Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Virant ima samo eno enostavno rešite

Virant ima samo eno enostavno rešite

Se dogovori s poslanci naj znižajo plače na takšno razmerje kot hočejo zdravniki in vsi bodo zadovoljni.

hahaha, dobra rešitev, samo rada bi videla poslanca, ki bi glasoval zanjo.

Je pa po moje tematika plač v javnem sektorju kar resna. Kako (na podlagi česa) ovrednotiš neko delo ? V privat podjetjih je enostavno – ceno določa trg in iz tega izhaja celotno poslovanje družbe. V javnem sektorju pa ni tako enostavno. Koliko je vredna zdravniška/sodniška/profesorska ura ? Zakaj bi sodnika plačal več kot zdravnika ali učitelja ? Vsi trije profili imajo veliko družbeno vlogo.

Ja učitelja bi dal definitivno na zadnje mesto med temi tremi, rokona srce za učitelja še sedme stopnje nisi rabil, heh pejd pa pravo študirat?Da ne govorim s kakšnim rizikom se igračkajo doktori, kakšno odgovornost imajo, tako tudi sodniki!Učitelj , pa večino delajo 6-7 ur na dan, 2 meseca v letu so fraj in nekateri so totalno arogantni, da bi jim dal plačo v obliki stimulacije, ustanovil nek svet staršev, ki bo nadzorovali učitelje(prijave itd, odnosi) in jim veselo trgal po 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od plače(:

meni je tole en tak paradoks..
..jst delam, da od mojega dela odvedem davek s katerim plačajo ljudi, da zame nekaj naredijo (policija, sodstvo, učitelji), prav tako odvedem en del za zdravstvo,da še zdravniki nekaj dobijo..
..potem pa ti, ki nič ne ustvrajajo zgolj trošijo (pardon, eni mi celo diktirajo kaj moram in kaj ne in še kaj vzamejo mimogrede ), stavkajo, da imajo premal..pa že tko majo več kot jst…
..svašta..

A ne Simpl, kako je enostavno. Samo trošijo! Si hodil v šolo, si bil kdaj pri zdravniku? Strinjam pa se, da je njihovo delo težje meriti, oz. če bi bil privat lastnik, bi tudi to že zdavnaj naredil, pa kakorkoli že.

a ne “ennostavno” da prihajaš ravno iz teh logov…
..če poenostavim..
..ti dobiš plačo, ker mi nekaj ustvarimo, ker če ne bi, tudi za tvojo plačo ne bi blo pa tud za tist tvoj del davka, ki ga od tistega odvedeš ne!!
..skratka, ne moreš imet ti več, kot jaz ustvarim, ker s tem porušiš ekonomijo..
..je pa seveda za časa zlatih časov blo vse mogoče, zato se pa eni tako puntajo zdej..in to vsako leto eni te isti..
..zakaj se potem ne zvzemate za privat, tega se vsi otepajo..le zakaj??

Da si idiot, si na tem forumu že dokazal. Se moraš vedno znova dokazovati?

Vse zdravnike in pravnike in politike bi bilo potrebno stresti iz pleč države in jih usmeriti v s.p.. Kaj kmalu bi bile plače občutno višje.

Mene samo zanima ali je že kateri učitelj ob tem, da je v Sloveniji vedno manj otrok postal trajni tehnološki višek, ali pa so mu znižali plačo ker ima v razredu manj otrok.

Pri meni je tako, da če manj delam manj zaslužim, pri njih je pa ravno nasprotno. Mislim…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Očitno ne poznaš sistema. Za polno plačo mora oddelati določeno število ur na teden. Če tega ne doseže na matični šoli pa hodijo poučevati tudi na druge šole oz. imajo najrazličnejše krožke ipd.

Meni krožki nič ne pomagajo:-) razen če jih sam financiram….

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

tebi, pa verjamem da ne.

New Report

Close