Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dan samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti

Čestitke ob dnevu samostojnosti in enotnosti!

In želim Vam prijetno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti!

In kako se ga sploh praznuje?

Je dela prost dan, a kolikor vem, je to vse. Ali pač ne?

Če dam zastavo na bajto bodo dejali, da sem komunist, če spečem potico od včeraj še enkrat, bodo dejali da sem rimokatolik.

Kako torej?

Kako torej?
In kako se ga sploh praznuje?

po svoje si ga zamisli z zastavo in potico (burekom), saj je oboje “nasejano” v tebi, komunizem in katolištvo.

Dan samostojnosti in enotnosti praznujemo vsi. Je praznik tega koščka zemlje, ki se imenuje Slovenija, to sem jaz, ti, mi vsi. Kajti, če ne bi bilo nas, tudi domovine ne bi bilo. Mi tu smo domovina.

Z veseljem izobesim zastavo. Kako je lepa.

se mi je kar milo storilo

še vodo potegni za sabo, pa si opravil

Se povsem strinjam. Narod, ki ima toliko malo zavednosti, kot nekateri pisci tukaj gor, si ne zasluži drugega, kot balkanski kotel…

Aja, ne znam in nočem napisati kakšnega verza v cirilici, ga bom kar v lepi slovenščini:

Slovenec sem! Slovenec sem!
Tako je mati d’jala,
Ko me je dete pestovala,
ko me je dete pestovala.

Zatorej dobro vem:
Zatorej dobro vem:
Zatorej dobro vem:

Od zibeli do groba
Ne gane moja se zvestoba,
ne gane moja se zvestoba!

S ponosom reči smem:
Slovenec sem, slovenec sem!
S ponosom reči smem:
S ponosom reči smem:

V odgovoru meni si odgovoril v resnici sebi samo, da se tega ne zavedaš. Vedno je tako.

Lepa Ipavčeva in Gomilškova pesem.

Slovenec se pa vedno piše z veliko začetnico.

Včeraj sem izvedela na dnevniku, da je od pred dveh let praznik samostojnosti postal praznik samostojnosti in enotnosti. Očitno še ena pogruntavščina vrle nam vlade. V tej državi je treba vedno nekaj spreminjati.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Res je. To je bilo takrat sprejeto, ko so uvedli tudi praznik priključitve Prekmurja matični domovini in še nekaj drugih praznikov.

To je ena redkih stvari, ki so mi všeč v Ameriki. Nekatere stvari so večne in nesprejemljive. Če nekdo hoče zamenjati takšne stvari, jih bo tako dobil po kepi, da se nekaj časa ne bo pobral.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Jah, saj je pač jasno, ZDA so dobri dve stoletji starejša država, in zato imajo pač nekatere zadeve zacementirane. Mi se pa še razvijamo.

Mi ne bomo nikoli imeli takšne tradicije, ker smo nagnjeni k temu, da vedno, ko imamo pet minut časa, nekaj spremenimo. In žal veliko teh sprememb ni na boljše.

Na srečo smo se vsaj glede tega spametovali, da nismo šli spreminjati zastave.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

mmml tole pesem o Slovencu, prepeva naš vrli Oto Pestner, jaz jo rad navijam in zraven prepevam, prav ponosen sem na to lepo pesem in na to da sem Slovenec.

vejice znaš tudi tako ponosno postavljati, kot vsi naši vrli cigani :))

sn pač minko v šuvi ko so jemali vejce pa ka pol či te kj p…. me pa ne beri
Či maš pa kj proti Ciganom, pa povej jasno in glasno ne pa da se devaš idijota sam iz sebe:-)

Sj vem da te p…. daje nejbolši Slovenski pevc Cigan, pa da poje nejlepšo pesem o Slovencih …. s pač en zarukan slovencl…sram te bodi…

New Report

Close