, ki je predlagal odlično strategijo za dvig rodnosti, ki bi rešila marsikaj predvsem mladim družinam, da bi samostojno zaživele. S to strategijo se je strinjal skoraj cel parlament. Razen ene tabu teme. Takrat je dobila opozicija šibko točko in na to karto od takrat zmeraj igra.
Jaz bi razpustil semoličev sindikat, da se ustanovi sindikat, ki ne bo namenjen levim strankam ampak kot je treba, za boj za delavske pravice. Ne pa rušenju desnih vlad. Ker vlade so se menjavale, položaj delavcev je vedno isti, ta sindikat pa je stalnica. Ko je bil LDS na čelu so vsi sindikati mirovali, delavci so pa še slabše živeli.
In pa mediji, mediji so kriza, ker so še vedno podvrženi levici. To se je na predsedniških volitvah pokazalo.
Jaz sem za odstop vlade zaradi gonje, ne pa zaradi slabega dela. Naj pojejo kar so si skuhali.
Žogca malo si razlagaš po svoje. Kot po navadi.
Odstop vlade si želim zaradi umazane medijske gonje, ko dobra vlada nima pogojev za delo. Šli so tako daleč, da serjejo Slovenijo po EU. V bistvu je ljudstvo nahujskano od medijev, ker so ljudi so prepričali,da živijo zelo slabo, čeprav gotovo ne živijo slabše kot pred letom 2004. Gotovimo je vlada naredila velik napredek in še večjega bi, če Janši ne bi bilo treba vzeti desusa.
Želim si mira. Naj vladajo levi, sindikati bodo dali mir, bolniki z rakom bodo zadovoljni, v gostilnah se bo spet kadilo, na šipe bomo dobili avtomobilske nalepke, pojavil se bo kakšen nov SIB, Kos bo odrival korupcijo, vse bo v najlepšem redu. Čeprav bodo delavci prejemali isto mizerno plačo in to od direkorjev, ki so ali pa so bili člani levih strank. Aja, v miru bomo sanjali kako je bilo lepo v jugi.
Seveda ste za zamenjavo vlade, saj ste na volitvah to pokazali.
Da slabo dela?
Pa dajte naredit sezname, kaj so slabo naredili in kaj dobro.
A le tisti, ki v resnici vesti, kaj vlada dela in kaj ne, da ne boste spet pisali, da je kriva, da ima Ljubljana oblast, kot jo ima.
Ker o takih stvareh, državljani, odločate sami in ne vlada.
Zapišite si nekam gospodarske kazalce te vlade, da jih boste lahko pozneje primerjali.
Ko se vam bo kolcalo po tej vladi.
Bomo pač spet imeli vlado, kakršno si v resnici zaslužimo.
Nič novega.
Zanimivo, ko nekdo napiše kaj kar gre levim v nos, potem je takoj menjava nickov. Niste pomislili na to, da nas je več ki se z levimi ne strinjamo.
Mega ne, mislim, da je bila tudi leta 2004 inflacija več kot 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (ali celo 3.6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) zdaj pa 5.1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, razlika 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali celo manj, govoriš pa kot da je sedaj hiperinflacija. Poglej kateri artikli so se podražili, kdo jih proizvaja in iz katere stranke je direktor. Kako so vam sprali možgane! Če pa hodite v štacune, kjer so artikli dražji, potem ste si pa sami krivi.
Zanima me še ali si v zasebni firmi ali javni upravi.
v zasebni firmi, če je to že tako važno.
Saj točno vem in čutim na denarnici kako se je VSE PODRAŽILO. S podatki o inflaciji se načeloma strinjam, ker se mi ne da preverjati natančne številke. Hiperinflacija vemo kdaj je bila. Vemo, da to ni hiperinflacija, da je gospodarska rast tudi velika, vendar meni se v denarnici to čisto nič ne pozna. Na vezani vlogi je 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obresti, kar so banke vedele in je čista izguba, delnice in vzajemni skladi padajo.
Sedaj naj pa po službi najprej še prelistam vse reklame, akcije in letam od štacune do štacune in kupim, kar je najceneje. V našem kraju ni ravno trgovin na desetine, pa tudi če bi bile. Grem v eno (in to z listkom, na katerem piše, kaj rabim), tam kupim najceneje kar rabim in grem čim prej domov k otrokom. A so zaradi tega moji možgani izprani?
Glede na rezultat ptredsedniških volitev vas je slaba tretjina ob predpostavki, da so se vsi odločili po lastnem prepričanju, in ne po župnikovem.
Kar se direktorjev in strank tiče, pa morda le toliko: pravijo, da ima Najboljši sosed cca. 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}-ni tržni delež. Vodstvo so zamenjali za časa te vlade.
Če si v zasebni firmi, kako to da ne moreš doseči povečanje plače? Ne vem zakaj je Janša tu kriv. Saj to da se draži ni nič nenavadnega. To pomeni, da lastniki dobili več denarja, treba je samo doseči, da bodo delavci dobili več od tega. Ne verjamem, da bo lastnik to storil sam od sebe.
Si napredoval z znanjem ali delaš isto na enak način kot 2004? Povej to direktorju in naj ti poviša plačo.