Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Cerkvena nenasitnost…?

Cerkvena nenasitnost…?

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080309_3119343.php

Ali zgolj iskanje pravice?

Ja verjeto želi služiti cerkev z otokom, a bo kakšn župnik na vhodu pobiral vstopnino al bojo kr zaposlili koga? Ja kaj čmo naša cerkev je zelo revna…

Zanimivo. O božjih pravicah naj bi odločalo sodišče za človekove pravice. :-))))

To me pa tudi zanima, koliko župljanov je res izrazilo željo.

če se mene vpraša, je zgolj cerkvena nenasitnost, briga jih pravica, saj jo že dolgo ne poznajo več.

ko bodo dobili celo slovenijo se bodo spravili na naše duše da jih dobijo v last,nekatere že imajo.

Kakšne težke besede. Kaj češ eni težko sprejmejo normalna lastniška razmerja in še naprej furajo ideološki boj proti drugače mislečim. Kar težko sprejmete, da je bila Cerkev pred letom 1917 ali 1941, ko se je ateizem začel uvajati pri nas. Za duše je najboljše, da so v Jezusovem varstvu. Kako hudo je z dušami v Satanovem varstvu, pa vemo iz naše polpretekle zgodovine. Na srečo so vam zgled vaši voditelji, ki se radi izročijo Jezusu, če ne prej pa na smrtni postelji. Veliko je spreobrnjenj tudi pri manj znanih ateistih.

Pa še to. Cerkev ni in ne bo nikoli politična stranka in njene zadeve ne sodijo v politični čvek. Ampak moderator ne briše takih tem in postov.

Ozrite se raje na sebe in poglejte kako vaši liderji bogatijo na račun delavcev, po drugi strani se pa razglašajo za varuhe pravic istih podjarmljenih delavcev, vi pa to odobravate. To pa so politične teme.

Cerkev je največja politična stranka v Sloveniji, saj ima vpliv na vse politične stranke!

Cerkev je verska ustanova. Politična stranka se mora deklarirati kot politična stranka in sodeluje na volitvah. Cerkev nikoli ni sodelovala na volitvah niti se ni deklarirala kot politična stranka. Vas pa moti, ker povzdigne glas v javnosti, ko hočejo tajkunske stranke uvesti kaj kar je v nasprotju z božjimi zapovedmi, kar ni predmet politike. To imajo radi samo totalitarci, normalni ljudje pa to pri Cerkvi cenimo, saj tako prej ali slej onemogoči vse totalitarne sisteme od komunizma do nacizma. Če je res vaša logika, da je Cerkev politična stranka, ker govori javno o družbenih temah ali se zavzema za vračilo proti pravno odvzetega premoženja, potem sem jaz zdravnik, ker govorim o zdravstvu ali astronavt, ker govorim o vesoljskih poletih in sprehodih v vesolju. Hočem veliko večjo plačo.
To da praviš da ima vpliv na vse politične stranke, pomeni, da ni politična stranka ampak da je verska institucija. To, da ima vpliv na ljudi vseh prepričanj ni čudno, ker je Bog stvarnik vseh ljudi in tudi Cerkve.

Cerkev politična stranka? Ah, daj no … S tem pa ni rečeno, da v svojem ravnanju ni nasilna v svojem siceršnjem delovanju … Mnogo je takih, ki so resnično srčni in goreči v stremljenju v ljubezni do bližnjega … So pa tudi taki, ki si po moji presoji, ne zaslužijo biti kristjan … Zatorej, zakaj posploševanje? Razbrskajmo tiste ljudi, ki so pod pretvezo Jezusovega evangelija krvniki sodobnega časa … Sicer pa se sprašujem, ali sem sam čisto brez greha, da sem upravičen metati kamenje vanje? Dilema … Odgovora pa morda sledeč: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil (Rimljanom 12, 19-20).

Cerkev politična stranka? Ah, daj no … S tem pa ni rečeno, da v svojem ravnanju ni nasilna v svojem siceršnjem delovanju … Mnogo je takih, ki so resnično srčni in goreči v stremljenju v ljubezni do bližnjega … So pa tudi taki, ki si po moji presoji, ne zaslužijo biti kristjan … Zatorej, zakaj posploševanje? Razbrskajmo tiste ljudi, ki so pod pretvezo Jezusovega evangelija krvniki sodobnega časa … Sicer pa se sprašujem, ali sem sam čisto brez greha, da sem upravičen metati kamenje vanje? Dilema … Odgovora pa morda sledeč: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil (Rimljanom 12, 19-20).[/quote]

Praviš ni politična? OK pa potem poglej to, kako je Zidar povezan s politiko in kako je škofija Maribor povezana z Zidarjem, meni je prec jasno…Cerkev je največja grešnica, kaj ni prepovedano po novem bogatenje? Kaj ni vatikan ravno te dni izrekel, da je bogatenje edn največjih grehov? Kaj ni najbogatejša ustanova v Sloveniji ravno cerkev, mislim da sama cerkev prihaja navskriž z vero.Ljudje postajajo ateisti ravno zaradi cerkve, ker se cerkev oddaljuje od svoje vere(krščanstva) in ne ljudje.Mi smo verniki ampak cerkev ni!Cerkev je ustanova, ki na račun naivnih vernikov skozi svoje zavajanje bogati…Mi verniki samo slepi nismo več!

In kje bi naj bila nasilna? In kdo in kako so krvniki sodobnega časa pod pretvezo Jezusovega evangelija?

Si gledal film Sestre magdalenke? Misliš, da se danes kaj podobnega ne dogaja morda samo v bolj prefinjeni obliki?

Kaj vse platno ne prenese. Sem mislim, da boš kaj drugega privlekel. Pa recimo, da je bilo to res. Poudarek na bilo, nekaj v daljni zgodovini v drugi državi. Kako pa danes v Sloveniji delajo krvniki pod pretvezo Jezusovega evangelija v prefinjeni obliki? Ali pa boš vse svoje sovraštvo baziral na enem filmu ali več filmih, kjer se ponavadi še kaj doda, da je bolj odmevno.

Niti ne tako daljna zgodovina … Če se ne motim se je dogajalo v 60-ih letih prejšnjega stoletja … Oddaljenost niti ni tako zelo pomembna … Gre za vero v istega boga, za pripadnost istemu papežu, poglavarju vesoljne cerkve … No, ustaviva se pri analizi Adama … Ti misliš, da se zgoraj izpostavljeno ne prakticira danes v bolj prefinjeni obliki?

Vi laicistični fundamentalisti, ki se obešate na vsako nepreverjeno informacijo glede RKC…Kaj pa pravite na islam, danes in tukaj. Koliko gorja je naredila 11.09., pa 11.03. pred parimi leti? Kri šprica vsepovsod od njihovega fundamentalizma, vi pa še zagovarjate izgradnjo džamije sredi Lj. Avstrijci poskušajo z zakonom preprečiti te gradnje. Pri nas pa hojla gradimo! Kaj vse se dogaja za zidovi džamij to vas ne zanima, vas predvsem skrbi kaj se dogaja za zidovi slovenskih, ponavljam slovenskih cerkva. če se tale islam dobro razpase po naši stari Evropi, potem boste tudi vi laicisti drugače piskali, ko bodo vaše ženske morale nositi ruto čez obraz, pa še kaj hujšega se lahko zgodi. Takrat bo šel tudi vaš laicistični fundalizem k vragu in verjemite še kako boste zdihovali za dobrim starim krščanstvom.
predvsem pa mislim, da nekateri nalašč delate pogrom čez Cerkev, samo, da se lahkos kozi stranska vrata neovirano plazi islamizem v Slovenijo.

Verjetno je tudi kakšen človek islamske veroizpovedi, ki je kot človek čisto OK … Sam ga sicer žal še nisem srečal … Se pa trudim, da bi kakega spoznal, da nebi po nepotrebnem zašel v kaka posploševanja, vem pa, da bo malo teže, še zlasti, ker se opazno razstreljujejo v slovenski simbolni red … to pa, eden za drugim … No, in morda bo kdo to vrsto izpustil … in njemu bom tekel z roko naproti, da bova tvorno prispevala kaj k letu medkulturnega dialoga …

ej, madonca tole si pa čist po pravic povedal, zato pa pravim, da bo potrebno zamenati vlado.

veš, dokler se bo RKC vmešavala v politiko, toliko časa bo politična stranka in njene teme politične. Bogati pa ravno tako, kot naši liderji na račun delavcev, ona pa na račun vernikov (kar je po moje še veliko slabše, saj naj bi bilo bogatenje na račun drugega po cervenih zapovedih, smrtni greh)

verniki (tisti,ki dejansko verujejo) so dobri in sledijo svojemu Bogu (neglede na njegovo ime). Fanatiki vseh ver, ki mislijo, da so verni pa so daleč od tega, teh se je potrebno bati, se pa najdejo v prav vsaki veri.

verniki (tisti,ki dejansko verujejo) so dobri in sledijo svojemu Bogu (neglede na njegovo ime). Fanatiki vseh ver, ki mislijo, da so verni pa so daleč od tega, teh se je potrebno bati, se pa najdejo v prav vsaki veri.[/quote]

Res je, verski fanatizem, ki z vero nima nič skupnega, je danes problem št. 1. Žalostno pri vsem skupaj pa je ravno to, da ga verski voditelji še najbolj podpirajo.

verniki (tisti,ki dejansko verujejo) so dobri in sledijo svojemu Bogu (neglede na njegovo ime). Fanatiki vseh ver, ki mislijo, da so verni pa so daleč od tega, teh se je potrebno bati, se pa najdejo v prav vsaki veri.[/quote]

Res je, verski fanatizem, ki z vero nima nič skupnega, je danes problem št. 1. Žalostno pri vsem skupaj pa je ravno to, da ga verski voditelji še najbolj podpirajo.[/quote]

Se strinjam … Kaj nam je narediti?

Res je, verski fanatizem, ki z vero nima nič skupnega, je danes problem št. 1. Žalostno pri vsem skupaj pa je ravno to, da ga verski voditelji še najbolj podpirajo.[/quote]

Se strinjam … Kaj nam je narediti?[/quote]

Sistem ki ga izvajajo Izraelci je po moje napačen. Najlažje obvladuješ neizobraženo populacijo. Razvoj gospodarstva, kulture, seznanjanje z svetom. Ljudje, ki imajo neko prihodnost niso tako podvrženi vplivom. Čeprav po drugi strani lahko vidiš, da tudi toliko let življenja v Angliji ni odvrnilo ljudi od terorizma, ki ga jaz pač povezujem z verskim fundamentalizmom.

Se strinjam … Kaj nam je narediti?[/quote]

Sistem ki ga izvajajo Izraelci je po moje napačen. Najlažje obvladuješ neizobraženo populacijo. Razvoj gospodarstva, kulture, seznanjanje z svetom. Ljudje, ki imajo neko prihodnost niso tako podvrženi vplivom. Čeprav po drugi strani lahko vidiš, da tudi toliko let življenja v Angliji ni odvrnilo ljudi od terorizma, ki ga jaz pač povezujem z verskim fundamentalizmom.[/quote]

Ja, potemtakem je islamski fundamentalizem specifika …?

Ne vem če je ravno specifičen ker je islam mislim da je bolj zaradi okolja v katerem je. Podobno je z krščanstvom saj je različen glede na regijo iz katerega prihaja.

Misliš krščanstvo ali katolicizem?

Misliš krščanstvo ali katolicizem?[/quote]

Krščanstvo kot celoto. RKC je le del tega, ki se je razvila v določeni regiji, je pa v zdajšnjem času najbolj agresivna.

New Report

Close