Višek cerkvene hinavščine
Danes v ljubljanski stolnici Uran daruje mašo za pokojnega Drnovška.
Če to ni višek črne hinavščine, za čas življenja so pljuvali po njem, ga imeli za komunista, ne vem kaj vse, zdaj pa kr mašo za njega..
Sploh v luči vsega tega in če dodamo, kaj tadesni bojevniki pišejo o njem tudi na tem forumu, ta maša izpade malo čudno.Dvomim, da bi si jo Drni želel.
Kako veš, da se g.Drnovšek na koncu ni spreobrnil, saj vemo, da je zadnja leta kar precej iskal stika s cerkvenimi možmi, mogoče je želel, da g. nadškof daruje mašo za njega, lahko pa je to storil g.nadškof iz spoštovanja do človeka, saj sem ti že v eni temi prej povedala, da kristjani znamo preseči okvire ozkosti, medtem ko fundamentalistični laicisti tega niste zmožni storiti…
Zadnje sporočilo za javnost g.Drnovška:
“Poleg miru mora biti še kaj, kar daje našemu življenju smisel!? Res je. Dobrota.
Dobrota? Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel.
Torej mir in dobro? Mir in dobro.”
Predvsem zadnji stavek, da slutiti, da se je spravil z Bogom, kajti ta stavek uporabljamo kristjani.
Dragi/a xxxy!
Tudi naš ljubi Titej je bil veliki komunjar.
A , ko je umrl. je prosil za božji blagoslov. To ni izmišljotina, to je resnica. Ali ni to hinavščina brez primere, popotnica za onostranstvo..
Sedeti na dveh stolčkih……..izobilje in razkošje na zemlji in opravičilo vseh grehov za onostranstvo, da ne bi pristal v peklu.
Verjemi mi, pa Titej ni bil edini. Vsi se bojimo trpljenja; v času življenja si še kako pomagamo, poiščemo zdravnike, iščemo tolažbo v veri, ko pa pristanemo v onostranstvu, pa nam nihče ne mmore pomagati ……….ostanejo samo pekel, vice in nebesa……Odloči se, kam sodiš!
Re: Višek cerkvene hinavščine novo
Napisal: ariadne
Datum: 26.02.2008 16:03
Navedeno:
mina*
Torej mir in dobro? Mir in dobro.”
Predvsem zadnji stavek, da slutiti, da se je spravil z Bogom, kajti ta stavek uporabljamo kristjani.
lololololol
domnevam, da kristjani uporabljajo tudi stavek, kot je
Dober tek.
in iz tega izhaja, da so seveda vsi, ki pri jedi voščijo “dober tek, avtomatsko kristjani in spravljeni z bogom
tale pa je vrhunska.
Ne kristjani uporabljamo Bog požegnaj.
Joj kako imate zamegljene ume….
Pa še na Latho2 se bom navezala. ja k Titu sta prišla duhovnik in bogoslovec in zanimivo oba sta izginila. Komunajzarji so ju ubili Bog ve kje, iz strahu, da se ne bi razvedelo kaj vse je Tito povedal. Za njima je izginila vsaka sled. Ja, kaj bolezen in trplenje naredita ne ve nihče kdor ne proba. Mislim, da ga je Bog v dolgoletni preizkušnji klical k sebi in verjamem, da se je Drnovšek njegovemu klicu odzval.
g. Uran je sam priznal, da je Dr. Drnovšek velikokrat podučil tudi kristjane. mislim da ne gre za hinavščino, gre za darovanje maše iz spoštovanja do velikega državnika in predsednika vseh slovencev.
dokaz, da so ga imeli radi tudi pripadniki RKC.
Bog ni RKC, Bog je veliko več in tega se je zavedal Dr. Drnovšek in se zaveda RKC.
Kaj se jezite, Drnovšek se je očitno spreobrnil in darovanje Sv.maše je bila njegova želja ali pa želja katerega od svojcev. Brez tega Cerkev ne daruje Sv.maše za rajne. In nadškof je za darovanje Sv.maše prava izbira za državnika. Zbrisali so moj post, v katerem sem pisal, da je obiskal patra Jara Kneževiča, še prej pa patra Božiča iz Svetega Križa (Vipavski Križ). p.Kneževič je povedal, da mu je bil zelo blizu sv.Frančišek Asiški. Pokojni predsednik je celo uporabil njegove misli na spletni strani svojega gibanja.
Saj se je tudi Tito spreobrnil na smrtni postelji. Ateizem je dober samo ko si zdrav in imaš polno rit, pri osebnih težavah in v starosti pa popolnoma odpove.
g. Uran je sam priznal, da je Dr. Drnovšek velikokrat podučil tudi kristjane. mislim da ne gre za hinavščino, gre za darovanje maše iz spoštovanja do velikega državnika in predsednika vseh slovencev.
Bog ni RKC, Bog je veliko več in tega se je zavedal Dr. Drnovšek in se zaveda RKC.[/quote]
Pa kaj vas toliko moti ta maša, je pač Cerkev izkazala svoje spoštovanje do Drnovška na svoj način, državljani pa pač s podpisovanjem žalnih knjig. Se pa tokrat izjemoma strinjam Z Benaflekom, da zdravi in … smo lahko ateisti, nihče pa ne ve, kako bi reagirali, ko bi vedeli, da so nam dnevi šteti, tako da kako spreobrnjenenje tudi ni izključeno.
Saj se ni Cerkev poslovila na svoj način, ker se ne more, saj Cerkev samo pojem – naziv skupnosti ljudi, ki jih veže ista vera. V katoliški Cerkvi njen uslužbenec – duhovnik opravi mašo za pokojnega KATOLIČANA, na željo svojcev, ki Sv.mašo naročijo. V bistvu so se svojci poslovili od pokojnega na edini pravi način, s spravno molitvijo Bogu. Dvomim, da bi to mašo nadškof opravil sam od sebe. Sam te maše nisem spremljal, sem pa prosil Boga, da ga sprejme v večno življenje že pri nedeljski Sv.maši.
Bog ni RKC, Bog je veliko več in tega se je zavedal Dr. Drnovšek in se zaveda RKC.[/quote]
Pa kaj vas toliko moti ta maša, je pač Cerkev izkazala svoje spoštovanje do Drnovška na svoj način, državljani pa pač s podpisovanjem žalnih knjig. Se pa tokrat izjemoma strinjam Z Benaflekom, da zdravi in … smo lahko ateisti, nihče pa ne ve, kako bi reagirali, ko bi vedeli, da so nam dnevi šteti, tako da kako spreobrnjenenje tudi ni izključeno.[/quote]
vsem nam so dnevi šteti in tega se zaveda vsak pameten človek.
Benaflek, jaz sem pač tako razumela: da mu je v imenu Cerkve kot institucije nadškof izkazal spoštovanje z branjem maše, tako kot je predsednik države Turk v imenu države kot institucije na žalni seji v parlamentu prebral svoj govor. Ja, kako je bilo pa potem s papežem, ko je bila v stolnici prav tako maša, a je v tem primeru drugače, ker je bil član Cerkve kot institucije. Težko pač verjamem tej tezi, da se taka maša bere vedno po naročilu svojcev ali koga drugega.
Benaflek, jaz sem pač tako razumela: da mu je v imenu Cerkve kot institucije nadškof izkazal spoštovanje z branjem maše, tako kot je predsednik države Turk v imenu države kot institucije na žalni seji v parlamentu prebral svoj govor. Ja, kako je bilo pa potem s papežem, ko je bila v stolnici prav tako maša, a je v tem primeru drugače, ker je bil član Cerkve kot institucije. Težko pač verjamem tej tezi, da se taka maša bere vedno po naročilu svojcev ali koga drugega.[/quote]
Papež je bil katoličan in še vodja katoliške Cerkve pa je to bilo samoumevno, da je Sv.maša zadušnica. Po moje prišlo tudi naročilo iz Vatikana, vendar pa ne bilo nič čudno, če bi to bila odločitev nadškofa. In mu ne bi nihče zameril.
Pri Drnovšku je bilo sicer možno, da je nadškof sam odločil da bo maša zadušnica, vendar je moje mnenje, da si tega ne bi upal, zaradi njegove partijske preteklosti. Moje mnenje je, da ima nadškof Uran od nekoga naročilo ali dovoljenje, mogoče celo od pokojnega predsednika samega.