Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek povečan keton v urinu?

povečan keton v urinu?

profiji povejte mi kaj to konkretno pomeni.

so me klicali naj grem še 1x dat vzorec, drugače sem pa noseča, pa res se trudim jest zdravo.

sestra mi je po telefonu samo rekla naj jem banane (pa sem jih?) in naj pijem veliko vode.

hvala!

metilketoni se pojavijo v urinu ,kadar začne telo razgrajevat zaloge ,ker ali premalo piješ ,ješ ali veliko bruhaš …
nalivaj se z vodo in se zdravo prehranjuj pa bo izvid ok …

eh, kakšne banane. tu ne gre za kalij, ampak ketone. to so presnovni produkti beljakovin. nisi sama nič kriva za to. daj urin še nekrat, če ni mogoče prišlo do kake napake, sicer te bodo pa redno spremljali, ker prisotnost ketonov v urinu v kombinaciji z morebitnim povišanim krvnim tlakom je lahko nevarna. trenutno se ti pa ni nič za bati.

lahk da imaš pa tud povišan sladkor v krvi.

Ma ima prva kar prav da naj se naliva z vodo, ker so ketoni povečani tudi pri dehidraciji, če bi bil pa sum na cukr, bi bila pa še glukoza zraven.Ji je sestra kar prav svetovala. O tlaku ni govorila.

ne, tlaka na srečo nimam povišanega. jem definitivno dovolj, pijem še kar – a očitno premalo (zdaj se bom pač malo silila…), mi pa še na misel ne pride da bi v nosečnosti premalo jedla…

upam da bo res vse v redu.

hvala za trud pri “diagnozi”! sladkorja ni noben omenjal, torej bi kri morala bit OK?

darrilo to kar ti omenjaš so povečane oz prisotne belakovine v urinu ,ne metilketoni
ti nimajo z preklamsijo ( kar bi bil sum pri belajkovinah) in sladkorno ( kar bi bilo pri povčani vrednosti sladkorja ) nobene veze ….

Ne vem če so ketoni enaki acetonu, no jaz sem imela slednjega in me je Pušenjak na pregledu, ko so mi le-tega odkrili v urinu še isti dan poslal v porodnišnico. Tam sem ostala 3 dni.

Aceton se pa pojavlja ko je že sladkor kar prisoten, kolikor je meni znano. Ker ji tega niso omenjali, to ne bo to. Tako da je lahko mirna. Ker bi se pokazalo na krvi, sicer pa je kar precej nosečnic nagnjeno k zvišanju cukra, ampak kot rečeno. To ni to, tako da je lahko mirna in pije več vode,lp

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4694659,4696414#msg-4696414

New Report

Close