Papež se je premislil po protestu študentov
Papež sprejel študente iz La sapienze
http://www.tg2.rai.it/default.asp?id_n=2849&id_r=1&id_c=16
Zavrti si video na tej spletni strani…
Glede na dane linke tvojih kolegov in kolegic so naši eminentni mediji pisali, da so profesorji protestirali tudi proti katoliški veri, ki da je nazadnjaška in nima vstopa v to šolo. Naši eminentni mediji radi še kaj dodajo in ne sapienti to hitro pograbijo. Zaradi tega se mi zdi smešno, ker je univerzo ustanovila prav katoliška Cerkev s svojo nazadnjaško vero, iz katere je izšlo veliko znanstvenikov in drugih visoko izobraženih ljudi. Morda sta se Galileo in Bruno prav tam šolala.
Ne razumem kako bi mnenje sedanjega papeža vplivalo na razplet dogodkov v preteklosti. Saj niti Galilei niti Bruno nista imela težav zaradi svojega dela, pač pa zato, ker sta začela trditi, da Boga ni. Začela sta spodbijati resničnost besede v Svetem Pismu. In če to narediš, potem sesuješ judovsko in krščansko vero. Prebrisano. Zato, ne vem kaj naj ateista delata v katoliški Cerkvi. Bruno je bil celo okultist. Zagotovo sta bila bolj krotka, ko sta pridobivala izobrazbo od katoliške Cerkve. Moje mnenje je podobno papeževem.
Živio, družba!
Najprej: vedeti moramo, da Benedikt XVI. – J. Ratzinger ni papež Wojtyla – Janez Pavel II., kot tudi ljudje nismo serijski proizvodi in se ne moremo kar primerjati v vsem, kot tudi današnji časi niso enaki prejšnjim. Spoštujemo, da ima svoj pristop in karizmo, seveda pa so “različni duhovni darovi, Božji Duh pa je isti” (sv. Pavel). Nihče pa ni na položaju celo večnost, saj je to samo Bog, ki vodi Cerkev, katere člani smo tudi mi, ljudje in kristjani.
Papež se seveda ni ponujal ali vsiljeval univerzi, ki ga je odklonila, toda če bi se dogovorili za obisk kot ljudje, brez raznih nasprotovanj in ozirov, da ne rečem podtikanj, bi se lahko marsikomu odprle oči in bi spoznal bolje in led bi bil spet prebit. Manjkal je dialog in vzgoja zanj. Tukaj je bila v ozadju samo propaganda proti njemu, kot še marsikje. Kot rimski škof pa seveda mora obiskovati svojo škofijo in ustanove, saj je on škof v Rimu, kot imamo mi škofe v Ljubljani, Mariboru, Cerlju idr.
Cerkev pa je vedno bila vodilna pri ustanavljanju šol skozi zgodovino pri nas in drugod, tako pri univerzi kot pri gimnazijah. In sedaj bomo imeli prvo katoliško osnovno šolo. Enim je všeč, drugim ni, vsi pa imamo radi več izbire, roko na srce!!! Raje se veselimo tega, kot da iščemo “dlako v jajcu” prav v Cerkvi. Zato ne dam prav dopisovalcu pred mano, ki trdi (in morda še kdo zraven), da je katoliška vera nazadnjaška. Če bi bila taka, bi jo ljudje že zdavnaj pokopali. Vendar je vera vedno živa, ker je najprej Božji dar. Nazadujemo samo ljudje sami, kolikor se ne trudimo za rast v veri in v življenju z Bogom in med seboj. “Pojdite in se poučite” (Jezus). Če bi bila vera nazadnjaška, bi tudi cerkev ne dosegla tega, kar je v zgodovini in do danes, vključno s šolami in znanstveniki. Vsakdo pa je najprej človek – tudi Galileo in Giordano Bruno. Galilea je pokojni papež Janez Pavel II. celo rehabilitiral in tudi tako pokazal, kako se znanost in spoznanje razvijata, kako pa ljudje hitro obsojamo drug drugega in hop po njem. Marsičesa se zavedamo danes bolje in prav je tako, da hitimo počasi.
Darko Ž.
Spet ga je polomil
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=162632%5B/quote%5D
Frančišek,
to je pa zate, da ne bom odgovarjala na temi “Dražgoška bitka”, bom kar tukaj. Tam si mi napisal 15.01.2008 ob 19:18 tole:
==== “Bica ne bom se spuščal na tvoj nivo 🙂
Vidim, da si firbčna ko sto mater …
Js lahk z ponosom trdim, da je voni palček iz Murgel res palček slike mi ni treba popat co h posto,
vaht ti pa povem da sn kr orng nad vonmu palčnonarjo pa tudi orng nad tabo … rejtam da pa nism tejk tovst ko pa ti, ki v luft te pa kar nesem” ====
Zapisal si tudi:
===”Tonči je bil taglavni ….. KRKOVIČ, ne pa tvoji partijici.” ===
Frančišek,
ko si užaljen, se obnašaš kot otrok, zgornje tvoje pisanje je dokaz, da si res užaljen “spalček”, kot sem ti napisala tam v temi “Dražgoška bitka”, 15.01.2009 ob 19:08.
Zgoraj si napisal: “VIDIM, DA SI FIRBČNA KOT STO MATER …”
Franček,
ja, firbčna, nisi se zmotil :-)).
Tukaj sem odkrila en star videoposnetek, zato ti tukaj odgovarjam, malo pozno, ampak bolje pozno, kot nikoli:-).
Odpri zgornji link, pa ne pozabi vklopiti zvočnika!!!
Spodaj desno nad “ARHIVOM” klikni na sliko Janeza Stanovnika, posnetek je iz leta 1989. Potrpežljivo počakaj, da se odpre in poslušaj, VEČKRAT, da si boš zapomnil, sporočilo, obvestilo takratnega Predsedstva SR Slovenije, ki se nanaša na “MITING RESNICE”, katerega so hoteli prirediti v Ljubljani 1. decembra 1989.leta.
Takrat je delovala diplomacija, v Beograd so se šli pogajat, kdo že?????
Tvoj, taglavni Tonči … Krkovioč, gotovo ne! Važiči, so bili takrat na varnem!!!
Leto 1990 in 1991, je prišlo po letu 1989, a ne???
Zadnje dni novembra 1989, sem si zapomnila, saj sem takrat 21. 11. odletela z Brnika v Beograd in naprej v Novi Sad, še z osmini drugimi, pa ne na pogajanja. Videla kako so bili nekateri veseli, da bodo prvič videli Ljubljano, ko bodo šli na “miting”. Osebje je bilo enkratno, lepo so skrbeli za nas, hvala jim. Jaz sem se 28. 11. vrnila, drugi so ostali še tam.
Tam na temi “Dražgoška bitka”, so ti pa že drugi odgovorili.
L.p. od firbčne PRABABI
Papež sprejel slovenske škofe