Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Za levo usmerjene volilce

Za levo usmerjene volilce

Danes smo se v službi pogovarjali o volitvah. Jaz zase sicer lahko povem, da mi je najbliže Zares, ampak zdaj pa mislim, da bi bilo ptrebno malo taktizirati – kajti če mi glasove porazdelimo med leve stranke, bo Pahor dobil premalo v primerjavi z Janšo. Tako da bom verjetno volila Pahorja, potem bo tako tudi moja stranka v vladi, še vedno bolje, kot pa da ima >Janša večino in bomo spet tam, kjer smo… Ali sklepam s to špekulacijo prav ali se motim? Vaše mnenje?

Se strinjam. Žal je Pahor zaradi svoje medle kampanje izgubil kar nekaj glasov.

Ja, tudi pri nas razmišljamo v to smer. Mogoče je res bolj “ziher” varianta, volit SD, pa tako pomagat v vlado tudi Golobiču.

Nekaj dni nazaj sem tudi razmišljala v tej smeri. No kar nekaj dni sem mlela kaj bom naredila. Prišla sem do do istega zaključka kot ti.

tako delajo tudi desni. od večih zaprisešenih volivcev nove slovenije sem že slišala, da bodo letos volili janšo.

Malo več politične razgledanosti ne bi škodilo; če bo Janša relativen zmagovalec, to še ne pomeni, da bo predsednik vlade.Lahko je Janša 1., a mu ne uspe sestaviti vlade, sestavi pa jo potem Pahor, ki je 2.

Tako da, če nekdo voli Zares ali LDS, niti slučajno s tem ne daje “zmage Janši”.Levičarji, ki se imate za razgledane, bi to lahko vedeli.

Mandat bo itak dobil tisti, ki bo imel ‘zagotovljenih’ 46 glasov. Levi trojček je tako ali tako napovedal sodelovanje v koaliciji in bo imel tako več glasov kot SDS (če se ne zgodi čudež) in zato bo predsednik dal mandat tistemu ki bo lahko zagotovil večino.

Jaz sem volila Zares in mislim, da se nisem zmotila. Upam, da bo levemu trojčku uspelo sestaviti trdno koalicijo, ampak Erjavca bodo najbrž morali vzeti zraven. Se bosta morala s Katarino pobotati:-)

Oba poslanca manjšin bosta dodala glas za mandatarja trojčka. Pa verjetno še kdo iz Desus-a in SLS-ja.
Ob tej priložnosti bi čestital vsem desničarjem, dokazali so svojo pripadnost desnici s tem, da so iz parlamenta izločili edino desno stranko v Sloveniji (NSi).

New Report

Close