Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SI ŽELITE TO…..????

SI ŽELITE TO…..????

http://www.vecer.com/blog/eko-nom-ist?id=29016

>Če bo EU sprejela direktivo o zvišanju delavnika 16.12.2008 v svojem parlamentu, iz 40 (48) na 60 (65 ) ur, se nam pišejo časi katere sem vam opisal. ljubi bog to je 13 ur na dan….celo življenje.

Ja, ja, direktiva o maksimalnem številu ur bo zagotovo vplivala na izbris Skandinavije in Beneluksa iz obličja Zemlje. Še en polpismen prispevek … članice EU morajo s svojo zakonodajo izpolnjevati zahteve EU. No, Sloveniji ne bo potrebno v tem primeru storiti ničesar, saj že ima zakonodajo, ki je strožja od zahtev EU. To je isto, kot bi EU predpisala, koliko je lahko največ določene kemikalije v vodah, Slovenija pa bi že imela strožje predpise. Nič novega, nič presenetljivega, gremo dalje …

eh, kaj bi, ja Slovenija ima daleč najboljše zakone?:))))

Ja, v tem primeru imamo strožje zakone kot bo ta morebitna direktiva zahtevala. Pa ne samo Slovenija, večina članic EU ima to strožje urejeno. Doslej EU predpisov v zvezi s tem ni bilo, sedaj pa želijo urediti to področje na nivoju celotne EU. Če se ne motim, je predvsem VB želela, da se to področje čimmanj regulira, zato bo pač direktiva bolj ohlapna. Kar pa ne pomeni, da posamezne članice ne smejo imeti strožjih zakonov.

Pa vprašaj kakšnega pravnika, če mi ne verjameš. Sindikalisti pa skačejo v luft, ker menijo, da bo ta direktiva potuha za države, da bodo začele spreminjati svojo zakonodajo v škodo delavcev. No, na to pa lahko vplivamo Slovenci sami – z referendumi in državnozborskimi volitvami.

kakšne strožje zakone pa??? da lahko Slovenci delamo 70 ur na teden, al kako??? Daj prosim pokaži mi ta zakon, ki dovoljuje toliko dela! saj se gre zato aneda?

ne potuha za države, za kapitaliste, države jim morajo samo pripraviti teren!:)

>Daj prosim pokaži mi ta zakon, ki dovoljuje toliko dela! saj se gre zato aneda?

NE, ne gre za to. Gre za to, da EU uvaja, poudarjam, MAX dovoljeno število ur. Do sedaj to področje sploh ni bilo urejeno na nivoju EU ! Nič pa ne prepoveduje državi članici, da ima s svojo zakonodajo ta maksimum nižji. A štekaš ?

ja seveda štekam!:)

evo preberi si vse o direktivi!:)

http://www.infosvet.si/index.php?Itemid=84&id=2725&option=com_content&task=view

bojim pa se da bo zelo preveč itkoriščena, sploh v času, ko delavci skoraj nimajo nobenih pravic!

torej delaj al pa pojdi, kdo od kapitalistov bo potreboval soglasje delavca?

zato te direktive ne podpiram niti ne želim da jo podpre naša vlada.

veliko delavcev že danes dela po 10ur in več, pa jim to zakon strogo prepoveduje, kaj bo šele če bo podaljšan delavnik dovoljeval zakon????

Ja, saj ti piše na linku :
>Čeprav po sprejetju direktiv pri nas ne bi smelo biti velikih premikov, vsaj v negativno smer ne …

praviš tole:
>veliko delavcev že danes dela po 10ur in več, pa jim to zakon strogo prepoveduje, kaj bo šele če bo podaljšan delavnik dovoljeval zakon????

Veliko tatov krade že sedaj, pa jim zakon to prepoveduje. Pač, bo potrebno poskrbeti, da se bo zakon upoštevalo. Če se ga ne upošteva, lahko zakon zahteva tudi max. 10ur tedensko, pa ne bo pomagalo.

Evo še nekaj iz linka:

>Sama direktiva ne bo spreminjala določb ZDR, ki delovni teden omejuje na 40 ur. »Direktiva določa minimalne standarde. Sindikati se glede na obnašanje nekaterih delodajalcev bojimo, da bodo hoteli nekatere stvari, ki so zapisane v tej direktivi, takoj pripeljati v Slovenijo.

Kar že ves čas pravim.

>>>

pa saj govoriva o isti zadevi!:)

seveda bodo delodajalci hoteli pripeljati zadeve , ki so njim pisane na kožo!

Ninej, rajši bom odpiral tvoje linke, če mi boš vsaj malo namignila, zakaj se je pa tebi zdel tisti link zanimiv. Plis 🙂

Sva že dva !!!!
Ninej vsaj kakšen komentar daj poleg , kaj si ti misliš o tem .
Jebemti tale tvoj link ”brez besed”.

Sva že dva !!!!
Jebemti tale tvoj link ”brez besed”.[/quote]

Saj je vrgla kost, meso bo pa dala šele kasneje, ko se bomo mi odločili katere vrste ga hočemo.

Seveda jih ima, saj smo jih dolgo prepisovali 🙂

Sva že dva !!!!
Jebemti tale tvoj link ”brez besed”.[/quote]

jon, a je potrebno karkoli dodati???? če si bral si razumel, kaj je avtor hotel povedati! Sem že povedala, da včasih ne čutim potrebe komentirat, ker v linku dovolj nazorno piše!

evo citat, ki lahko nadomesti moj komentar:

>>>Cilj tega zakona je vsekakor, narediti bogate še bogatejše, revna pa izstrebbit, Ustvariti velika mesta in unićit periferije………………………….narediti ljudi STROJE?

Verjetno si že gledala film terminator, pa verjameš zgodbi?

Ne odpiram linkov, odkar sem nekajkrat nasedel. Predvidevam pa, da je kriv Janša…

hahaha, ja take moči pa še nima!:)))))

hahaha, ja take moči pa še nima!:)))))[/quote]

ŠEEE?

Upam, da je nikoli ne bo imel. Je tajkunom pol mandata nekam lezel, pa nikamor prilezel. Pol jih pa pol mandata kritiziral…

JEST BI DAL 20 URNI DELAVNIK ME PRAV ZANIMA ČE BI SE KAKŠNO BEKETALO UPRLO

nisi zadel bistva!!!!:)

New Report

Close