Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna je minjon juha

Kakšna je minjon juha

Moja hčerka ima v vrtcu večkrat za kosilo minjon juho. Kakšna juha je to? Iz kakšnih sestavin? A je to le ime za kakšno juho iz vrečke?

To je zdrobova juha.

popražiš na olju gres zaliješ z vodo dodaš kocko in na koncu ko serviraš dodaš kroglice ali popečen kruh

Ne vem, če je to to, ampak mi rečemo milion juha, ker je iz pšeničnega griza, z mezgo. Pri nas jo imamo radi.

Minjon ali minjonska juha, jaz ji tudi rečem milijonska. Iz pšeničnega zdroba, korenček, lahko tudi peteršilj, jaz ne delam z mezgo. Okus lepo zaokroži muškatni orešček.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Vanjo lahko vtepeš tudi kakšno jajce. Njami 🙂

Ja, to je zdrobova juha. Zdrob na hitro prepražiš na malo maščobe, dodaš lahko še nariban korenček in zaliješ z vodo ter soliš (še boljše je, če imaš domačo juho). Jaz vedno dodam še sesekljan peteršilj in dostikrat na koncu vkuham še razmešano jajce.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas je to goveja juha, v katero zakuham zdrob, nariban koren in na koncu, ko je zdrob kuhan dodam sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce samo da prevre. Jo imajo otroci zelo radi.

New Report

Close