Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Udeležba na volitvah

Udeležba na volitvah

Vrjetno bo visoka kot je bila v KGZ. Kakšen smisel je, da greš na volitve, če je rezultat isti. Druge face učinek enak, deljejo za lastne interese, narod pa demokratično nategneo.

Pri branju tvojega pisanja sem se spomnil zapisa s strani pahor-ja ko sva debatirala o politiki. Napisal je nekaj takega: bomo pa tako dolgo hodili na volitve in zmeraj novega volili tako dolgo, dokler ne bodo začeli delati za ljudi. To možnost pač imamo, samo vprašanje je, kako dolgo življensko dobo imamo volilci oz. potrplenja.

na volitve bomo hodili, dokler bomo imeli ravno prav, pa tudi še, ko bomo imeli malo premalo. šele ko bomo imeli dosti premalo, ne bomo več šli na volitve, ampak na ulice. ampak brez skrbi, če so se politiki kaj naučili iz zgodovine, bodo poskrbeli, da bomo vedno imeli prvo ali vsaj drugo.

---------- le vent nous portera...

Matr, kakšne neumnosti kvasite. Jao jao jao… pa pejte na ulice in strmoglavite to oblast. In naslednjo. In še eno. In spet… pa potem na volitvah izvolite novo in jo strmoglavite in zopet na volitvah novo… Samo eno vam povem: NIKOLI ne bodo vsi ljudje zadovoljni. Zato se pa temu reče demokracija. Če je drugače, če morajo biti VSI ljudje brezpogojno zadovoljni, se sistemu reče DIKTATURA.

aj, kaj ne poveš, a v demokraciji ni mogoče, da bi bila večina ljudi zadovoljnih, vsaj tistih, ki delajo.

pejt pogledat kaj pomeni demokracija.:)))))

Ninej, a zadovoljstvo temelji izključno na materialnih dobrinah? Ne vem, če se čisto strinjam s tabo.

tud če se ne, pa živi če lahko brez njih!:))))

Ninej, nisem rekel da lahko živiš brez “materialnih dobrin”, ampak da zadovoljstvo ne temelji izključno in samo na denarju. Mogoče poznaš “piramido potreb” po Maslowu. Če znaš nemško, si jo lahko ogledaš na tem naslovu:

http://arbeitsblaetter.stangl-taller.at/MOTIVATION/Beduerfnisse.shtml

ki pravi, da morajo najprej biti zagotovljene nižje potrebe, da se lahko zadovoljujejo višje (torej družehje,znanje, razumevanje, estetske itd.), ane!:))))

pa mi povej kako naj se nekdo, ki nima niti za normalno preživetje ukvarja z višjimi potrebami, če še za tanizke nima.

boš moral tole teorijo še mal predelat, je pa zanimiva in prav vsak zemlljan bi moral živeti na tak način, ja.:)

Oprosti, ker te zanemarjam, ampak saj veš, moram skrbeti za zagotavljanje najosnovnejših potreb… Problem je v tem, da je prvi nivo seveda odvisen od vsakega posameznika. Nekdo recimo potrebuje manj, da zadovolji osnovne potrebe kot drugi in obratno. V nobenem primeru pa prva stopnja ni dovolj, za “izpolnitev” človeka.

za mnoge na tem svetu bi bila, kar verjemi???

za mnoge na tem svetu bi bila, kar verjemi???[/quote]

Tudi jaz verjamem, da je trenutna situacija globalen problem, aneda.

za mnoge na tem svetu bi bila, kar verjemi???[/quote]

Tudi jaz verjamem, da je trenutna situacija globalen problem, aneda.[/quote]

ja s tem si umivajo roke!In seveda nihče nič kriv!

o pajade, če bi politiki vsaj malo pomislili na svoje podanike, se to ne bi dogajalo.

New Report

Close