Koliko časa bo ta vlada vladala?
Ne bodo vzdržali cel mandat.
Prihaja težka gospodarska situacija, zato bo Pahor hočeš-nočeš moral zategnit socialo.To mu bo nakopalo slabo voljo njegovih lastnih volilcev.V senci bosta čakala Janša in Jelinčič in pridno vladi zabadala nože spredaj in zadaj.
Poleg tega ne gre zanemariti trenj znotraj same SD.Na relaciji Potrč-nova garda (Pahor) utegnejo biti hudi boji.Ni nujno, da ima maldi Pahor iste interese, kot fosili.
Ne pozabimo, da trojček ne bo mogel sam sestaviti vlade in najbrž bodo morali vzeti zraven bodisi desus ali SLS..
Dejstvo je da prihaja čas ko bo treba “zategnit” socialo, pokojnine. Če bi ostala na oblasti desna stran bi ji to onemogočila leva stran s sindikati, tako pa ima proti svijim ne bodo šli
Samo za spomin pokojninska reforma l. 99, če bi bili na oblasti desni, si predstavljate kakšni protesti bi se izvajali s strani levih in sindikatov(mobiliziranih bi bilo okoli 300.000 delavcev in upokojencev). tako pa je odgvornost na strani levih, da se sami kaj “odvzamejo”,
Desna stran ni imela teoretičnih možnosti, da bi izpeljala, jo pa ima sedaj leva stran, da to elegantno izpelje vse v smislu boljše prihodnosti.
Pa desnica?
Jaz osebno bi volil desne, če bi bili normalni(po moje ima največ možnosti SLS, da postane normalna desna stranka).Kakršna je desnica sedaj me še dolgo ne bodo videli na volitvah. Iskanje krivcev, zarotnikov itd. pri slovencih pač ne vžge. Od teha se na srečo razlikujemo od hrvatov.
Vlada, ki bo na oblasti (? ), ima pred seboj nehvaležno delo.
Kako bo reševala situacijo mi ni jasno. Denarja ni, delavci bodo ob
zaposlitev, podjetja propadala.
V primeru totalnega kaosa, bo tudi golobič blokiran.
Jelinčič in Janša (?) bosta izedno močna nasprotnika. Kot mi je znano ima Jelinčič ovaduhe v vseh strankah tako, da ….
Prepričana sem v eno: na naslednjim volitvah bo zmagal Jelinčič.
Pa, da vidimo.
Me zanima, če bodo ustavili prepoceni nakupe podjetij, kjer je zemlja mnogo več vredna od vrednosti podjetja brez nepremičnin. V Kranju je menda en tak primer, kjer bo nekdo za 3 miljone kupil firmo, 3 miljone dal za odpravnine in 3 miljone za še nekaj, na koncu pa vse prodal za 21 miljonovo. Scenarij vreden samega Zokija!
Dobro jutro:-)
En dober komentar vam podarjam iz RTV SLO, dokler tam še ni komunajzarjov…pol bo tudi to onemogočeno:-(
Načeloma mi manjka tista izhodiščna slovenska privoščljivost, da bi rekel “I hope you choke on it”, bo pa zanimivo gledat ljudi, ki bodo živeli slabše, pa vendar hodili naokrog nasmejani, zadovoljni, saj bo vendar povsod pisalo, kako smo se izvili iz klešč mračnega janševizma in srednjega veka, ki je z njim prišel. Vladne reforme bodo spet izključno delo strokovnjakov, razsvetljensko naravnane; centri moči, s katerimi pa se je Janša konfrontiral v zadnjem letu, pa bodo za svojo predvolilno vlogo zahtevali ustrezno zaslombo za nemoteno nadaljnje izigravanje rationis legis, karkoli že ta bo v nekem primeru.
Treba se bo oddolžiti vsem, ki so “v sodelovanju z naravo” lansirali afero Patria, ki je na volitve v zadostni meri vplivala predvsem pri delu desnega volilnega telesa, ki je ali vzročno ali posledično razvil apatijo. Tudi tem bedakom se prav lepo zahvaljujem. Kaj smo izvolili? Verjetno nič manj, kot si zaslužimo. Sodeč po nedozorelosti ljudi bi bila več kot predobra že stranka Lipa. Ki sta jo med drugim prav tako podprla Janković in Kučan.
Slovenija je očitno edina parlamentarna demokracija, kjer lahko politične točke dobivaš tako, da izvedeš par političnih samomorov. Politični samomor, verjetno sicer asistiran s strani levih botrov, je bila celotna Pahorjeva kampanja s poudarkom na soočenjih. Politični samomor levega trojčka je bila izjava, naj ljudje volijo “katerokoli od njih”. V demokraciji mora namreč stranka s programom prepričati volilce, naj volijo njo, samo njo, in ne katere druge.
Politični samomor sta izvedla tudi Kučan in Janković, s tem, da sta oba sprva podprla Zares, nato je Kučan podporo izrekel Socialnim demokratom, nakar sta v petek še družno izrazila podporo Lipi oz. Žgajner-Tavševi, da Kučanovega “glasu za Mirana Potrča, ki bo glas za zvišanje borznih tečajev” sploh ne omenjam.
Only in Slovenia smo bili lahko priče taki medijski blokadi v zadnjem tednu, izogibanju predstavitvam ekip, razgovorom o resničnih vprašanjih, družnemu delovanju še pred tremi meseci javnih nasprotnikov Šrota in Jankovića … Pri tem, da je zaradi klime, ki so jo večinski mediji ustvarjali tekom mandata, prišlo do še enega zanimivega paradoksa: delno je uspel iz trte izvit primitiven character assasination predsednika vlade, medtem ko character assasination predsednika protikorupcijske komisije ni požel odzivov, kljub temu, da je bil podprt z neizpodbitnimi dokazi. Ljudje so imeli Janše poln kufer. Večinoma ne, ker bi imeli za to nek razlog, pač pa, ker je bilo konec koncev samoumevno, sodeč po vsem kar so prebrali (niso pa imeli časa ali umskih sposobnosti, da bi pretehtali verodostojnost navedb).
Izjava, iztrgana iz konteksta Dnevnikovega intervjuja, ki je bil za slovenski medijski prostor nepozabna lekcija iz PR-a (sicer najšibkejše točke Janševega mandata), je zaobkrožila ostale tiskane medije v slogu “kaj se pa gre, idiot naduti”. Nasmejani obrazi novinarjev komercialne in nacionalne televizije mi povedo, da so veseli spremembe, veseli zjasnitve nad našo ljubo Slovenijo, ki štiri dolga in temna leta ni ugledala luči dneva. Janša je bil edini mandatar, ki je uspel precej bolj nehomogeno koalicijo kot katerokoli poprej, pripeljati skozi celoten mandat. Ala ei vera. To ni ob močnih vodenjskih sposobnostih, ki mu jih niti slučajno ne odrekam, uspelo niti pokojnemu Drnovšku.
Za razliko od večine sodržavljanov vem, kaj pomeni Ude na ministrstvu za pravosodje, Lukšič na ministrstvu za šolstvo, Zdenka Cerar kot generalna državna tožilka, … , če naštejem le nekaj resorjev, ki mi najprej padejo v oči. To smo vse že videli v takšni ali podobni obliki. Če imate vi spomin zlatih ribic, to pač ni moj problem. Slovenci smo glasovali za tiste “politike” (ki to niso) pod vplivom tistih “gospodarstvenikov” (ki to prav tako niso), ki jim je precej bolj vseeno za kogarkoli od nas, kot bi to bilo v primeru drugačnega izida. Za vaša “prepričanja” (ki to niso, manjkajo namreč argumenti) vas pač ne morem obsojat, obsojam pa lahko volilno bazo SLS in nekdanje SKD, ki je sicer deloma odpravila umiranje na obroke slovenske kvazikrščanske desnice, pa vendar odločilno pripomogla k izidu s svojo neudeležbo na volitvah.
Lep pozdrav tja nekam (v “boljši” jutri … ) in pa čestitke za zmago. =)
hja če bomo živeli slabše bomo pa še videli!
frančišek poznaš star pregovor: kdor drugemu jamo koplje, sam notri pade!
kar se RTV tiče, tako pristranska ne pomnim da je kdajkoli bila, zato nič bat.
užaljenost nima meja, žal, verjamem da je težko prenesti poraz, vendar se je v politiki potrebno tudi tega naučit, brez cinizma, žaljenja in arogance, enostavno priznaš poraz pa je in ljudje to sprejmejo kot pokončno držo!:)
Hja, ninej, Šrot ni mogel v 4 letih zbrati vsega tega kapitala – torej ne more biti vsega ta vlada kriva. Da ne govorimo o Zaresnem Lahovniku, ki je turbokapitalistom pisal scenarije ali o Kučanu, ki meni, da je v javnem interesu, da imamo domače turbokapitaliste! Šrot ali Schrott – v obeh primerih bo turbokapitalist gledal samo svojo rit, zato je smešno takole demagogirati.
Ne vem kdo je užaljen!? Če so voli volili vole me boli k….
Js sm volil gospoda Mira Petka in je bil izvoljen v parlament in je iz SDS torej stranke gospoda Janeza Janše. Povem ti še to: danes se mi že cedita med in mleko:-) res sem komaj čakal na ta trenutek, upam da bo vsak dan novih zmagovalcev tak, da vtaknem v žep 200 ojrov…pol jih bom še js volo črez 4 leta:-)
To da mi pa govoriš, da je rtv slo pristranska pa pljuvaš po krbito…matr že smrdi:-) to je bil komentar članka, ki ga je pač bister gospod napisal, ampak ti si tk prekratke pameti da bi to razumela…
Še vedno ninej čakam na tvoje dokaze glede patrij…upam da se ti zej ne kolca od dokazov, ki jih nimaš!
hja nič ne rečem, bila pa so ga polna usta, da bo zadevo končal, pa jo je, razen nekaj odmevnih aretacij, kaj še, je spremenil zakon, je kdorkoli zaprt, kdaj je začel preganjati tajkune itd.
frančišek, kdaj si pa ti mene prosil za dokaz, jaz ga nimam, ti ga bodo pa dali Finci, takega ali drugačnega.
hja kar se pa RTV tiče so pa tko fajn spremenili zakon, da služi vladi, upam da ga bo nova vlada popravila.
Pa še neki iz Financ…sej re cejtnge pa menda niso od gospoda Janše:
Najbolj zalostno je to, da se je v SD znasel kup pokvarjenih LDSovskih kadrov, ki ze kazejo svoj nacin dela. Dejansko jim najbolj pase to, da imajo barbiko za frontmena, ki bo kasiral vse slabo, kar bodo zakuhali naslednja stiri leta.
Zato mislim, da Pahor izgleda tako nejevoljno in utrujeno, ko ga sprasujejo o mandatarstvu. Verjetno dobro ve, da si bodo svinje postregle pri koritu, leta 2012 bi pa on tisti, ki bo v predvolilni kampanji moral odgovarjati na:
– zakaj je slovenija nabavila nekvalitetne oklepnike od ST (pahorjevo clanstvo ni samo proti Patriam, je proti KATERIKOLIM oklepnikom)
– zakaj posel na koncu stane 400 mio EUR namesto 260
– zakaj smo morali patrii placati 100 mio EUR odskodnine
– zakaj se vedno ni zgrajeno X
– zakaj se odsek zeleznice Y gradi cez rok in zakaj je 2x drazji kot je originalna SCTjeva ponudba
in podobne zadeve.
In verjetno mu to zelo ni vsec. Oni bodo “crpali”, on jih bo pa moral braniti.
hahaha, me prav zanima če boš tako govoril tudi ko bodo določene zadeve na RTV drugače zastavljene, si bom shranila tale tvoj post in ti ga pomolila ko se boš prvič razburjal glede tega medija.(upam pa da mi ne bo potrebno, ker se bo verjetno uspostavilo normalno stanje)
ja, patrije še niso dobile epiloga, ga pa verjetno bodo, pa ne po naši zaslugi ampak finski.
mene ni bilo zraven, zato imajo dokaze drugi, ti pa se počasi pomiri in začni dihati, ti bo lažje,a ne mmml!:)))