neckermann katalog-svašta!!
kar vrglo me je,ko sem to zagledala- namreč neckermannov katalog za: MOČNEJŠE OTROKE!!! cel katalog, z manekeni bajsiji.. pa kam gre ta svet?? Namesto da bi se ozaveščalo ljudi nasploh, da biti debel če že ne z estetskega pa vsaj z zdravstvenega vidika ni dobro, se pa debelost še tolerira in podpihuje s takilemi marketinškimi fintami!! In to otroci!! Saj vem, zdaj bodo v luft skočili tisti starši, ki imajo sami debele otroke.. ampak če malo bolje pogledate, imajo debeli otroci skoraj po defaultu tudi debele starše, torej se vsi nezdravo prehranjujejo in seveda otrok vzorce hranjenja dobi doma.. pri n as gotovo niso na sporedu čipsi,kokakole,sladkarije.. oz. samo ob posebnih prilikah,obiski,rojstni dnevi.. se trudim jest zdravo, uravnoteženo in redno in v tem smislu vzgajam tudi 2 otroka.. ne strinjam se recimo tudi s striktnimi vegeterjanci, ki v to silijo še svoje otroke,,ampak ena zdrava mera pa naj bo vsega..ne pa takile katalogi..
Off topic sicer, ampak sem bila pred meseci v enih naših toplicah. Od kakšnih 60 ljudi samo kakšni štirje normalno razviti. Vse ostalo zašpehano in debelo, samo dejansko se tega ni videvalo v tolikšni meri okrog pred 20 leti. Tole potrošništvo je vse skupaj privedlo do tega. Potem sem videla, da ni čudno, da so sami debeluharji, glede na to koliko so v hotelu dobesedno metali vase. Potem pa samo ležali cele dneve. Mi in še eni Italijani smo bili edini, ki smo se sprehajali po okolici in šli na trim stezo. Res kam gre ta svet.
isto kot da bi se zgražala na katalog neckermann,kjer so pa za starejše osebe -tam so tudi debeli ljudjr a ne
ne vem kaj je to kaj takega,kot da ni nobene osebe z močnejšo postavo.
pa prosim ne govorit da če ješ zdravo da ne morešbit debel
p.s. mi smo vsi še preveč suhi da ne bo pomote
ampak tvoja tema je čist aut
ne, njena tema ni “čist aut”, tudi sami zdravniki neprestano poudarjajo, kako je debelost otrok v porastu in da je to kritično za razvoj vseh mogočih bolezni… dobro, ne rečem, naj bo katalog za debele otroke, saj to ni ravno propaganda, prej realnost – ampak bi se pa tudi moralo intenzivno delati na tem, da jih bo vse manj, ne pa vse več!
Jaz sebe nimam za debelo, sem čisto normalna. Me pa motijo katalogi, kjer do vse fotke v št. 34/36.
Kar se pa kataloga za močnejše tiče, je pa to samo posledica, ker je pač veliko ljudi močnejših in bi si tudi oni radi kupili kaj lepega, a ne? Ne bo Neckermann skrbel za preventivo. Ampak bo skrbel za to, da bo čimveč prodal.
Sem se narobe izrazila. Moti me to, ker so vse manekenke oblečene v 34/36 in se mi potem zdi, da meni ne bi bilo nič prav, ker je vse majhno kot hudič, če me razumeš. Kaj naj si potem misli šele nekdo, ki ima št. 44 ali večjo… Drugače me pa čudi, da težko najdeš oblačila v tej številki, ker se meni zdi, da so v trgovini vsa oblačila v tej številki, v 38, ki jo nosim, pa nič. :))))))
Jaz123… razumem te! Kaj bi nekateri dali za zdravje, se takim babam niti ne sanja. Pomoje reva še spati ni mogla zarad kataloga, ker so jo ubogi, močnejši otroci tako šokirali. Lotti, da te ni sram!!!
Upam, da se ti pri srcu kaj zgane ob tejle zgodbi: otrok je zaradi nesreče moral na presaditev ledvic. Prej, zdrav, vitek, živahen. Ko so ga pripravljali na presaditev, je pridobil okrog 20 kilogramov. Postal je ves zabuhel. S starši smo trepetali za njegovo življenje. Kaj misliš, kako se je počutil, ko se je pogledal v ogledalo?? Prijetno, kajne? Še dihal je težko zaradi vseh zdravil.
Ženska, ali se zavedaš, kakšen dar je zdrav otrok?
ula- po izražanju se vidi, da si pritivna osebnost, zagledana vase in v svoj prav. Rajši imam za prijateljico 100kg osebo kot naduto suhico, ki misli, da je oh in sploh. Besede kot so debeluhar, zašpehan,….-saj človek ne more verjeti. Upam, da ne boš “pojedla preveč zarečenega kruha” (sicer pa verjetno ne ješ nobenega kruha, ker si tako lepa in suha)
Lotti, tako neumnega in primitivnega posta tule pa že dolgo nisem brala.
Torej – ker kajenje in pijančevanje ni zdravo, cigaret in alkoholnih pijač ne prodajajo in ne oglašujejo, ne?
Ženska, res, začni se ukvarjati s sabo.
Otroci v XXL katalogu so res precej okrogli, a meni osebno se zdi lepo, da nekdo tudi debelim otrokom končno ponudi možnost, da so “modno” (čeprav meni tista moda ni všeč) oblečeni.
Da ni estetsko biti debel?
Morda pa pogled nate tudi ni preveč estetski?
Morda tolče v oči tvoja barva oči, oblika nog, dolžina las.
Bi rada izkoreninila ljudi, ki ne ustrezajo standardom?
Ki jim preveč štrli nos, ki imajo krive noge, debel pas?
Moja hči (13) je tudi okrogla – ne tako, kot otroci iz kataloga, pa vseeno ni suha. Ukvarja se s športom in relativno zdravo je, ostaja pa taka, kot je. In meni osebno se zdi čudovito, da ZDRAVO skrbi za svoje telo – športa in pazi, da je 5x dnevno majhne količine – v nasprotju s sošolkami, ki že nekaj let odklanjajo malice in kosila, so bulimične in anoreksične.
In ja, tudi jaz sem bolj kot ne okrogla, sploh najbrž po tvojih ostrih merilih.
Čutiti je, da namesto telesa potrebuje zdravljenje tvoja psiha – če bi bila resnično zadovoljna sama s seboj, bi te drugačnost kvečjemu morda navduševala, ne pa odbijala.
Hm, zanimivo, oblačila za otroke v velikosti XXS pa te ne navdajo z grozo, prezirom in odporom ob misli na shujšana otroška telesca?
Jaz ne vem, če glih podpihuje in tolErira debelost.. a potem vse trgovine, ki imajo obleke nad št. 40, pdpihujejo debelost?
Dejstvo je, da so tudi otroci debeli (morda pa kot odrasli ne bodo) in da se ne morejo stlačiti v oblačila za suhce, a ne?
No, saj je bilo nujno, da se oglasijo debeli ljudje.:)) Ne, nisem suhica, imam 70 kg na 175cm, moji otroci niso koščeni, ampak normalni. In nehajte s temi srceparajočimi zgodbami o bolnih otrocih, ki so debeli zato ker so bolni. Saj vem, da obstajajo, ampak so IZJEME. Tukaj je govora o debelih otrocih in debelih ljudeh, ki so debeli zaradi tega ker se nažirajo in ležijo pred televizorji, ne pa zato ker so bolni.
In lahko govoričite kar hočete, debeluharjev (debeli ljudje, ki jih ne zanima njihova zunanjost ne kondicija ne zdravje) je vedno več. Takih, ki ne naredijo nič zase in ki jim je vzpon na kakšen hrib nekaj groznega, gredo pa toliko raje v nakupovalne centre, saj je to njihova edina telovadba. SAj res, kaj me briga zanje, naj bodo taki kot so. Povem samo dejstvo, da jih je vedno več. Če pa sem komu s tem stopila na rep, sori.