Türk prisegel kot predsednik države
Če si ti brskaš po nosu še ne pomeni, da si tudi drugi; tebi je to samoumevno in pri drugih vidiš kar sama počneš. Sem ga gledala cele pol ure govora, ker je bil v “kameri” in nič od tega ni res. Ni pa bral “knjige” ampak je pogledal samo zgibanko, kakršna je bila na mizah pri vseh prisotnih.
Pišeš traparije, samo da tebi neljubega človeka prikažeš v slabi luči. Prava bednica si.
Če si ti brskaš po nosu še ne pomeni, da si tudi drugi; tebi je to samoumevno in pri drugih vidiš kar sama počneš. Sem ga gledala cele pol ure govora, ker je bil v “kameri” in nič od tega ni res. Ni pa bral “knjige” ampak je pogledal samo zgibanko, kakršna je bila na mizah pri vseh prisotnih.
Pišeš traparije, samo da tebi neljubega človeka prikažeš v slabi luči. Prava bednica si.[/quote]
No že v redu. Poglej bejba, tudi sama sem celotno ceremonijo spremljala. In ne, ni Bajuk bral protokola, če bi vsaj malo opazovala, bi videla, da zgibanka o včerajšnji inavguraciji zajema zgolj par strani, ata Bajuk je bral pa najmanj Englesa al pa mogoče Marxa. Tako je bilo videti. Žal. Je izpadel nezrel, nevljuden, samopašni avtokrat. No, to pač tudi sicer je, minister Bajuk.
Je pa še omembe vredno to, da so se same zadeve udeležili zgolj trije ministri, plus zdolgočaseni Janša. In kar najbolj bode v oči; ministica za Zdravstvo; kako ji le uspe ves čas govora predsednika SLO, se cinično, sarkastično in še poniževalno smejati se. Njemu v hrbet.
No ja, to je ogledalo naše Vlade.
Sramota.
Vrabček, Bajuk in enako tudi Potrč, oba sta spremljala govor predsednika tudi iz teksta, ki so ga imeli vsi na mizi.
Janja1, tebi pa dobronamerno morda samo to misel:
“VIDITE, ČISTO PREPROSTO JE, ČLOVEK JE TAK, KAKRŠNE MISLI NOSI V SRCU..”
Og Mandino
Poizkusi ogledalo kdaj usmeriti vase. Jaz ga moram kar velikokrat.
Obema blagoslovljen Božič in lepe praznične dni.
Novi predsednik je med slovenskim osamosvajanjem lezel okupatorjem v rit in tujim diplomatom lobiral, da samostojne Slovenije ne podprejo. Govoril je da je to itak “kratkega veka”. Ko so to govorili njegovi delodajalci. Zdaj pa je predsednik te iste države, kateri je miniral osamosvojitvene napore.
To ti je spoštovanje do slovenskega naroda. Bajuk morda (podčrtano) ni izkazoval spoštovanja do Turka. Turk pa na srečo ni slovenski narod.
Ampak mi ga ne bomo ubili in vrgli v brezno, pač pa mu bomo dali priložnost, da se pokesa in kaj da slovenskemu narodu. MOčno upam, da bo končno pravi predsednik za razliko od prvih dveh.
Aja Bajuk je pravi slovenski priimek, medtem ko Turk z dvopičjem nad u, ni.
Novi predsednik je med slovenskim osamosvajanjem lezel okupatorjem v rit in tujim diplomatom lobiral, da samostojne Slovenije ne podprejo. Govoril je da je to itak “kratkega veka”. Ko so to govorili njegovi delodajalci. Zdaj pa je predsednik te iste države, kateri je miniral osamosvojitvene napore.
To ti je spoštovanje do slovenskega naroda. Bajuk morda (podčrtano) ni izkazoval spoštovanja do Turka. Turk pa na srečo ni slovenski narod.
Ampak mi ga ne bomo ubili in vrgli v brezno, pač pa mu bomo dali priložnost, da se pokesa in kaj da slovenskemu narodu. MOčno upam, da bo končno pravi predsednik za razliko od prvih dveh.
Aja Bajuk je pravi slovenski priimek, medtem ko Turk z dvopičjem nad u, ni.[/quote]
Pravi, zavedni Slovenec ne bi v nedogled vlekel tiste dve pikice nad ujem ampak bi lepo šel na UE in svoje ime dal zapisati tako, da si Slovenci ne bi lomili jezika ob njegovem priimku. Tiste pike so en sam snobizem.
Zame bo TUrk, ne pa neki TIrk. Te črke v naši abecedi ni tako kot tudi mehkega Č-ja ni.
Sicer pa – kot predsednik naj se najprej izkaže potem bomo pa videli ali bo vreden našega aplavza.
Kakorkoli že, za Bajukovo nevljudno obnašanje ob zaprisegi novega predsednika Republike Slovenije, ki ga je volilo več kot 2 tretjini volilcev, ni in ne more biti opravičila, pa če bi med Turkovim govorom bral samo sveto pismo. Pač ni v skladu z bontonom in predlagam, da mu ga država kupi iz davkoplačevalskega denarja.
Kar pa se priimka Bajuk tiče, ali je slovenski ali ne, bi pa lahko kakšno rekli Belokranjci, kjer je še veliko takšnih priimkov in izvirajo iz časov Uskokov.
Le kje je še sprava med Slovenci …?!?
Čudno da so vsi videli samo Bajukovo branje Turkovega govora. Jaz sem recimo opazila tudi klepetanje in smejanje poslancev LDS, tržiškega župana Sajovica in Buliča, ki sta sicer zdolgočaseno spremljala govor.
Pa tudi to, da so bili poslanci vladajoče koalicije takorekoč polnoštevilno udeleženi, večina poslancev opozicije pa so ignorirali celo slovesno zaprisego novega predsednika. To je vredno omembe, ne pa Bajukovo “branje”.
Če se že gremo igrico “iščimo iglo v senu” (primer Bajuk)..
Türk je predsednik države Slovenije, izvoljen z visoko podporo volivcev, zato menim, da je nesramno, da mu mečete polena pod noge še preden se je dobro usedel na predsedniški stol. Če že morate, počakajte vsaj toliko, da bo naredil kakšno napako; doslej je še ni.
Bajukovo nonšalantno obnašanje je vredno obsojanja, tako kot Anderličevo iskanje ključev po žepu ob igranju državne himne. Ali kot je bilo pred davnimi sedemnajstimi leti Kocjančićevo na spravni slovesnosti v Kočevskem Rogu, ko se je s svojim obnašanjem norčeval iz pobitih ter vseh prisotnih, tudi iz predsednika vlade Peterleta, predsednika skupščine dr. Bučarja, predsedstva s predsednikom Kučanom na čelu in nadškofa Šuštarja.
Aja Bajuk je pravi slovenski priimek, medtem ko Turk z dvopičjem nad u, ni.[/quote]
Pravi, zavedni Slovenec ne bi v nedogled vlekel tiste dve pikice nad ujem ampak bi lepo šel na UE in svoje ime dal zapisati tako, da si Slovenci ne bi lomili jezika ob njegovem priimku. Tiste pike so en sam snobizem.
Zame bo TUrk, ne pa neki TIrk. Te črke v naši abecedi ni tako kot tudi mehkega Č-ja ni.
Sicer pa – kot predsednik naj se najprej izkaže potem bomo pa videli ali bo vreden našega aplavza.[/quote]
Daj daj.. Če ma na u-ju preglas, ga pač ma, jebemti. A zdaj se po priimkih izkazuje nacionalna zavednost!? Ma kaki snobizem…veš kaj je snobizem… To, da si Jelinčič zadaj nalima Plemeniti…to ti je snobizem 😉
Pišeš traparije, samo da tebi neljubega človeka prikažeš v slabi luči. Prava bednica si.[/quote]
O ti packa grda. Koliko grdih besed in žalitev si mi natrosila. In to samo zato, ker sem si drznila napisati resnico, kako neprimerno se je Bajuk obnašal.
Malo niže pišeš, da je to (njegovo obnašanje) videla cela Slovenija. Seveda ti, ki nisi hotela videti, pač nisi videla. To je tvoj problem. In odraz tvoje bednosti, ne moje.