Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Cene bencina

Cene bencina

Cena bencina leta 1999?

1. 7. 1999 je bila cena za liter bencina 95 0,445 €/l. Danes je 1,069 EUR za liter, jutri bo pa 1,083 evrov za liter.

No saj, razlika v bistvu ni tak velika, če se upošteva še inflacija…

In?
Glede na razmere v svetu in na onesnaževanje ki ga povzroča, se meni cena bencina ne zdi ravno pretirana.

Teb se itk nbena dražitev ne zdi pretirana…Se ti zdi pretirana odpravnina Janševem prijatelju, Dremlju? Da je zafural telekom, ga je Janša nagradil z odpravnino v višini 432 tisoč eurov, s tem denarjem bi lahko znižali trošarino za benz…Pa bi blo par centov cenej tud nafta….
Ampak seveda Sdsovci morajo gledati tudi na svoje prijatelje hehehe….

Nakladaš. Vsaka podražitev, ki se pozna na mojem žepu, me prizadene. Se pa ne mečem ob tla, če je ta realna. Od leta 1999 se je cena surove nafte dvignila s 33 dolarjev na 117 in še se bo. Tako da se boš še lahko razburjal in kritiziral vlado, pa naj bo leva ali desna.

Če bi bili naftni derivati res dragi, se ne bi valile kolone avtomobilov po naših cestah v petek in svetek.

Mimogrede: za povprečno slovensko plačo v letu 1979, torej v zlatih časih, je bilo možno kupit manj kot 400 litrov bencina ali pa 480 litrov nafte. Par let kasneje pa samo 40 litrov na avto mesečno, ker uradno nisi mogel dobiti več kot toliko bonov.

Dremljeva odpravnina bi bila kar lepa, tudi jaz bi jo vzel, če bi mi jo ponudili. Ni strahu, nihče mi je ne bo ponudil. Pa tudi Dremelj je ne bo dobil. Je pa prav, da ga umaknejo s Telekoma. Čimprej, toliko bolje. Morda ne bi bilo slabo, če bi ga zaradi izrednih sposobnosti poslali reševat Muro.

Glede na to, da se ljudje toliko vozijo z avtom in ne morejeo narediti več niti koraka peš ter da se bomo vsak čas zadušili v plehu, se mi zdi, da je še prepoceni.

nafta in bencin sploh nista tako draga težava je v tem ker država poll požre

New Report

Close