Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Odpovedujejo se oglasom??!!??

Odpovedujejo se oglasom??!!??

Zdaj sem videla televizijski oglas SDS, v katerem je zapisano, da se oni odpovedujejo oglasom, ker bodo denar raje namenili porodnišnici. Kakšen nateg! A to pa kakor ni oglas? Ta zakupljen čas v prime time terminu, zadnji oglas pred Odmevi (najdražji termin) je pa kakor brezplačen. Vam raje ne povem, koliko stane ta termin, več vaših plač. Kaj pa, če tudi tega časa ne bi zakupili in bi tudi ta denar dali porodnišnici? To pa ne. Ker potem tega nihče ne bi vedel in bi bilo škoda podariti ta denar. Kako ceneno, z izkoričanjem dojenčkov.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Me prav zanima, če bi podobno reagirala, v kolikor bi tale oglas bil plačan s strani kakšne druge stranke…npr. tiste, ki jo imaš namen ti podpreti…..po moje bi se tema glasila: A ni to super:))))))

Ne zamerit, ampak nekateri ste malce preveč not padli (v predvolilno mrzlico)…….

:)))))))))))))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Dej žogca, raje se žogi kot da nakladaš tu gor. Jasno, da tudi tako sporočilo nekaj stane, vendar zelo zelo malo v primerjavi s spotom, podloženim z glasbo, ki traja po pol minute. Torej jim bo zlahka ostalo tistih skoraj 60.000 EUR, kolikor jih bodo namenili porodnišnici. Edino pravilno, vsaj eden se je spomnil na koristno reklamo.

Hvalila takšno hinavščino? Nikoli. Pa tudi sicer boš težko našla temo, v kateri jaz pojem hvalospeve katerikoli stranki. Ne pomnim, da sem kdaj hvalila kakšno stranko.

Tudi temu sporočilu ne manjka veliko do pol minute. Priznam, nisem ga štopala, ampak prav kratko pa tudi ne more biti, kajti jaz sem besedilo prebrala večkrat. Če zraven prištejem tudi to, da se SDS reklamira povsod (na vseh spletnih straneh, po cesti je polno oglasov, danes na pošti je bilo vse SDS), potem ta stranka nikakor ne more trditi, da na račun humanitarne dejavnosti žrtvuje karkoli. Saj bodo po koncu volitev številke šle v javnost in prepričana sem, da se bo izkazalo, da je za kampanjo največ dala prav SDS.

Kakorkoli že, meni se zdi skrajno nizkotno na takšen način zavajati volivce in v ta namen “izkoriščati” še nerojene otroke.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Če ji je,poleg oglasov,ostalo še 60.000 euro,ki jih je dala v humanitarne namene je to samo o.k.

A je katera druga stranka kaj dala v humanitarne namene?

Že v prvem odgovoru je bilo tudi moje mnenje, dodajam pa še tole. Tudi Sd je storila enako. Svoj oglas so posneli, predvajali naj bi ga le enkrat ostali denar pa namenili v humanitarne zadeve. Poceni manipuliranje. Mogoče pa niso imeli namena večjega števila predvajanj pa so to le dodali ( SD namreč ). Če že imaš na eno stranko pripombo dodaj še za drugo, tudi ta dela enake bedarije.

Za objavo takšnega sporočila TV računa povsem enako, kot za objavo spota v enakem trajanju in v istem terminu.

torej niso nič prišparali, reklame so pa itak posneli, saj smo jih vidli v drugih terminih.

In kaj je bistvo?

SDS sporoča, da podari 56.000 eurov porodnišnicam.

Važno je dejanje in ne besede in obljube.

Štejemo v plus.

In obenem laže, da so se zaradi tega odpovedali spotu, kar jim štejemo v minus.

Žogca ti nisi nikoli hvalila druge strani, ampak vedno kritizirala in bila proti Janši in takšno je tudi to sporočilo. Kljub temu, da je isto naredila tudi SD, zakaj pa ga ne bo predvajala, ker so spet pogruntali, da so kiksnili v prazno s tem skupnim spotom, saj je Pahor izgubil še večjo kredibilnost in si potrdil naziv, da ni nič drugega kot lutka.
Samo poglej kako panično iščejo lokacijo, da pridejo v parlament, pa naj še kdo reče, da niso obupani.
http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=9081

No ja, Janša je pa emigriral v Bežigrad, češprav stanuje v Grosupljem. Pa ne skup z Urško 😉

Eno je obvestilo drugo pa spot. Tu je samo napisano besedilo

Spot ima na primer Kresalova in znano je, da ljudje mislijo, da dela reklamo za šampon.

Objava stane povsem enako.

Zadnjič, ko me je policaj ustavil zaradi prehitre vožnje, sem mu lepo povedala, da vozim hitro samo zato, ker sem se hitri vožnji odpovedala, ampak če bi vozila počasi, me on ne bi ustavil in mu tega ne bi mogla povedati. In je razumel in me je spustil.

Zato prosim malo več razumevanja za SDSjeve oglase o neoglaševanju, prosim.

Tega nisem videla. Če bi, bi napisala prav isto. Praviš, da so oglas predvajali samo enkrat. Potem je logično, da ga nisem videla. Ta od SDS je menda na naših zaslonih precej pogosto.

Je mogoče, da ljudje tako nevedni hodite po tem svetu? Ti resnično misliš, da je kaj ceneje, če zavrtiš napisano besedilo? Ne, ni ceneje. Enako stane. Cena je odvisna samo od tega, ob kateri uri se vrti predvajan oglas. Najdražji je prime time. Dnevnik in Odmevi brez dvoma so prime time.

Še nekaj bom dodala. Imam izjemno bogatega prijatelja. Neštetokrat je sam iz svojega žepa dal po 20.000, 30.000 evrov in več kakšnemu otroku (oziroma njegovim staršem) za operacijo v tujini. Enake zneske je dajal za obnove cerkev. Ko ga novinarji vprašajo o tem, vedno reče, da ne bo odgovoril, ker ne želi, da pišejo o tem. Zakaj? Ker pravi, da je cilj humanitarnosti pomagati. Komur je pomembno, da pomaga, ta nima nobene želje oziroma potrebe tega obešati na veliki zvon. Kdor pomaga zato, da se s tem reklamira, ni humanitarec, samo podjetnik, ki si je reklamo plačal na malce nenavaden način.

Tega nisem videla. Če bi, bi napisala prav isto. Praviš, da so oglas predvajali samo enkrat. Potem je logično, da ga nisem videla. Ta od SDS je menda na naših zaslonih precej pogosto.

Je mogoče, da ljudje tako nevedni hodite po tem svetu? Ti resnično misliš, da je kaj ceneje, če zavrtiš napisano besedilo? Ne, ni ceneje. Enako stane. Cena je odvisna samo od tega, ob kateri uri se vrti predvajan oglas. Najdražji je prime time. Dnevnik in Odmevi brez dvoma so prime time.

Še nekaj bom dodala. Imam izjemno bogatega prijatelja. Neštetokrat je sam iz svojega žepa dal po 20.000, 30.000 evrov in več kakšnemu otroku (oziroma njegovim staršem) za operacijo v tujini. Enake zneske je dajal za obnove cerkev. Ko ga novinarji vprašajo o tem, vedno reče, da ne bo odgovoril, ker ne želi, da pišejo o tem. Zakaj? Ker pravi, da je cilj humanitarnosti pomagati. Komur je pomembno, da pomaga, ta nima nobene želje oziroma potrebe tega obešati na veliki zvon. Kdor pomaga zato, da se s tem reklamira, ni humanitarec, samo podjetnik, ki si je reklamo plačal na malce nenavaden način.[/quote]

Tokrat pa se strinjam z tvojim zapisom. Besede obeh strank so le predvolilna vojna. Resnica pa bo njihovo kasnejše delovanje saj o zgodovini ne razpravljamo.

Zadnjič, ko me je policaj ustavil zaradi prehitre vožnje, sem mu lepo povedala, da vozim hitro samo zato, ker sem se hitri vožnji odpovedala, ampak če bi vozila počasi, me on ne bi ustavil in mu tega ne bi mogla povedati. In je razumel in me je spustil.

Hehe dobra primerjava.

Čudno je, da to veš ti in celo zneske.

Jasno mi je in tebi tudi, treba se je tržiti. Pa naj gre za posameznika(ravnokar se ti je dvignila cena pri Bossu) ali stranko. Vedno dobi posel tisti, ki se najbolje trži in ponudi boljše od konkurenece. Saj je tudi življenje eno samo trženje, se ti ne zdi? Lepo pa je, da bodo dali, končno pa ni nič narobe, če so to objavili.

In zakaj je nenavadno, da jaz to vem? Cenik je javen. Narisana je programska shema in za vse termine, od ranega jutra do poznega večera, je napisano, koliko stane sekunda oglasnega prostora.

OK Žogca….a scenarij za spot, režiser, montažer in kar je še potrebnega za nastajanje spota, pa je per gratis?;))))))))))

Samo razmišljam……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

hja, bomo videli koliko bo porodniščnica res dobila, če sploh bo kaj, jaz zelo dvomim.

Pač narobe razmišljaš, nič hudega. Politični oglasi so, kar se stroškov snemanja tiče, izjemno poceni. To, da posnameš politika, ki se sprehaja po Tromostovju, ne stane skoraj nič. Oziroma zanemarljivo malo v primerjavi s stroški predvajanja tega istega oglasa.

Objava stane povsem enako.[/quote]

Izdelava pa NE !!!

Kvalitetno izdelan videospot, z dobrimi igralci, zaračunavajo agencije tudi par sto tisoč evrov.

Japajade, ne v Sloveniji. Bodimo vsaj malo realni. Večina naših političnih reklam je to, da politik malo hodi ali nekje sedi in pove stavek ali dva. To stane par sto tisoč evrov? Z dobrimi igralci? Kateri so ti igralci? Res je, politiki so dobri igralci, vendar pa za potrebe reklam ne najemajo igralcev, ampak sami nastopajo v reklamah. Oglejte si kakšen političen oglas in realno, brez pretiravanja, ocenite, koliko stane. Spominjam se lanskega Peterletovega oglasa. Prikazali so zelen travnik, potem pa Peterleta v hiši ob oknu in tam je on nekaj povedal. Ta oglas je bil med boljšimi. Več sto tisoč evrov? Kje vi živite?

Vidiš Žogca….. povej mi torej, koliko pa je stalo npr. snemanj spota za LDS (je bil edini, ki sem ga sploh videla, zato)…….res me zanima…

New Report

Close