Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Politiki kot stekle zveri?

Politiki kot stekle zveri?

http://www.finance.si/blog?post=133

ninika !!!! ljubica moja :))))))
SPET SAMO LINK ???????????

ma dej mi povej že enkrat, a ga ne moreš odpret al kako.

zraven tega linka res ni potreben moj komentar!:)))

Ti me sigurno mal zajebavaš ????
Kolikokrat sem že povedal , povezavo imam preko mobitela !!!
Ko kliknem na link , grem lahko kuhat kavo , prej je kava kuhana kot pa link naložen .
No je pa res , da počakam na nekaj odgovorov in po njih vem za kaj se gre .

hahaha, no pol pa tako povej, ja res sem enkrat prebrala, ampak sem mislila da je to samo prehodno!!!

ok ti bom nekaj malega prekopirala, vse je preveč!

>>

Zato pa lahko med letom proti neznani destinaciji namesto tujejezične Marie gledamo tiskovne konference predsednika vlade, ki trajajo toliko kot spodoben celovečerec (naslovi dosedanjih sequelov Legenda o telefonskem imeniku, Bajka o nepolitičnem državnem uradniku, Kako sem se spet pregrešil z energetskim napitkom, Oprosti, Anže!, Nisva se tako zmenila, Ivo …), odbite pa niso dosti manj kot legendarni bibisijev leteči cirkus; a je bilo rečeno RTV po zgledu BBC ali ne? In še veliko tega bi se našlo. Ampak, a je to to, za kar ste volili, če ste bili med tistmi 45 odstotki, ki so glasovali za Odgovornost za spremembe, Novo politiko in Prihodnost v dobrih ljudeh in mladih očeh?

Kakor je simptomatična ‘peticija’ na facebooku, je – če smo že pri patrijah – pa je simptomatičen tudi vdor populistično-hujskaške govorice v medijski mainstream. Tukaj ne mislim toliko na samooklicane moralizirajoče-manipulirajoče odvetnike ‘malega človeka’ na komercialni televiziji, kolikor na dnevnik z veliko začetnico. Erjavca naj se vrže levom je pisalo v Dnevniku v naslovu sobotnega komentarja, pod tem pa

“Kaj se zgodi politiku, ki laže javnosti? Nič. Kaj se zgodi politiku, ki laže javnosti in ga pri tem ujamejo? Treba ga je preganjati kot steklo zver in ves čas opozarjati na njegovo ravnanje. Če se sam ne pobere iz politične arene, ga je treba odstraniti. To se mora narediti s Karlom Erjavcem, nekdanjim obrambnim ministrom, ki je lagal parlamentu in javnosti ter podpisal škandalozno pogodbo o nakupu oklepnikov patria 8×8.”

Kakor je vdor tovrstnega populističnega hujskaštva, zaradi katerega se očitno nihče ni vznemiril (če nisem česa spregledal) simptom, je na drugi strani tudi posledica – dekadentne politike. Predsednik vlade je kot mandatar Erjavca resda enkrat poslal od pogajalske mize, a ni vztrajal pri tem, da nekdanji obrambni minister na nobenem mestu ne more biti član njegove vlade. Molčali ali leporečili so tudi koalicijski partnerji; seveda, Erjavčevo stranko so potrebovali oziroma mislili, da jo potrebujejo. Molčijo še zdaj. Da bi bila koalicija ‘čim širša’, eh, trdnejša. Zdaj poka od trdnosti in na nekakšen pervertiran način kot da se začenja uresničevati, kar sta Golobič in Spomenka Hribar precej ubrano napovedala pred volitvami. Le da populizem ne zmaguje, ker na volitvah ni prišlo do spremembe oblasti, ampak zato, ker je do nje prišlo.

In kot da to še ne bi bilo dovolj, je pomanjkanje občutka za realnost pod pritiskom medijskih posredovanj po načelu malo dejstev, malo pesniške svobode, malo škandaliziranja izpričal še predsednik države Danilo Türk, najbrž tista institucija trivejne oblasti, ki (še?) premore – zaradi funkcije in Türka osebno – največ moralne avtoritete. Ljudstvu, tesnobno zbeganemu zaradi zbegane vlade, sleherni dan bolj katastrofičnih gospodarskih napovedi in novih novic o odpuščanjih, je razložil, da ni razsipen in da je bilo vse v skladu z zakonom. Ni pomembno, ali to drži ali ne, sam verjamem, da drži, a hkrati izraža tudi popolno ignoranco in pomanjkanje občutka za čas.>>>

Če brišeš kar že vemo, ostane samo še Golubič…..on vse ve, on nas bo rešil…..oranžna revolucija se pričenja….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vesel sem, da mi ni treba brati Financ…

jaz pa sem vesela, da mi ni treba več brati Ekspresa…

jaz pa sem vesela, da mi ni treba več brati Ekspresa…[/quote]

Jaz Financ nisem nikoli bral…

Ti kar še naprej širi svoje znanje s pomočjo Indirekta.:-)))

Ti kar še naprej širi svoje znanje s pomočjo Indirekta.:-)))[/quote]

mik ti si car:-) zadel si bistvo, nekateri se ob tem seveda čudijo zakaj jih imam za OVCE. Je pa zanimivo, da ninej prebira tudi finance, sej tam je tudi nekaj komentatorskih primerkov a la ninej:-)

a mi lahko kdorkoli od vas pove, kaj je s tem pisanjem narobe, prosila bi razlago! seveda če je kdo od vas tega sposoben????:)

Jaz Financ nisem nikoli bral…[/quote]

Po moje si zamudil in zamujaš kar veliko predvsem kvalitetnega branja.

Jaz pa sem tudi Ekspres prebrala, me je branje spravilo prevsem v smeh….

Pa kaj čmo, eni tko, drugi drugač.

New Report

Close