Laži o revščini v Sloveniji – taktika opozicije za prevzem vlade
Opozicijske stranke res ne izbirajo sredstev za prevzem vlade, pa čeprav s tem serjejo našo domovino v svetu, ker argumentov o slabem delu vlade nimajo. Enkrat so to že storili, ko so po EU jokali, da mediji niso svobododni. Saj v tem se strinjam, samo niso svobodni zaradi vlade, pač pa zaradi starih tajkunskih strank. In zdaj bobnajo o revščini pri nas. To sem opazil po naslovih tem na tem forumov v zadnjem času, pa tudi naši najbolj eminentni mediji so polni tega.
Tiste, ki nam je Slovenija res ljuba, pozivam, da začnemo ljudi ozaveščati, da pri nas dobro živimo, tisti pa, ki so res revni so pa revni zaradi prenizkih plač, ki jim jih dajejo prav tajkuni iz strank, ki imajo v oblasti te naše eminentne medije. Sicer nimamo na voljo medijske armade, imamo pa zato internet.
Svetilniko1 je eden od takih nameščenih kričačev.
Vsi enako lažejo, enako zavajajo, pa če greš na katerikoki forum. Vsi so naučeni po istemu kopitu. Pred leti , ko je bila na vladi še LDS, mi je preprosta delavka rekla : veš, polovica nas je takih državljanov, polovica pa takih , ki nas “vahtajo”. Res nas vahtajo! nekateri ne morejo napisati stavka, da ne bi pljuvali po zdajšnji vladi in JJ. Jaz spoštujem ljudi, ki so pridni, delovni, ki se trudijo državljanom nuditi čim več. uspehi te vlade so vidni povsod, na vsakemu koraku, oni pa vpijejo nasprotno! Takim ljudem ne morem zaupati svoj glas na prihodnjih volitvah.
Spomnimo se prve Peterletove vlade, ko smo slišali vsakodnevni pozdrav z nacionalnega radia: Dobro jutro, revščina! Ko so prišli rdeči na oblast, seveda revščine ni bilo več!
Zelo dobro se spominjam tistih let in novinarke Dela Lade Zei, ki nam je vsako jutro ob 6. ko smo se peljali z avtobusom v službo namenila ta pozdrav: “Dobro jutro revščina – zanjo je kriv Peterle!” Kar nekaj časa je minilo, da smo se osvestili, da to ni šala za dobro jutro ampak točno zrežirana antipropaganda s strani Kučanove klike in najbolj protislovenske stranke , proslule bande LDS.
Zato podpiram in se podpišem v podporo Janezu Janši in njegovi stranki SDS, ki je edina v 17. letni osamosvojeni Sloveniji naredila kaj v dobro slovenskih državljanov. Pa naj se ti v svoji preprostosti končno zavedo, da so žrtve kvazi sindikalistov a la Semolič in podobnih voluharjev, ki živijo na račun narodove naivnosti.
Janez Janša – radi te imamo!!
Benaflek, bravo, že sam sem razmišljal o tem, da smo preskromni V pohvali vlade oz. Janezu Janši. Skromnost je odlika kvalitetnih ljudi vendar, kot sem že enkrat napisal na temo, kaj dela ta vlada narobe, je vseskoz moje prepričanje, da TA VLADA DELA NAROBE EDINO TO, DA SE PREMALO HVALI.
Janez Janša, radi te imamo in gremo skupaj naprej.
Tu so nameščene osebe za blatenje Janševe vlade. Preizkušena in podla metoda. Znano, vendar v drugem času in uporabo interneta. Cilj pa isti.
Kot včasih, ko je ZK imela v vsakem podjetu svojega človeka, da je opazoval, poslušal, poročal kaj delavci govorijo ali kritizirajo. To so prodane duše. Takrat so bili mladi preparirani člani ZK in taki so ostali še do danes. Sicer ne mladi, preparirani pa še in istim ciljem. Pa napišejo knjigo o trgovcih … Tako je to.
Benaflek, sprijazni se, da EU ni tujina, EU smo tudi mi, Slovenija. Če pa si želiš sistem, ki najprej laže svojemu lastnemu narodu, pol pa še farba celi svet, pri tem pa obsoja svoje lastne državljane (seveda samo z jezikom, ker sistem EU drugih ukrepov ne dopušča), ker govorijo resnico, ki gre dalje od sosedovega plota, potem res ne vem, zakaj zaboga smo šli ven s komunizma. Časi, ko smo morali ploskat oblasti “kako ti je tako ti je”, so minili in čas je, da se Janša in vsi ostali, ki ga bodo nasledili tega zavedajo. Ajajaj, očitno se niso dobro izobrazili o tem, kaj dejansko pomeni, demokracija, liberalizem in kapitalizem, preden so tako prepričano in ponosno rinili vanj.
A ti resno misliš, da bi takemu stanju v katerem se nahajamo zdaj ploskala, če bi bila na oblasti levica? A misliš, da bi mu sploh kdo ploskal, razen tistih, ki zagreto in slepo sledijo nekim političnim opcijam, ker jim še vedno (kljub zgodovini preteklih 50 let) ni potegnilo?
tako nekako je, samo to.
pišeš:
Tiste, ki nam je Slovenija res ljuba, pozivam, da začnemo ljudi ozaveščati, da pri nas dobro živimo, tisti pa, ki so res revni so pa revni zaradi prenizkih plač, ki jim jih dajejo prav tajkuni iz strank….
pozivati pomeni kakor ugašati luči pri redukciji el. toka, pri obratovanju elektrolize, jeklarskih peči…nesmisel.
90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kao revnih, je revnih zaradi svojega bednega odnosa do dela,delovnih navad in znanja.
te navade se generacijsko prenašajo in jih je v veliki meri gradil minuli sistem (45 let), ki je potreboval tudi nemislečo in ubogljivo čredo.
vse je v ravnotežju in novi sistem se lahko uravnoteži z enakimi leti (torej 45 to je do l. 2035) “prevzgoje” in ta prevzgoja je sedaj v tranziciji in se imenuje nezadovoljstvo.
to breme moramo sami plačati, razmisliti je samo kako najceneje.
sem bil pri eni starejši v vasi in jop začel ozaveščati kakjo dobro živi in kako je v sloveniji lepo pod jj in kako vse ok in da ni revščine dejala mi je da ima 250 evrov penzije in da s tem teško živi pa da je revna zato ker ji tajkuni dajejo plačo ni rekla nič več vem pa da se ni strinjala z mano ker ko sem prišel domov me je pred hišo čakal rešilc pa dva policaja s kiblo so dobili telefonski klic da sm shizofrenik in da me morajo dat na prisilno zdravljenje
ima ludih i posle rata ima vas svakakvih a najviše nikakvih belčki belčki
4000 delavcev Mure oziroma njihove družine, kar je najmanj 12000 ljudi, glede na miloščino, ki jo dobijo, namesto plače za pošteno delo, živi v revščini. To je dejstvo in ne laž.
In koliko je še podjetij v Sloveniji, kjer ljudje prejemajo miloščino, namesto plače, ki bi jim zagotavljala dostojno preživetje.
Se ti sploh sanja, koliko je upokojencev in tistih najbolj na rob potisnjenih ljudi (invalidov….), ki jim je vlada znižala pravice do varstvenega dodatka, socialnih pomoči, nadomestil….
A to so laži o revščini v Sloveniji. Očitno ne vidiš naprej od svojega nosu.
Pa kaj? Pod prejšnjimi vladami so grabili na kup, pa naj sedaj malo od tistega porabijo. Ali pa prodajo svoje vikende in jahte, ki so si jih nabavili v času blaginje.
Sicer pa moram priznati, da človeku z leti očitno opeša spomin. Namreč, sploh se ne morem spomniti, v katerih časih so bile delavke Mure dobro plačane.