GOSPOD PREDSEDNIK POČIVAJTE V MIRU
Številni so se spominu na pokojnega bivšega predsednika republike poklonili z vpisom v žalne knjige, ki so odprte v predsedniški palači v Ljubljani, pa tudi v nekaterih občinah po Sloveniji. Prav tako je vpis v žalno knjigo omogočen na spletni strani urada predsednika republike (www.up-rs.si).
Skupaj se je z vpisom v žalne knjige Janezu Drnovšku doslej poklonilo že na tisoče Slovencev.“Gospod predsednik, počivajte v miru.“
Zapisane čustvene misli opisujejo Drnovškov lik in delo: Velikan samostojne Slovenije; Borec brez poraza; Junaki živijo z narodom večno; Telo je omagalo, a duh ostaja; Poskrbeli bomo, da bodo tudi naši potomci slišali Vaše besede; Gospod predsednik, počivajte v miru.
Citirano: 24 ur.com
Ni kaj dodati.
Vsi? Vsi, čisto brez izjeme? Khm, khm, khm… se opravičujem ampak iskreno rad ga nisem imel, spoštoval sem pa njegovo pokončno držo ob borbi z neusmiljeno boleznijo. Čeprav bi se lahko tudi tukaj pogovarjali o njegovem odnosu do uradne medicine na začetku bolezni. Na koncu je priznal njeno vlogo in pomembnost ampak na začetku jo je pa ignoriral. Seveda ima vsak človek svobodno voljo in se lahko sam odloča o postopkih zdravljenja ampak on je bil predsednik, odgovoren tudi za svoje zdravje v dobrobit vsem državljanom.
Pridružujem se mnenjem benafleka, mml, VN. Umrl je in o mrtvih vse dobro, pa vendar tega osladnega govorjenja v teh dneh imam že počasi dovolj. Res je kot bi se v rnili v leto 1980 in smrti JBT. Priznajmo, da je naredil tudi veliko neumnosti v svojem javnem delovanju, še kot predsednik bivše juge, pa premier in nenazadnje tudi kot predsednik države. Nikoli si nisem mislila, da se bom kdaj strinjala z Jelinčičem, pa vendar je prav povedal. Pustil je velik pečat, kakšen pa bo pokazala zgodovina in upam, da bo ta zgodovina znala prav ovrednotit to delovanje tudi negativno.
Bog mu daj večni mir in pokoj, saj verjamem, da se je na koncu spravil tudi z Bogom.
Kaj ti ne gre skupaj? Za razliko od nekaterih tu eni znamo gledati na delovanje g.Drnovška realno in ta osladnost kakšen mirovnik in dobrotnik je bil gre čez vse meje razuma, da pa pkojniku želiš, da se njegova duša umiri pri Stvarniku pa je samo dokaz, da eni znamo preseči ozkost, ki vas nekatere tako omejuje…
Sej je ukrepal, med drugim je s Kučanom dosegel, da je JLA šla iz Slovenije.Misliš, da smo pozabili?
Napada na Slovenijo ni mogel preprečiti, ker ga vojska ni poslušala, saj je bila pod srbsko komando.
Vas tadesne res veseli tako nagravžno potvarjanje zgodovine, je to nek nov hobi?[/quote]
Ali mi lahko razložiš kako je lahko dosegel da je vojska odšla če ga preje niso poslušali oz. ubogali? POmni, odšli niso zaradi nobenega slovenskega politika ampak samo zaradi lastnih interesov v nadalnjem razvoju dogodkov v jugi.
Pokojni General slovenec STANE BROVET je bil v napadu na Slovenijo leta 91 v samem general štabu JLA in on ni zapustil armade in prestopil v Slo.vojsko(takratno TO),ampak je raje ostal v službi “mogočno večne”JLA.Izdajalec.Med pogajanji o umiku JLA iz Slovenije je bil na nasprotni strani(YU),na naši pa je bil pokojni Drnovšek glavni pogajalec,pa Kučan,Rupel,Peterle)
Moderator, če brišeš moje poste, potem ti da ti ne bo uspelo, ker sem zelo vztrajen, sploh ker je to poseg v svobodo govora. Veseli me, da nisem edini ki tako misli. Drnovšek ni nikoli bil osamosvojitelj in nikoli ne bo. Vojne se nikdar ne rešujejo v foteljih še posebno ko je fotelj pomembna funkcija pri okupatorjih, ampak na terenu. Gotovo je tudi Drnovškov podpis na nalogu za agresijo na Slovenijo. Zanimiv koncept, najprej pošlješ tujo vojsko v svojo domovino, ta naredi ogromno škode in pobije ljudi, potem pa s pogajanji dosežeš, da oddidejo. Hans Christian Andersen je malošolček, ker je to prava pravljica. Ne ljubi levaki, JA je prepričal v odhod Demos, ki jo je porazil in brilijantno osvobodil domovino od srbov. Stranke iz bivše partije, kamor so spadali Drnovšek in ZSMS/LDS niso zmogli niti glasovati za izvršitrv osamosvojitvenega dejanja. Za to dejanje je glasoval samo Demos partija pa je kolaborirala s srbi – okupatorji. Med največje Slovence sodijo Pučnik, Petrle, Janša, Rupel, Kacin, Breznik, Krkovič.
Dr. Janez Drnovšek ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije. Kot je nekdo zapisal: če ne bi imeli dr. Drnovška, bi danes pisali v cirilici. Vse povedano in jasno.
Zatorej. Iskrena hvala gospod Drnovšek. In naj Vam bo lahka lepa slovenska zemlja, za katero ste toliko dobrega naredili.
Slava njegovemu spominu!
Dr. Janez Drnovšek ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije. Kot je nekdo zapisal: če ne bi imeli dr. Drnovška, bi danes pisali v cirilici. Vse povedano in jasno.
Zatorej. Iskrena hvala gospod Drnovšek. In naj Vam bo lahka lepa slovenska zemlja, za katero ste toliko dobrega naredili.
Slava njegovemu spominu![/quote]
Zasluge za osamosvojitev imamo vsi Slovenci, ki smo leta 1990 na referendumu izglasovali samostojnost, na volitvah izbrali ljudi, ki so pravno izvedli osamosvojitev, šli leta 1991 na barikada z ali brez orožja in pomagali ustaviti prodiranje vojske in ne nazadnje vsi, ki z delom v šolah( učenje), službah pripomoremo da ta naša Slovenija sploh obstane.Toliko v vednost vsem.
Moderator, če brišeš moje poste, potem ti da ti ne bo uspelo, ker sem zelo vztrajen, sploh ker je to poseg v svobodo govora. Veseli me, da nisem edini ki tako misli. Drnovšek ni nikoli bil osamosvojitelj in nikoli ne bo. Vojne se nikdar ne rešujejo v foteljih še posebno ko je fotelj pomembna funkcija pri okupatorjih, ampak na terenu. Gotovo je tudi Drnovškov podpis na nalogu za agresijo na Slovenijo. Zanimiv koncept, najprej pošlješ tujo vojsko v svojo domovino, ta naredi ogromno škode in pobije ljudi, potem pa s pogajanji dosežeš, da oddidejo. Hans Christian Andersen je malošolček, ker je to prava pravljica. Ne ljubi levaki, JA je prepričal v odhod Demos, ki jo je porazil in brilijantno osvobodil domovino od srbov. Stranke iz bivše partije, kamor so spadali Drnovšek in ZSMS/LDS niso zmogli niti glasovati za izvršitrv osamosvojitvenega dejanja. Za to dejanje je glasoval samo Demos partija pa je kolaborirala s srbi – okupatorji. Med največje Slovence sodijo Pučnik, Petrle, Janša, Rupel, Kacin, Breznik, Krkovič.[/quote]
ti si svojo svobodo govora predstavljš popolnoma napačno, lahko govoriš in pišeš kar te je volja, nikakor pa ne presezi meje pravic drugega človeka.
tvoje pravice se začno tam kjer se moje končajo in obratno, ne pozabi tega, ker se bo morda nekdo nekoč preveč obesil na tvojo svobodo govora za katerega boš odgovarjal.
brez dokaza pa ti svetujem, da raje molčiš in izkažeš svojo svobodo tam kjer je doma.
Slava njegovemu spominu![/quote]
Zasluge za osamosvojitev imamo vsi Slovenci, ki smo leta 1990 na referendumu izglasovali samostojnost, na volitvah izbrali ljudi, ki so pravno izvedli osamosvojitev, šli leta 1991 na barikada z ali brez orožja in pomagali ustaviti prodiranje vojske in ne nazadnje vsi, ki z delom v šolah( učenje), službah pripomoremo da ta naša Slovenija sploh obstane.Toliko v vednost vsem.[/quote]
če ne bi imeli sposobnih politikov, ki bi bili na naši strani, bi se na referendum lahko samo zjokali. Toliko v vednost vsem!
Katera moja trditev je brez dokaza? In katero pravico sem komu kratil? Me pa prav zanima. Da je Drnovšek ključen za osamsvojitev, to je pa iz trte izvito. Dokazano je podprl eno deklaracija februarja 91, ki je imela ambicijo neoborožiti slovensko vojsko. In Kučan tudi. Če že ni bilo soglasja o posredovanju JA in je Drnovške glasoval proti, zakaj potem ni odstopil. Vsak normalen bi, če bi mu bilo kaj mar svojega naroda. Kučan je podpisal predajo orožja TO ja. Sami dokazi. Dokazano je, da so vsi ne Demosovci glasovali proti osamosvojitvi in da je bil Petrle prvi premier, Janša obrambni minister, Rupel zunanji minister, da je koalicijo Demos vodil Pučnik.
Zanima me, kakšna bi bila tvoja reakcija, če brisali tvoje poste. Moderator si upaš?
že potem se vidi, da nimaš pojma, vsaka vojna se je končala v foteljih z dogovarjanjem, vmes pa popoln nesmisel.
še enkrat te vprašam, si že slišal za lobiranje??
če bom žaljiva in nesramna, kot ste nekateri me brez problema briše in zaradi tega ne bom jokcala, ampak prej poskušala razumeti, do kje seže moja svoboda.
Srbo so prej podpisali predajo, in to z dogovorom med Janšo in JA generali. Kar se je Drnovšek dogovoril je bilo samo čas odhoda namesto 6 mesecev 3 mesece. Ampak takrat je JA že davno podpisala predajo. Ko pa je Drnovšek enkrat podpisal agresijo skupaj s kolegi v predsedstvu SFRJ je to šlo v roke JA in predsedstvo ni več imelo vloge. Šele ko je Janša porazil JA, ga je bilo slišati.
ej a veš kaj benaflek, napiši ti ta del Slovenske zgodovine, vidim da si zelo podučen:))), ej res no pojma nimaš!!:)))
daj mi že s tole tvojo pametno glavico povej, kaj je lobiranje??
ostale tvoje traparije sem prebrala že 100X.
nato bi se pa še JJ zelo smejal, res. Morda tole pošljem celo na spletno stran vlade, da si bo lahko prebral svoje zasluge.:)))