MILIJONSKI DOHODKI ŠKOFIJ
Cerkev je objavila finančna poročila škofij.
Proračun ljubljanske nadškofije znaša tri mio evrov, mariborske pa 11.
Bogatija, da ji ni para.
Sem pred časom brala Biblijo. In nekaj mi ne gre skupaj. Priznam, da se na te zadeve bolj slabo spoznam. Pa vendar.
Bog ne odobrava premoženja in razkošja.
Kako to, da potem tisti, ki služijo Bogu živijo tako razkošno in upravljajo s tako velikim premoženjem?
Ali ni to skregano z logiko oziroma vsakim razumom?
Ahhhh… pa kje živite? Bogatija, da ji ni para… Samo poglejte denarne tokove “najboljšega soseda” ali Laškega ali Krke ali Leka ali kakšne stranke ali kakšnega poznanega odvetnika… Ne boste? Seveda ne, ker jih nikoli v življenju ne boste videli. Bi bili pa zgroženi. Aja, saj res, to ne šteje, ker ni cerkev v igri.
Zakaj je prišlo do reformacije? V knjigah piše, da zaradi protesta zoper številne nepravilnosti v cerkvi v želji, da bi postala cerkev spet taka, kot je bila nekoč. Ena glavnih je bilo prerazkošno življenje višjega sloja duhovščine. Zgodovina se očitno ponavlja. Mogoče bodo znova uvedli plačevanje odpustkov.Ampak saj to marsikaterega verskega fanatika ne bo motilo.
Ahhhh… pa kje živite? Bogatija, da ji ni para… Samo poglejte denarne tokove “najboljšega soseda” ali Laškega ali Krke ali Leka ali kakšne stranke ali kakšnega poznanega odvetnika… Ne boste? Seveda ne, ker jih nikoli v življenju ne boste videli. Bi bili pa zgroženi. Aja, saj res, to ne šteje, ker ni cerkev v igri.[/quote]
mml, govorim o verskih institucijah in tistim, ki služijo Bogu. Torej pomeni o tistih, ki bi naj po Bibliji bili skromni in …..
To je pa bistvena razlika od podjetij, ki na trgu delujejo za to, da ustvarjajo velik dohodek in dobiček… Laško, Krka,…. Tem je poslanstvo, če ga tako imenujem prav velik dobiček.
Pa to bi ti moral vedeti. Poglej, še jaz, ki odkrito priznavam, da mi cerkvena dejavnost in Božje zapovedi niso popolnoma poznane, vem, da cerkvenih institucij in službojočih v cerkvi ni enačiti s podjetji in zaposlenimi v podjetjih.
Moje razmišljanje po objavi podatkov o milijonskih dohodkih škofij se je nanašalo na vprašanje, ki si ga sama ne znam razjasniti. Kot sem napisala sem prebrala, da:
“Bog ne odobrava premoženja in razkošja.
Kako to, da potem tisti, ki služijo Bogu živijo tako razkošno in upravljajo s tako velikim premoženjem?”
Na to vprašanje pa mi ni nihče odgovoril.
Bom pa vesela, če bom dobila kakšen konkreten odgovor. In ne v smislu primerjave s podjetji,…, ki s cerkvenimi institucijami nimajo nič.
amapk kok je folk prtegjen govorijo o skromnosti delajo nasprotno folk pa še v cerkev hodi pa po mojem mnenju moraš biti zavrti sparnomopžganski fanatik da to počneš še pol a se spomnite ko je enkrat rode rekel, da zato ker bodo dobili gozd nazaj na bo on ene klobase več pojedel, jaz sem pa ob tem rekel, ja seveda jo na boš saj več ko več se na da požret, če maš klobaš polno rit da ti z rit in galve ven lezejo je logično da še ene na moreš požret