Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Vlada bo zvišala trošarine

Vlada bo zvišala trošarine

Prvim “varčevalni” ukrepom (zaposlovanje težko zaposljivih kadrov – Rupel, in najemanje letal s spalnicami) se bo pridružila še podražitev goriva na račun višjih trošarin. Ja, tako si KGB predstavlja varčevanje države, na plečih državljanov. Ravno sedaj, v času krize, bi morala vlada pustiti prebivalstvo čimbolj dihati, ne pa privijati z višanjem davkov.

Država zna očitno varčevati samo v predvolilnih obljubah, ko se zasede stolčke, pa o varčevanju ne duha ne sluha.

O to pa ni res. V predvolilnih obljubah pa vlada sploh ni varčevala – z lepimi besedami namreč.

Ja sedaj, ko so zasedli stolčke pa so ne samo varčni, prav skopuški so postali. Tako je rekel predsednik vlade Borut Pahor.

Samo pozabil je dodati, da se to nanaša na nas davkoplačevalce. Do nas bodo (so) naravnost skopuški, sami pa bodo živeli na veliki nogi in trošili na naš račun.

Ker pa je enkrat vreča tudi prazna, je treba zopet vzeti. In kje vzeti. Pri nas, davkoplačevalcih.

In vidiš, tako je to. Zato je potrebno zvišati (med drugim) tudi trošarine.

Zaradi višjih trošarin na goriva , se to ne bo podražilo !!!
Kolikor sem razumel ( stara praksa ) namesto pocenitve goriv , dvignejo za isto vsoto trošarine , tako ostane cena nespremenjena .
Ko bo prišlo do dviga cen , ima tako vlada možnost z znižanjem trošarine preprečiti prehud skok cene navzgor .
Zgolj za informacijo : Slovenija ima že nekaj let , od vseh držav EU najnižjo trošarino na goriva .

Nimaš prav, verjetno se bo gorivo podražilo (vsaj tako kažejo cene nafte na svetovnih borzah v zadnjih tednih), sicer malenkostno, pa vendar. In če dvignejo še trošarine, potem bo podražitev občutnejša.

Vsem tistim, ki mislijo, da je gorivo v Sloveniji prepoceni predlagam, da ob vsakem tankanju skočijo še na banko in nakažejo državi razliko do cene, ki se jim zdi ustrezna.

Pravilno bi bilo, da bi se v času recesije pustilo davke pri miru ali jih morda celo znižalo. Če ljudstvo trpi pomanjkanje, naj ga trpi tudi vlada. Vsi moramo zategniti pasove.

Za pravilno informacijo je potrebno razpolagati še s podatkom: Kakšna pa je najnižja plača v državah EU?

Mislim, da je pametno zvišat trošarino za toliko kolikor bi se pocenil bencin. Za hude čase je to rezerva, da lahko znižaš, obenem pa lahko sedaj nekaj denarja pride v proračun in ga ni potrebno kje drugje jemati. Ker napoved, da bodo lahko podjetja manj denarja plačevala v pokojninsko-zdravstveno blagajno pomeni le to, da bo denar potrebno nekje drugje vzeti.

Nimaš prav, verjetno se bo gorivo podražilo (vsaj tako kažejo cene nafte na svetovnih borzah v zadnjih tednih), sicer malenkostno, pa vendar. In če dvignejo še trošarine, potem bo podražitev občutnejša.

Vsem tistim, ki mislijo, da je gorivo v Sloveniji prepoceni predlagam, da ob vsakem tankanju skočijo še na banko in nakažejo državi razliko do cene, ki se jim zdi ustrezna.

Pravilno bi bilo, da bi se v času recesije pustilo davke pri miru ali jih morda celo znižalo. Če ljudstvo trpi pomanjkanje, naj ga trpi tudi vlada. Vsi moramo zategniti pasove.[/quote]

Ne bo držalo , v ponedeljek je cena nafte na svetovnih borzah padla na najnižjo raven v zadnjih 5-tih letih in države OPEC že ukrepajo z zmanjševanjem črpanja !!
Dvig trošarine namesto pocenitve je zgolj ukrep za kasnejše obdobje , ko bo cena na svetovnem trgu rasla , takrat vlada ukrepa in zniža trošarine , da ne pride do prevelikega skoka cen .
Tebi pa predlagam , če ti je bencin predrag , namesto , da se sam voziš v avtu naloži še nekaj sosedov in si stroške razdelite , obstoja pa tudi javni prevoz in kolo !!!!

In kaj je zdaj pametno?

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/sds-popolnoma-zgresen-ukrep.html

Daj no pa me sedaj razsvetli. In me predvsem prepričaj, da si imel ti prav.

Dodajam:

SDS namreč trdi (Vizjakov Andrej): Dvig trošarin je Popolnoma zgrešen ukrep.

Zdaj pa se človek res vpraša?

mah, kle bi jaz Vizjaka vzela z rezervo!:)

In kaj je zdaj pametno?

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/sds-popolnoma-zgresen-ukrep.html

Daj no pa me sedaj razsvetli. In me predvsem prepričaj, da si imel ti prav.[/quote]

Moje laično mnenje.
Če bo vlada res zmanjšala podjetjem višino prispevkov, ki jih ta plačujejo v pokojninsko in zdravstveno blagajno, bo treba nekje ta denar dobiti. Možnosti sta pač po moje dve. Ali najame kredit, ki je sedaj zelo neugoden, in ga bomo zato zelo preplačali, ali pa sedaj zadrži ceno na isti ravni in z večjimi trošarinami pridobi nekaj proračunske rezerve. Jaz sem pač pristaš te druge.

Bistvo je ravno v tem, da vsi politiki vedno obljubljajo neko varčevanje države. Torej, če bo zaradi finančne krize prišlo v proračun manj denarja, naj država pač živi z manj denarja. Zakaj je potrebno “prinesti noter” izpad dohodka ? Višanje davkov je v obdobju recesije norost.

Bistvo je ravno v tem, da vsi politiki vedno obljubljajo neko varčevanje države. Torej, če bo zaradi finančne krize prišlo v proračun manj denarja, naj država pač živi z manj denarja. Zakaj je potrebno “prinesti noter” izpad dohodka ? Višanje davkov je v obdobju recesije norost.[/quote]

Ravno v recesiji je na udaru sociala države. V tem času se enormno povečajo najrazličnejši socialni dodatki zaradi brezposelnosti. In Pahor bi spet te davke podjetjem zmanjšal. Kot da se to ni že enkrat dogajalo tako da je pokojninska in zdravstvena blagajna v minusu. Potem pa poslušam tukaj gor kako je demos-ova vlada pokradla prihranke iz pokojninske blagajne, ki pa jih ni bilo, saj jih ni bilo treba plačevati podjetjem ki jim je slabše šlo.

Nekaj najbolj normalnega je, če se opozicija ne strinja z ukrepi vlade. Ampak, da jo po dobrih dveh tednih minirate vi sami, ne, to pa ni normalno!!!

hahaha, pa kdo jo minira, mi samo čvekamo in malo opozarjamo!:)))

Ja, ampak čvekamo kot da smo plačani za to.:-)))

kar ste volili, to zdAj mate!
pred leto so bile nalepke na avtomobilih, davek na plačilno listo, zdaj so začeli s trošarinami, izbrisanimi in še bo presenečenj. mogoče kak davek na porabljen zrak?!

New Report

Close