Salome
Meni je oddaja super in res nekaj zanimivega v nedeljo zvečer. Saj se iz vseh malo norčujeta, to je namen oddaje, da ni neko dolgočasno pogovarjanje, ki smo ga že vsi siti. Vseeno se mi zdi, da ne gresta tako daleč, da bi koga prizadela ali komu uničila ugled. Salome je naredila, vsaj pri meni, zelo dober vtis in je lahko samo ponosna nase.
Meni sta voditelja sicer zelo všeč ampak Lado bi moral narediti korak naprej in postati bolj profesionalen in spoštljiv. Gledam ogromno takih oddaj po tujih kanalih ampak nikjer se ne počutim nelagodno, ker vem, da voditelj ne bo prestopil meje dobrega okusa.
Sicer pa je to na splošno problem naše družbe in načina tukajšnjega komuniciranja. Tudi v družbi sem že doživela takole vzvišeno nastopanje proti popolnoma normalnim ženskam. Kar naenkrat sogovorinika nista več enakovredna, ženska postane spolni objekt.
Ta humor je precej poceni in škoda za tako dobra voditelja, da jima iz oddaje ni uspelo napraviti nekaj bolj duhovitega. Čutilo se je nelagodje pri gostji kar pa je pravi pokazatelj, da gostitelj ni dober.
Jaz sem prav čakal, kdaj se bo vstal(a) in odšla, ker je res najedal s tem ko jo je vedno znova (se mi zdi da namerno) poimenoval s tipom. Tak neprijeten občutek je bilo gledat. Proti koncu se je sicer Lado skuliral in se je vse dobro končalo. Čeprav po eni strani ima prav, še vedno je tip (ali pa tudi ne), ampak zavoljo gosta bi lahko izbral manj direkten pristop.
Jaz sem prav čakal, kdaj se bo vstal(a) in odšla, ker je res najedal s tem ko jo je vedno znova (se mi zdi da namerno) poimenoval s tipom. Tak neprijeten občutek je bilo gledat. Proti koncu se je sicer Lado skuliral in se je vse dobro končalo. Čeprav po eni strani ima prav, še vedno je tip (ali pa tudi ne), ampak zavoljo gosta bi lahko izbral manj direkten pristop.[/quote]
Slučajno se trenutno ukvarjam s to temo in sem našla eno misel v neki knjigi: Spol ustvarjajo možgani, misli, duša in ne telo.
V kakršnem koli odnosu s komer koli je naloga vsakega od nas, da je do sočloveka spoštljiv. To je osnova sodelovanja.
No, jaz osebo, ki se danes predstavlja z imenom Salome, poznam od prej, ko je bila še dec.
Takole je: če odštejemo plastično zunanjost in nadpovprečen pogum, povezan s podpovprečno inteligentnostjo, kaj še ostane? Kaj je njen talent in posebnost? Kaj pravzaprav zna in kaj ima pokazati, razen zunanjosti?
Jaz sem prav čakal, kdaj se bo vstal(a) in odšla, ker je res najedal s tem ko jo je vedno znova (se mi zdi da namerno) poimenoval s tipom. Tak neprijeten občutek je bilo gledat. Proti koncu se je sicer Lado skuliral in se je vse dobro končalo. Čeprav po eni strani ima prav, še vedno je tip (ali pa tudi ne), ampak zavoljo gosta bi lahko izbral manj direkten pristop.[/quote]
Tudi meni je bil Lado skrajno žaljiv in se podpišem pod tole.
Za brecko pa tole – vsi smo povprečni, eni malo več, drugi malo manj. Meni osebno se Salome smili, ker je ženska ujeta v moškem telesu. Kakšna pa je bila kot dec, me pa še najmanj zanima.
Me pa čudi, da je Bizovičar tako homofobičen, da slučajno kaj ne skriva.
Men ise pa lado ni zdel zaljiv. Obcutek sem imela, da se s Salome poznata tudi privat in se zato z njo tako pogovarja.
Sam/a Salome mi pa ni nic drugega kakor bitje, ki je zaradi zafrustriranosti potrebno slave in to slavo s pridom izkorisca za spremembo spola. Ne mislim, da je to narobe, ce ratuje, je ze prav tako.
O inteligenci in besednem zakladu pa raje ne bi. No, nekdo, ki zna izkoristiti slavo, ze ni neumen, vse ostalo pa…
Meni se pa ni zdel žaljiv. Če bi gledali celo oddajo, bi videli, da je bila to rdeča nit. Se mi zdi, da je Lado pri marsikom drugem bil bistveno bolj žaljiv, kle mu pač ni šlo v glavo, kako si lahko odrežeš tiča.
Btw, tud meni je to bolano. Razumem geje, pa transvestite, ampak da si ga odrežeš, sori, tega pa ne štekam. Upam, da se zaveda, da mu ga nazaj ne morjo več zašit.
Mislim, da Salome ni ne bolj ne manj inteligenten od povprečne MON-ovke. Če že tako rade opletate z inteligentnostjo.
Lado je pretiraval. Ok, ena debata okoli spremembe spola potem pa dost. Salome mi deluje čist fejst punca. Sem pa gledala tudi jaz na enmu programu (ne vem National Geo. al pa Discovery) oddajo o ljudeh ki so ujeti v telesih nasprotnega spola. Prav pretresljive zgodbe iz otroštva dalje. Zato Salome podpiram in ji želim vse dobro.