vsi bi tožili
oblast je pa res slast, ma se ne morejo potolažit, pa bi kar vsi tožili!!!
oblast je pa res slast, ma se ne morejo potolažit, pa bi kar vsi tožili!!!
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042224646%5B/quote%5D
Nisem prebral linka … Naj ugibam … Link nosi vsebino kako namerava Dimitrij Rupel tožiti državo … Sem falil?
evo ti del obrazložitve:
Hvala sem že sam preje prebral, pa me ni prepričal. In mislim da to ne more biti strokovni odgovor. Dosegel bo le to da se bo o tem še naprej razpravljalo. Naj se opre na zakon, ga citira in zapre vse možnosti različnih interpretacij njegovih dejanj. Samo to.
Pa se tebi zdi umestna izjava predsednika države, da če se tudi zakon spremeni on ne bo podprl kandidata? Torej se je on postavil nad zakone sprejete v demokratično izvoljenem parlamentu. Janši si očitala da ne spoštuje zakone tu pa podpiraš ravno to. Mene in še marsikoga drugega si imenovala za dvoličneža sama pa si še večji.
Ali izjava Türka, da ne bo imenoval Rupla za ambasadorja tudi če bi se zakon ustrezno spremenil pritiče človeku, ki bi moral prvi spoštovati zakone? Ne glede na to za koga gre bi se moral sklicevati na obstoječe zakone ne pa se iti neko osebno maščevanje. Si pa pokazala svoj pravi obraz. Če bi to storil Janša bi ga ti sedaj že nabila na križ ker pa je to storil tebi ljubi Türk je pa vse vredu.
ja Turk je v redu, poglej kot predsednik države ima vso pravico da sam odloča o primernosti kandidata, če se mu ne zdi primeren oziroma mu on osebno ne zaupa (veleposlanik je podaljšana roka predsednika države) ima vso pravico da ga ne predlaga. Turk je dolga leta diplomat in ve kako se temu streže, ne pomaga nobena užaljenost in politična nastavitev, sicer je pa vlada imela možnost se posvetovati z njim o primernosti ali neprimernosti kandidatov. Prvi je ,ki bo naredil red in ne bodo mesta veleposlanikov zasedali odsluženi politiki, ki jim je bila to nagrada za lojalnost!
sicer pa tudi če gledamo zakone, si je Rupel z novim zakonom sam skopal luknjo!
za kakšno osebno maščevanje pa gre????
ja Turk je v redu, poglej kot predsednik države ima vso pravico da sam odloča o primernosti kandidata, če se mu ne zdi primeren oziroma mu on osebno ne zaupa (veleposlanik je podaljšana roka predsednika države) ima vso pravico da ga ne predlaga. Turk je dolga leta diplomat in ve kako se temu streže, ne pomaga nobena užaljenost in politična nastavitev, sicer je pa vlada imela možnost se posvetovati z njim o primernosti ali neprimernosti kandidatov. Prvi je ,ki bo naredil red in ne bodo mesta veleposlanikov zasedali odsluženi politiki, ki jim je bila to nagrada za lojalnost!
za kakšno osebno maščevanje pa gre????[/quote]
Kot prvo Türk ne predlaga ampak potrjuje kandidate. Postopek za imenovanje kandidata je predpisan, če je tukaj kaj bilo narobe se naj to pove. Če je kandidata potrdil odbor za to pristojen v parlamentu ter tudi vlada potem ne vidim razloga zakaj ga ne bi potrdil še predsednik. In kot sem jaz razumel razlage pravnikov naj bi šla tožba v smeri pravice/dolžnosti predsednika države. Se pravi ali ima predsednik države pravico zavrniti kandidata. Pred leti je bil podoben zaplet ko je bil predsednik še Drnovšek. Takrat je tudi dobil na mizo kandidate ki bi jih moral po dolžnosti potrditi a jih ni hotel. Takrat mu je pravna služba pač razložila da jih po ustavi mora in jih ne more zavrniti. Za kakšna mesta je šlo pa sedaj ne vem se ne spomnil.
Maščevanje, ker dosti bereš, pa verjetno veš za vmešavanje Rupla v predsedniško volilno bitko. In glede na izjave bi kar pristal na to možnost.
za kakšno osebno maščevanje pa gre????[/quote]
Kot prvo Türk ne predlaga ampak potrjuje kandidate. Postopek za imenovanje kandidata je predpisan, če je tukaj kaj bilo narobe se naj to pove. Če je kandidata potrdil odbor za to pristojen v parlamentu ter tudi vlada potem ne vidim razloga zakaj ga ne bi potrdil še predsednik. In kot sem jaz razumel razlage pravnikov naj bi šla tožba v smeri pravice/dolžnosti predsednika države. Se pravi ali ima predsednik države pravico zavrniti kandidata. Pred leti je bil podoben zaplet ko je bil predsednik še Drnovšek. Takrat je tudi dobil na mizo kandidate ki bi jih moral po dolžnosti potrditi a jih ni hotel. Takrat mu je pravna služba pač razložila da jih po ustavi mora in jih ne more zavrniti. Za kakšna mesta je šlo pa sedaj ne vem se ne spomnil.
Maščevanje, ker dosti bereš, pa verjetno veš za vmešavanje Rupla v predsedniško volilno bitko. In glede na izjave bi kar pristal na to možnost.[/quote]
A da jih predsednik MORA potrdit? Dobro poznaš ti zakone in Ustavo, ni kaj. Na predsedniških volitvah se mi je Rupel pravzaprav najbolj zasral. Je človek brez hrbtenice in čisto brez sramu. Me je skoraj kap, ko si je sploh drznil kandidirat za veleposlanika na Dunaju, po vsem sranju, ki ga je povzročil.
Maščevanje, ker dosti bereš, pa verjetno veš za vmešavanje Rupla v predsedniško volilno bitko. In glede na izjave bi kar pristal na to možnost.[/quote]
A da jih predsednik MORA potrdit? Dobro poznaš ti zakone in Ustavo, ni kaj. Na predsedniških volitvah se mi je Rupel pravzaprav najbolj zasral. Je človek brez hrbtenice in čisto brez sramu. Me je skoraj kap, ko si je sploh drznil kandidirat za veleposlanika na Dunaju, po vsem sranju, ki ga je povzročil.[/quote]
Zakonov ne poznam, zato pričakujem od predsednika da bo z svojimi svetovalci to bolje obvladal in jih ne kršil, če se je to slučajno zgodilo. Je pa iz tvojega pisanja razvidno, da za tebe sploh ni vprašanje spoštovanje zakona ampak vidiš pred sabo le rdečo cunjo(Rupel). Le zakaj ni samo izjavil, da ne izpolnjuje pogojev zahtevanih po zakonu?
A da jih predsednik MORA potrdit? Dobro poznaš ti zakone in Ustavo, ni kaj. Na predsedniških volitvah se mi je Rupel pravzaprav najbolj zasral. Je človek brez hrbtenice in čisto brez sramu. Me je skoraj kap, ko si je sploh drznil kandidirat za veleposlanika na Dunaju, po vsem sranju, ki ga je povzročil.[/quote]
Zakonov ne poznam, zato pričakujem od predsednika da bo z svojimi svetovalci to bolje obvladal in jih ne kršil, če se je to slučajno zgodilo. Je pa iz tvojega pisanja razvidno, da za tebe sploh ni vprašanje spoštovanje zakona ampak vidiš pred sabo le rdečo cunjo(Rupel). Le zakaj ni samo izjavil, da ne izpolnjuje pogojev zahtevanih po zakonu?[/quote]
hej boss, ni potrdil sedem kandidatov, razburjata se samo dva in mislim, da Turk že ve kaj dela!
Zakonov ne poznam, zato pričakujem od predsednika da bo z svojimi svetovalci to bolje obvladal in jih ne kršil, če se je to slučajno zgodilo. Je pa iz tvojega pisanja razvidno, da za tebe sploh ni vprašanje spoštovanje zakona ampak vidiš pred sabo le rdečo cunjo(Rupel). Le zakaj ni samo izjavil, da ne izpolnjuje pogojev zahtevanih po zakonu?[/quote]
hej boss, ni potrdil sedem kandidatov, razburjata se samo dva in mislim, da Turk že ve kaj dela![/quote]
Ja in samo pri Ruplu je izjavil da ne bo spoštoval zakona. Zakaj le?
V tej zgodbi se mi zdi še najbolj užaljen predsednik Turk. On je zagrenjen in užaljen že prišel nazaj v Slovenijo, ker ga v OZN niso več marali, ker so ga spregledali, ko se je potegoval za višje položaje. In potem še resnica o letih 1989-1991. In potem še rezidenca. In soproga mu najeda vsak dan za novo stanovanje. In hčerka tudi. In nazadnje je dobil svojo priložnost, da je tudi on majčkeno žleht. Saj mu ni za zameriti. Le da ne bo začel te svoje žlehtnobe stresati pred kralji in kraljicami.
Aja, trenutno je na Hrvaškem. Bojim se, da bo tudi tam majčkeno žleht. Samo ne za našo stran ampak proti njej.