Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Hrvati zajeli italijansko ribiško ladjo

Hrvati zajeli italijansko ribiško ladjo

Očitno Hrvati resno mislijo s to ekološko-ribolovno cono in so jo tudi za članice EU začeli izvajati. Članek : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=16&c_id=161592

Članstvo v EU se zna Hrvatom malce odmakniti …

Me res zanima kakšna bo reakcija italijanov na to.

Mene pa zanima ,a ni več v jadranu mednarodnih vod,včasih je bilo teritorialno morje 20 km od obale,ali so si hrvati prilastili kar polovico jadrana?

Se opravičujem teritorjalne vode 12 km od obale!

mislim, da niti ne, saj je v iteresu večini ED da se Hrvaška vključi v ES, tega se dobro zavedajo.

S to cono so si prisvojili morje do sredine Jadrana. Mednarodno pravo take cone pozna, ampak taka cona pri obali Kanade (ki je ogromna država) ne pomeni prav dosti, v majhnem Jadranu pa to pomeni, da si dve državi (Italija in Hrvaška) praktično razdelita celoten Jadran. Torej, če italijanska (ali katera druga nehrvaška) ladja prestopi sredinsko črto Jadrana v smeri proti vzhodu, jo imajo Hrvati pravico zajeti in pregledati, kot bi šlo za njihove teritorialne vode.

mislim, da niti ne, saj je v iteresu večini ED da se Hrvaška vključi v ES, tega se dobro zavedajo.[/quote]
Ne vem no, če tole ravno drži.Sem zelo skeptičen glede nadalnjih širitev EU.

mislim, da niti ne, saj je v iteresu večini ED da se Hrvaška vključi v ES, tega se dobro zavedajo.[/quote]

Hja, če so čakali do sedaj, lahko čakajo še par let. Interes se pokaže s članstvom, tega pa Hrvaška nima in Italijani (ali pa tudi mi, kdo ve ?) znajo blokirati pogajanja za vstop, kot so jih blokirali nam.

Ne vem kaj dela zunanji minister in predsednik vlade, da v zvezi s Hrvaško Slovenija nič ne ukrene.

Janša se prijateljsko dobiva s Sanaderjem na Bledu, zrihtal pa nam je ekološko-ribolovno cono in kup težav.

Izgleda se samo doma napihujemo, sosednjih držav pa nas je strah…

Ne moreš verjet!

haj, dr.Rupelj je dal izjavo, da bomo lepo počakali, da oblikujejo sabor, potem pa bomo poskušali deseči dogovor. No saj po eni strani razumem, nima niti še sogovornika in komu naj potem izroči protestno noto.

Hrvati so zajeli makaronarje v svojih teritorialnih vodah.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ja, članek je sedaj popravljen. Zjutraj je bil pisan tako, da ni bilo jasno, ali gre samo za vstop v cono ali pa za vstop v teritorialne vode, poleg tega pa so omenjali ignoriranje cone s strani Italijanov, kar pa v tem primeru očitno ni tako pomembno kot vstop v teritorialne vode.

Sedaj lahko torej rečemo, da so italijanski ribiči naredili napako, za katero bodo odgovarjali pred pristojnimi organi.

Kaj je pa narobe s tem, da so Hrvati razglasili ekonomsko-ribolovno cono? A nismo enako cono razglasili tudi Slovenci?

Vzamejo nam morje,vzamejo nam gozdove,prisvajajo si našo zemljo mi pa nič-zaradi takšne politike Ljublane smo zgubili Koroško,zgubili bi tudi prekmurje in Maribor če ne bi bilo Maistra.Res imamo ritolizniško vlado!Naj jih vrag vzame z Ruplom na čelu!!

vsak zakaj ima svoj zato.Prima bi bilo, da napišeš kaj bi, po tvoje, morala vlada storiti, da do tega, kar se dogaja, ne bi prišlo.Menim, da je storila kar je lahko. Da naleti na gluha ušesa EU-ja tudi vemo.
Naj vzamemo v roke orožje in z njim ropotamo ob
meji?

Res pa je, da se Slovenija krči po dolgem in počez.
Samo še razprodaja gorenjskega oz.prekmurskega konca zemlje in nas ni več.

nič hduga če so hrvatje zajeli makaronarsko ladjo. z našimi se to ne bo zgodilo dokler je janša car. s Sanaderjem sta se tako al tako vedno znala vse zmenit, pa če je šlo tud samo za ribiške incidente.

Včeraj je blo heca na Trenjih…Reakcije Jelinčiča na nakladanje Šebenikove, he he
Itak pa spet samo pametovanje in bomo, bomo, bomo…

Hja, Trenja so pa itak zvezda danica v našem življenju. Brez te oddaje (khm) bi tavali v popolni nevednosti. :)))
Mimogrede: ZERP je tema št. ena, enormne podražitve, ki nas pošteno udarjajo po žepu, pa nič????

Če dobro pomislim ni praktično nobene razlike med škofom Rožmanom, Rupnikom in Ruplom. Zakaj? Vsi mislijo, da se bodo z nasprotnikom pogovarjali…

Ne problem je drugje in ravno nasproten. Problem je prav teh, ki sedaj najbolj kričijo, da vlada ne reagira. S čim pa, z vilami in mačetami. Ti ljudje, ki sedaj najbolj kričijo, da vlada ne reagira so tudi najbolj glasni ko hoče vlada kupiti kaj orožja. Oni so najbolj odgovorni, da nimamo prave vojske. Ko hoče vlada kupiti orožje, takrat se pojavijo parole kot kje bo potem denar za vrtce, za šole, za reveže. In po zamenjavi Petrletove vlade so sesuli osamosvojitveno vojsko.

Primerjava med Rupnikom, Rožmanom, Ruplom ni posrečena. Prava je Kučan, Turk, Jelinčić, Drnovšek, Potrč, Maček in ostala jugo kolaboracija.

In ti zraven!ha-ha!

Jaz nimam te bolezni, da bi pogrešal jugo.

A je problem bit zaveden slovenc z jugo nostalgijo..? Kaj serješ benaflek?

a se ti sploh kdaj prebereš.

osamosvojitveno vojsko, a imaš v mislih tisto z navadnimi pokalicami.

naša vojska, je zelo dobro opremljena (kmalu pa bo brez vojakov), preveč, za tako malo državo, medtem ko vrtci, šole, bolnišnice, čakajo, kaj že….

kaj iamata pa Turk in Maček skupnega, pa Jelinčič in Kučan pa Drnovšek.

Problem je samo v tem, da on tega nikoli ne bo dojel 🙂

New Report

Close