Butajsko preštevanje
Ta komentar bi lahko označil za temo saj ni res pa je. Vsa štiri leta se je napadalo Janša ne glede ali je naredil dobro ali slabo stvar. Besede se je jemalo iz konteksta in kljub opozorilom, da si preberite celoto tega niste storili in ste gonili svoje dalje. V zadnjem intervjuju je to lepo povedal novinarjema a se ju ni prijelo. Zato je tudi izrekel to primerjavo, ki pa jo sedaj ponavljate kot papagaji ne vedoč da smešite sami sebe saj izpadate bedaki.
Ko bereš take komentarje se ne čudim tvojim izjavam o diktaturi v kateri smo živeli do sedaj.
boss, volitve so za nami, začneš lahko pisati tisto kar misliš!:)))[/quote]
Ne skrbi saj pišem tako kot tudi mislim. Ali ti res ne gre v možgane, da nekateri se pač ne strinjamo z napisanim? In glede na to, da so volitve za nami, zaj potem toliko novih tem o Janši s tvoje strani. Svoje ste dosegli. Za 4 leta prevzeli oblast, posvetite se raje boju za boljši jutri, ki ste nam ga obljubili.
boss, volitve so za nami, začneš lahko pisati tisto kar misliš!:)))[/quote]
Ne skrbi saj pišem tako kot tudi mislim. Ali ti res ne gre v možgane, da nekateri se pač ne strinjamo z napisanim? In glede na to, da so volitve za nami, zaj potem toliko novih tem o Janši s tvoje strani. Svoje ste dosegli. Za 4 leta prevzeli oblast, posvetite se raje boju za boljši jutri, ki ste nam ga obljubili.[/quote]
hahaha, mamo še čas dva meseca al pa več če se bo pritožil danes do polnoči, o bomo še kakšno rekli, potem pa z njim držali ko bo v opoziciji in gledal vladi pod prste. Seveda če bo res kaj narobe in ne le napad zaradi napada, kar že sedaj obljublja.
No, to, kar se je zgodilo v nedeljo po razglasitvi volilnega rezultata, iz katerega je jasno sledilo, da je Janša izgubil in da je njegov blok pogorel, pa je preseglo vsakršno mejo. Namesto da bi naredil to, kar naredijo zreli politiki, se pravi čestital konkurentu k tesni zmagi, se zahvalil svojim volilcem za podporo in se umaknil v intimo poraza, je začel opletati s pojmi tranzicijska levica, mobilizacija na ideološki osnovi, zarota medijev, angažma velekapitala itd. Kaj vse je nabruhal!? Le o tem, ali so v lastnih vrstah kakšni razlogi za poraz, ni nič rekel. …
Pozno zvečer, ko je že bilo jasno, da bo prednost Pahorja nekoliko manjša, kot so napovedale vzporedne volitve, je začel, kar tako, brez kakršnega koli argumenta, dvomiti o izidu. Češ, neveljavnih glasovnic je več, kot je razlike med SD in SDS. Kaj pa naj bi to pomenilo?
Ampak najhuje je, da je politik, ki se nenehno pritožuje nad ideološkimi delitvami (ko je bilo jasno, da je izgubil volitve, je izjavil: »V Slovenijo se zelo verjetno vrača čas ideoloških delitev.«), vpeljal najhujšo možno delitev. Zato, ker ni bil zadovoljen z izidom v Ljubljani, je povedal: »SDS je zmagala v petih volilnih enotah od osmih, kar pomeni, da je, če bo tako ostalo, Ljubljana premagala večino ostale Slovenije.« Res je, da je Ljubljana odločila volitve, a ni premagala ostale Slovenije, temveč Janšo, njegovo stranko in koalicijo. Janševa SDS pač ni »ostala Slovenija«. Delitev na Ljubljano in ostalo Slovenijo je skrajno primitivna in nadvse nevarna. To generira konflikt, ki lahko ostane še, ko bo Janša že dolgo na kakšnem eksotičnem kraju kot upokojenec gledal sončne zahode …
Volilci so povedali svoje in nihče razen Janše tega ni pripravljen problematizirati. Kajti problematizirati volilno voljo pomeni ne priznavati demokratičnega ustroja in volilnega rituala. A Janša nima problemov samo s seboj, ampak tudi z ljudmi, ki ga obkrožajo. Pred časom sem zapisal, da Janšev problem ni v tem, da ima preveč sovražnikov, ampak v tem, da nima prijateljev, ki bi mu kdaj pa kdaj povedal stvari, ki jih sam ne opazi. Tokrat, recimo, da je izgubil volitve; da so volilci (ne samo Ljubljančani) poslali zelo jasno sporočilo tej vladi, tej koaliciji …
zanimivo je še to..
izjave …kdo je poraženec..
SDS je OHRANILA! št glasov oz procentualno vrednost od poprejšnjih volitev..
se pravi,da se je nekaj drugega zganilo!!..
če bi npr SDS izgubil 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glasov kot LDS..
ej.. potem bi pa lahko napletal take kozlarije..
realnosti vam manjka..
to vas bo spet pokopalo..
čeprav se prvak SD ravno s tem po prsih tolče..
Ti si mogoče realno razmišljujoča, jaz pa imam v indeksu desetko iz volilnega prava. In vem, da je to, kar si ti napisala, popoln nonsense. Zate so merodajne besede predsednika SDS, zame največjega strokovnjaka volilnega prava v Sloveniji, verjetno se tukaj nekje skriva razlika v najinem razmišljanju.
Jaz sem lahko na smrt dolgočasna, ampak prav tako je dolgočasno to ponavljanje, da volitve niso bile poštene. Ne pozabi, gre za povsem isti volilni sistem kot pred štirimi leti. Potem tudi Janša pred štirimi leti ni prišel “pošteno” na oblast, mar ne?
Razumem, da so tebi teorije zarote bolj zanimive od suhoparnih podrobnosti volilnega prava, pa vseeno … To, da naj se nekdo spelje s foruma pač ni in ne more biti argument. Če trdiš, da nekaj ni pošteno, potem napiši argumente in bomo argumentirano debatirali o tem.
To kar se zdaj dogaja je grozljivka. Nisem neka goreča nasprotnica Janeza Janše, ampak zdaj po volitvah pa se mi je zagabil do konca. Prebrala sem njegovo skropucalo na spletni strani stranke SDS in resnično bi napisala zoper njega obtožnico. Da si drzne ljudi podpihovat k nestrpnosti z označevanjem morebitne koalicije s t.i. njihovo rdečo barvo, torej kot komuniste, kar pomeni, da je označil kot take 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volivcev, ki so te stranke volili.
Gospda Janšo je resnično lahko sram, da si kaj takega privošči v demokratični Sloveniji leta 2008. Velikokrat me je zmotilo to, da se je v njegovih izpadih dalo čutiti veliko nacionalizma, ampak zdaj pa je presegel vse meje. In ravno zaradi priokusa ideologije SDS ni dobila mojega glasu.
Resnično upam, da bodo v Sloveniji takšne politike, ki napeljujejo ljudi h katerikoli obliki nestrpnosti onemogočili, pa me čisto briga ali so levi ali desni. Zaradi takšnih politikov je nastala in nastaja marsikatera vojna. Hvala bogu, da smo še majhna država v kateri do takih skrajnosti ŠE ni mogoče pripeljati, pa vendar si v državi, kjer politiki pozivajo k nestpnosti ne želim vzgajati svojih otrok. In dokler bom lahko dala svoj glas, bo le-ta vedno PROTI.
Vem, da takšnega izpada pri meni niste vajeni, ampak me je resnično razpištoljilo.
Pa še nekaj. Glede na to, da v EU primerjajo njegov način vladanja s Putinovim, bi jaz resnično razmislila na jegovem mestu, preden bi komu “na čelo lepila” rdečo barvo.
Mene je predvsem zmotila delitev med Ljubljano in preostankom Slovenije. Na to delitev, na leve in desne, smo že tako ali tako navajeni. Brez te se v naši politiki ne more zgoditi prav nič.
Hej, kozlica (ali tvoj nick na kaj namiguje?),
kaj, ko bi predlagali, da zaradi majhne razlike, saj je zgolj 12.000 Slovencev (recimo takole na pamet za en Kamnik, ali pa Krško…) te volilce nekako pozabimo (izbrišemo, izničimo ipd.) in za relativno zmagovalko volitev razglasimo SDS? Konec koncev, kaj pa je 12.000 Slovencev v primerjavi z višjimi in plemenitimi cilji, ki bi generala Glanzkopfa ustoličila na prestolu še za en mandat?
Janša, je definitivno s tem nezrelostnim obnašanjem še odgnal kakšnega simpatizerja. Ali pa je pokazal svoj pravi obraz. Sicer ga že dolgo kaže. Na ORF so nas označili za državo totalitarizma in absolutizma z vodjo Janša na čelu. Primerjali so ga z Putinom. Pa, se človek vpraša kakšen narod smo Slovenci? V kakšni državi živimo in kam smo prišli. Intelektualno nivo SDS je zelo nizek. Žal.