Vasko Simoniti ovaden
Po poročanju Mladine obstaja utemeljen sum, da je Simoniti s tem, ko je 14. oktobra letos podpisal sporazum med cerkvijo in državo, zlorabil svoj položaj. Država in RKC sta se dogovorili, da bo RKC v dar dobila tri nepremičnine na Blejskem otoku, otok pa zastonj v najem za 45 let, in sicer pod pogojem, da bo RKC umaknila tožbo proti državi, ki jo je vložila na strasbourško sodišče za človekove pravice. Splošno znano naj bi bilo, da strasbourško sodišče otoka cerkvi ne bi moglo vrniti. Tožbe RKC proti Sloveniji pa strasbourško sodišče uradno sploh ni sprejelo.
nihče ni ničesar podaril nikomur. tiste nepremičnine so bile nacionalizirane.
drugo pa je da je Cerkev nesposobna skrbet zase potem pa v take zagate prihajajo.[/quote]
Sodišče je jasno odločilo, da otok in nepremičnine na njem (razen cerkve) NE pripadajo RKC.
Tud če bilo kaj nacionalizirano, to še zdaleč ne pomeni, da je treba vrnit v naravi. Zakon opisuje, kdaj ja in kdaj ne, sodišče pa je odločilo. Simoniti pa je državi odtujil premoženje in jo oškodoval.
Me zanima, če bi še komu držala dala v brezplačen najem zemljišče na najbolj elitni lokaciji.
Kaj je narobe s fevdalnim izvorom? Še vedno je povsem legalen, v nasprotju z nacionalizacijo.[/quote]
Tudi nacionalizacija je bila legalna. Nelegalno postane vse, kar je z zakonom prepovedano. Danes noben od sistemov ni lagelan, v svojem času pa je bil.
Tadej, če nekaj zagovarjaš bodi vsaj korekten in podaj neke normalne argumente, ker pišeš neumnosti in se postavljaš v konflikt sam sabo in z vsemi ostalimi.
Kaj je narobe s fevdalnim izvorom? Še vedno je povsem legalen, v nasprotju z nacionalizacijo.[/quote]
Tudi nacionalizacija je bila legalna. Nelegalno postane vse, kar je z zakonom prepovedano. Danes noben od sistemov ni lagelan, v svojem času pa je bil.
Tadej, če nekaj zagovarjaš bodi vsaj korekten in podaj neke normalne argumente, ker pišeš neumnosti in se postavljaš v konflikt sam sabo in z vsemi ostalimi.[/quote]
Ali mi lahko podaš zakon s katerim so obsodili sistema ki ju omenjaš oz. kriminalizirali. Namreč ne spomnim se tega dejanja. Tudi komunizem ni tega doživel. Torej velja zate isto kar si zahtevala od tadeja.
No in pol sem jaz v konfliktu s sabo!?
Nacionalizacija je legalna npr. danes v Italiji, ko obsojenim mafijskim šefom plenijo premoženje in delajo “domove za brezdomce” ipd.
V tem smislu je bila tudi pri nas, le da so za organizirani kriminal obtožili Cerkev. In gospodje se niso znali ubraniti… Nekih 800 procesov je naštela tista zgodovinarka in glej ga zlomka, vse so izgubili. Vse do zadnjega. Ja, v tem smislu imate prav.
Tadej, če nekaj zagovarjaš bodi vsaj korekten in podaj neke normalne argumente, ker pišeš neumnosti in se postavljaš v konflikt sam sabo in z vsemi ostalimi.[/quote]
Ker mi z drugega računalnika nagaja prijava ti še enkrat pošiljam naslednje vprašanje tokrat z drugega računalnika. Torej, kje si prebrala da ti sistemi niso več legalni?
Ali mi lahko podaš zakon s katerim so obsodili sistema ki ju omenjaš oz. kriminalizirali. Namreč ne spomnim se tega dejanja. Tudi komunizem ni tega doživel. Torej velja zate isto kar si zahtevala od tadeja.[/quote]
Ha? kaj ti sploh bereš ali si sprogramiran? V katerem letu ti živiš? A nacionalizacija zasebnega premoženja je pri nas dovoljena?