ena pika na strani SD
nekaj epohalnih, za katere rabiš doktorata na Yale-u:
“v SD po njenih besedah zagovarjajo takšen plačni sistem, da bi delo omogočilo dostojno preživetje in ne le “vegetacijo”.”
“Poleg tega pa opozarjajo tudi na to, da bi bilo treba zagotoviti dosledno pravno zaščito delojemalcev in ustrezno sankcionirati delodajalce, ki kršijo pravice iz delovnega razmerja.”
“Treba bi bilo razviti nove oblike dela”
STA
Foto: STA, BOBO
čujte moje epohalne:
potrebno bi bilo odpraviti lakoto po svetu..
potrebno je zagotoviti mir na svetu
potrebno je zaustaviti global warmning..
..
a sm koga prepričal..?bi dal kdo glas zame ..plissss…
kandideraj pa boš dobil piko plusa pri meni za tole troje:
potrebno bi bilo odpraviti lakoto po svetu..
potrebno je zagotoviti mir na svetu
potrebno je zaustaviti global warmning..
..
seveda je pa še vprašanje če jih boš do volitev nabral zadost.
samo malo potihem: nikar ne izkoriščaj globalnih problemov v namen naše debate o politiki, ni primerno, res.:)
veš kaj simpl, tukaj pa ne bom igrala tvoje desničarske igre. So problemi, ki jih je zelo težko rešiti in niso primerni za afnanje z njimi, že zaradi morale , vsaj kar se tiče miru in lakote ne. Če ti nimaš moralnih vrednot jih jaz imam. zato tule končujem svoj pogovor s teboj v kolikor bo vodil v tej smeri.
ja sem, nisem pa dejala da me ne pretrese nič, kar ni povezano z našo Slovenijo, zato nehaj, ne držiš me za vrat, samo teh globalnih problemom s teboj ne bom obdelovala, vsaj ne na tak prostaški način, brez najmanjše tolerance do ljudi ki trpijo zaradi kapitala, ki se kopiči na nekaj punktih. Ne hvala.
če si želiš normalnega pogovora o teh svetono globalnih problemov, boš moral stopiti iz svojega navideznega oklepa in se na dostojen in spoštljiv način pogovarjati, pa ne samo z menoj, verjetno z večina forumaši.
Kaj pa to (kopirano s http://www2.sds.si/organisation/sds/slovenska_demokratska_stranka/2008/7/program_slovenija_na_pravi_poti.pdf – program 2008-12):
– Gospodarska rast in trajnostni razvoj sta osnova blaginje.
– Obnavljanje soglasja ter vezi med vrednotami, na katerih temelji naša
skupnost in upravljavci države, terja stalne intelektualne napore. Čas in dinamika notranjega ter svetovnega dogajanja prinašata vedno nove dileme.
– Poraba energije in hrane v svetu strmo narašča, z njo pa
tudi cene. Prevladujoči neobnovljivi viri energije usihajo. Proizvodnja in promet bosta v prihodnje vse manj odvisna od omejenih virov, predvsem ogljikovih goriv.
– Premika stran od ogljikovih goriv ne narekujejo samo
ekonomski razlogi. Še pomembnejše in bolj nujne so rešitve, ki jih terjajo grozeče podnebne spremembe. Te so danes največja stvarna grožnja obstoju človeštva.
– Nihče nima pravice do takšnega izkoriščanja virov, ki bi ogrožalo obstoj in razvoj prihodnjih rodov.
– Bolj kot šibka in pasivna
Cerkev je v nacionalnem interesu močna, moderna in dejavna Cerkev na tistih
področjih, na katerih v skladu z ustavnim načelom ločenosti cerkve in države Cerkev deluje.
– Nastajanje novih elit na Slovenskem mora biti razumno selektivno in
vrednoteno po njegovi koristnosti in funkcionalnosti. S1ovenija si ne more
privoščiti nekoristnih elit.
– Vloga države je, da ustvari okolje, ki državljanom in podjetjem omogoči, da polno razvijejo svoje lastne potenciale.
– Slovenija mora ostati država, ki skrbi za ljudi in za naravo.
Kopirani citati se nahajajo na uvodnih nekaj straneh SDS-ovega programa in, če parafraziram simpl-a; nedvomno kažejo velik intelektualni potencial Yale-ovskih piscev programa, ali pa, kar me bolj skrbi, podcenjevanje volilcev, ki jim je ta program namenjen. Verjetno se bo simpl sedaj oglasil, da gre vendarle za iztrgane citate iz teksta, kar je sicer res; res pa je tudi to , da jih je tudi sam istrgal, polega tega pa lahko vsak brez truda na zgoraj prilepljenem linku prebere celoten tekst, ki pa, žal, citatov ne pojasnjuje prav nič. Je pa res, da se visoke izjave lepo berejo…
Če že nekateri toliko udrihajo čez komuniste (za to imajo veliko dobrih razlogov, veliko pa jih je tudi za lase privlečenih), ne vem, za kaj tako vneto povezujejo današnjo SD, pa tudi LDS in Zares z njimi. Konec koncev je v teh strankah ogromno mladih, ki s staro Partijo nimajo nič, prav nič skupnega, po drugi strani pa so bivši Partijci danes člani (pa tudi vodilni) vseh, prav vseh strank prisotnih na slovenskem prizorišču.
Ne bom citiral Janševih pisanj kot mladinskega partijskega agitatorja, saj je bilo to storjeno že prevečkrat, rad bi le spomnil vse pljuvajoče, da je zgodovina SLovenije pač takšna, kot je; da so se časi hvalabogu spremenili, z njimi pa tudi ljudje. Če imajo eni legitimno pravico premisliti se in prestopiti v drugo stranko in potem napadati svoje bivše kolege in zanikati ideje, ki so jih samo tako goreče zagovarjali, potem so do novih pogledov upravičeni tudi drugi.
Katera od političnih opcij pa nam bo v prihodnje vladala, bomo videli po volitvah. Kdo bo znal bolj prepričati ljudi, komu ljudje bolj verjamejo, besedam ali dejanjem.
Sam najbolj sovražim svetohlince, ki govorijo eno, delajo pa drugo. Govorijo nam o klientelizimu, sami pa so takoj, ko so dobili priložnost, postali še 10x slabši. Govorijo nam o korupciji, pa imamo možnost vsakodnevno spremljati nove in nove škandale. Govorijo nam o poštenju, pa o njemu ne duha ne sluha. Govorijo nam o razčiščevanju zadev in razkrivanju nepravilnosti in kriminala, pa ovirajo ali kar ukinjajo parlamentarne komisije, tožilstvo dela po političnem nareku, prav tako policija, pred kamerami uprizorijo šov z aretacijamo nekaj veljakov, ki pa na koncu niso ne obtoženi še manj obsojeni.
Pa bom nehal naštevati, na temu forumu so tako ali tako že vsi prepričani v svoj prav, pa tudi sam nimam namena kogarkoli prepričevati.
Ja, saj so že čisto pikasti.
Dejte nehat no opevat te vaše ex-komunistične ljubljenčke.
Dejstvo je, da se je stranka SD (Socialni demokrati) pred tem imenovala ZLSD (Združena lista socialnih demokratov) in še pred tem KPS (Komunistična partija Slovenije). Tega dejstva ne bo moglo izbrisati še tako pogosto menjavanje imen.
Oni so imeli vse možnosti pripeljati Slovenijo v tako opevano blaginjo že pred 50 leti. In kaj imamo od tega?
Kot vse kaže bodo imeli zopet priložnost pokazati, kaj so se naučili iz zgodovine in napak prejšnjih vlad. Ampak potek je že vnaprej jasen in sem ga že nekajkrat navedel. Dejmo še enkrat.
Na volitvah zmaga SDS. Ni šans za koalicijo. To sestavijo SD, Zares, LDS, SLS in Desus. Najprej v prvem letu počistijo z vsemi vodilnimi iz prejšnje vlade. Potem dve leti jamrajo kakšno stanje je zapustila prejšnja vlada in zadnje leto kako je težko na svetu in da oni revčki nič ne morejo, ker bodo itak volitve in in in… in potem Slovenci zopet zamenjamo vlado.
Mene pa zanima, kako si predstavljaš da bodo SD, Zares, LDS, SLS in Desus sestavili vlado? Se bodo pobili okoli vsakega posameznega ministrskega resorja. Drnovšek, ki je imel avtoriteto je pokojni, koga vsaj približno podobnega pa nimajo. Pa menda ne misliš, da bi lepi Pahorček lahko uspešno odigral to vlogo? Njega niti v lastni stranki nihče ne uboga, kaj šele da bi druge komandiral…
Skratka, dragi moji… reši vas lahko edinole Janša. Vse ostalo bo kaos.
Draga mmmmml, dejstvo je tudi, da je tvoj ljubljeni vodja bil član KPS, pa ZSMS, pa da je potem zamenjal še kakšno stranko, in verjamem, da bo po potrebi zamenjal še kakšno. Je vsaj kader z izkušnjami z različnih področij…
Kar pa se scenarija tiče, ki si ga napisala
si pa več kot očitno plagiatorska – prepisala si scenarij vladajoče koalicije, in to s pikami in vejicami vred. Kar spomnimo se, kdo je dve leti jamral, za kaj vse je kriva prejšnja vlada, kdo zdaj jamra, da bi moral vladati še vsaj en mandat, da bi lahko kaj konretnega pokazal? Pozabila si še napisati nekaj o čistkah na vodilnih mestih v gospodarstvu in javni upravi, pa bi bila popolna.