Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Izbrisani Todorović dobil dosojeno odškodnino

Izbrisani Todorović dobil dosojeno odškodnino

E pa smo dočakali! Prvo odškodnino namreč :-))
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042246066

Nagradno vprašanje!
koliko je že 24.000 ubrisanih (po zadnjem štetju) x 17.000€?

Odgovor!
skromnih 408.000.000€ z besedo: štiristo osem miljonov eurov

Nagrada za pravilen odgovor :-)))))))))
Dobrih 200€ po prebivalcu slovenije, oziroma koliko bo plačal vsak davkoplačevalec, pa si izračunajte sami

Kakšen davkoplačevalec?!

Kaj mislite da država lahko dela pizdarije kakor se ji zahoče?

cifre bodo, samo ne tako grozne.
za temi ciframi stojijo ljudje, ki niso imeli znanja, imeli pa so moč odločanja.

sami naši, vsi naši.

V čigavemu imenu podeljujejo denar ljudem, ki slovenskega državljanstva niso marali??
-na račun nizkih plač delavcev….
-na račun delavcev, ki jih vsakodnevno odpuščajo…
-na račun upokojencev s “prekrasnimi” popkojninami ,
ki jim v januarju niso mogli izplačati ubogega zneska??
Delajo kar hočejo!
Narod jih je izvolil in še vedno so pijani od zmage.
Sedaj vsi jemo pršut in
pijemo šampanjec……
Samo sanje nam ne morejo vzeti, drugo nam bodo pokradli vse.

A tebi tudi odločitev sodišča nič ne pomeni. Same titove partizanke.
Ne priznajem ovaj sud…

Ni čudno da ga bomo tkole naj*** Vsi.

po podatkih statističnega urada je v sloveniji nekaj manj kot 800.000 zaposlenih (če ne upoštevamo zadnja odpuščanja).
Torej bo vsak davkoplačevalec plačal cca. 500€ za “ubrisane” ter 1.250€ za sanacijo tajkunskih kreditov.
Zgolj v vednost: država bo z novim svežnjem ukrepov “proti recesiji” namenila cca. 1.000.000.000€ za pomoč bankam.

Pa se še malo igrajmo s statistiko. Cca. 1/3 zaposlenih prejema več kot povprečno plačo, ki znaša nekaj manj kot 1.000€ neto. Po tem takem bo na tej “zgornji” tretjini tudi glavnina davčnega bremena za poplačilo teh zneskov, oziroma se lahko kar zanesemo na paretovo načelo da 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delovno aktivne populacije pokriva 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davčnega bremena.

Iz tega sledi, da bo tako moral vsak od najbolj ustvarjalnih podjetnikov, inženirjev, farmacetvtov, računalničarjev in drugih dobro plačanih profilov moral pokriti cca. 2.000€ za “ubrisane” in 5.000€ za tajkune.

SKRATKA TAKO BO TA DRŽAVA POSKRBELA ZA TISTE POSAMEZNIKE, KI PREDSTAVLJAJO GONILO RAZVOJA TAISTE DRŽAVE.

Še tole za boljšo predstavo!!

400.000.000€ za “ubrisane” / 3.000€ kvadratni meter / 50 m2 povprečna velikost 2 sobnega stanovanja = 2.666 novih stanovanj za mlade družine po tržnih cenah za Ljubljano.

Torej je za to državo bolj pomembno da šenka “ubrisanim”, kot pa da najmanj 5.000 mladim omogoči streho nad glavo.

24.000 novih volilcev je pač mnogo več kot 5.000

no…moja prva asociacija na tvojo temo:

Pred več ko dvjesto leti, nam štorja govori,
da strašno so nervozni bli naši nonoti,
če kej jim je sfalilo, če kej jim ni blo prov,
so grofa tko ku prasca nataknli na kol.

An vse so mu pobrali, kar vrednega je blo,
požrli v grajski kleti vse vino, vse meso.
Jen potlej so grofico, ma ben tisto pustmo stat,
da vidli pot domov bi, so še zažgali grad.

Zdaj pravjo, da ne dela več takih se reči,
ka zdej baje živimo u civilizaciji,
kjer treba ti ni delat, če dobro znaš gobcat,
ma če garaš ko živina, pej moraš gobc držat.

Jest sm, kot bi se reklo, nekvalificiran kmet,
jen ku sak kmet znal zmeram sem dosti potrpet.
Nervozen zdaj ratavam, pomagat si ne znam,
ma sej nisem kriv če take jest prednike imam.

U meni zdej prebuja spet puntarski se duh,
marskeru vidim monu, ku žre zastonj mi kruh,
jen nikdar nič ne dela, vsamo iz kruha drek,
ma čakte, čakte pršu bo zlati srednji vek.

En takrat, ko spet pride tisti zlati cajt,
ne skrbte znal orodje si bom pravo najt.
Sm se modernizirov, sekirce nimam več,
ma tudi se z motorko bi padla glava preč.

:))))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vse naše vlade delajo same bedarije ki jih državljani plačujemo,naredili so napake(Bavčar) z postavljanjem mejnih prehodov daleč na našem ozemlju,kar bomo zdaj težko rešili,saj so Hrvati to z veseljem sprejeli,potem še hujše z izbrisanimi,kar bomo državljani drago plaćali.Pri volitnah pa tako nimamo velike izbire,lahko se samo jezimo ali razjočemo,ker smo Slovenci!

Za tolk nas je oškodovala Peterletova vlada, samo ki je nezakonito izbrisala te ljudi. Poleg drugih bedarij, ki jih bodo plačevali še naši vnuki.

SNRPJ malo pozno si začel računat, očitno nisi vedel da 7-8 mesecev v letu delaš za druge in le 4 zase!

Za tolk nas je oškodovala Peterletova vlada, samo ki je nezakonito izbrisala te ljudi. Poleg drugih bedarij, ki jih bodo plačevali še naši vnuki.[/quote]

Prav tako, kot so nas oškodovali Kardelj, Kidrič, Maček & Co. za denacionalizacijske postopke. Prisilna nacionalizacija (kraja-zaplemba premoženja) – denacionalizacija (vračanje v naravi in izplačila odškodnin)

Samo taista država ni bila tako radodarna, ko je bilo potrebno plačati zapitek, ki ga je pustila komunistična lopovščina.

zapitek se pa vedno plača, aneda. Kaj misliš da tega niso vedeli že pred 10 leti pa pred 5 tudi!

Kolk je pa država Bavčarju plačala, da je postavil mejni prehod globoko na naše ozemlje?

mah mene bolj skrbi koliko bo država zaradi njega izgubila, verjetno ne le 17.000€!

ti hudič pa res je bil on takrat minister, pa še Hrvatom je dovolil začasno postavitev prehoda na našem ozemlju!!!

Todorvić je rekel, da je to samo tretina zneska katerega je upravičen, zato se bo pritožil… se Krasalka sploh zaveda finančnih posledic za SLO? Dodatno je našla še 7000 prebrisanih. Verjetno je Vajgel iz Beograda prinesel še en seznam. Pa smo res narod hlapcev, da to dovolimo.

Če smo popravili “krivice” cerkvi, bomo pa še izbrisanim. Ni hudič. Lahko pa predlagam: ponovno nacionalizirajmo cerkveno premoženje, ga prodajmo in popravimo krivice izbrisanim. In še bo ostalo, da se lahko tudi gospodarstvo razbremeni.

Todoroviću je odškodnino prisodilo sodišče.
Kdor se vsaj malo, čisto malo spozna na našo državno ureditev, dobro ve, da imamo tri veje oblasti: zakonodajno (DZ), izvršilno (vlada) in sodno (sodišča). Kar je odločilo sodišče, nima niti najmanjše zveze z vlado, s Kresalovo, z odločbami, ki jih BO izdajalo MNZ itd.

Razumem, da so nekateri osebki na tem forumu nepoučeni in pač mislijo, da je sodišče isto kot Kresalova. Na jetra pa mi gre, da mi hočejo politiki, kot npr. Mate ali pa Grims, poceni prodati demagogijo, da bo naša vlada sedaj izplačala 500 mio evrov nekim barabam, nebodigatrebam. Oba prav dobro vesta, še posebej Mate, kije bil notranji minister, da na odločitev sodišča ne more (hvalabogu) vplivati.

Kar pa se tiče upravičenosti izbrisanih do odškodnin, pa tole: kako bi se vi počutili, če bi zaradi samovoje nekega državnega uradnika ostali x let brez vseh državljanskih pravic, brez pravice bivanja, službe, šolanja, zavarovanja…??? Se vam zdi, da bi se za 17.000 € odrekli tem ugodnostim?

Ne kvasi klamfe.

Izbrisanih ne bi bilo, če ne bi sami hoteli na dveh stolih sedeti ob naši osamosvojitvi. Imeli so možnost biti naši državljani ampak so hoteli več in so jo po svoje prikrojili. Ne mi govoriti o nekih revežih, ja so, ker so med dvema stoloma padli na rit ampak po svoji krivdi. Meni se ne smilijo taki. Dolgo sem živela v mestu kjer jih je ohohoho pa jih poznam do obisti. Če jim prst pomoliš ti bodo roko odtrgali. In to se je sedaj v tej vladavini pričelo dogajati. Grims in Mate čisto v redu govorita in nekaterim jasna in glasna govorica ni po godu, očitno takim kot si ti. Ta vlada nam bo zakuhala še pa še traparij pa šele na začetku je. Izbrisanim so pa obljubljali ob volitvah mala nebesa za njihove glasove, na nas Slovence so pa računali da smo tako eni pepki, ki jih bo lahko nategniti.
Da bi se človek zjokal od žalostnega smeha.

Taka je preprosta logika in ta drži. Pika.

ta Pika lahko velja le zate!!!:)))

važno da boste plačevali prov vam je to

Kaj pa ti nisi naš, si sedaj ti na podpori?

točno tako je kot si napisal in je skrajni čas da si Slovenija nalije čistega vina… in ja plačali bomo, in kaj zdaj, ne bo prvič niti zadnjič da bomo plačevali neumnost politikov…. če bi bil sam na mestu kateregakoli izbrisanega bi enako zahteval povračilo škode, ki mi jo je s svojim ravnanjem povzročila država, kajti zato se gre za POVRAČILO ŠKODE, tako kot komurkoli od nas povrne škodo zavarovalnica, sosed, neznanec… če jo nam povzroči in le-to potem dokažemo… tako pač je

Ne kvasi klamfe.

Izbrisanih ne bi bilo, če ne bi sami hoteli na dveh stolih sedeti ob naši osamosvojitvi. Imeli so možnost biti naši državljani ampak so hoteli več in so jo po svoje prikrojili. Ne mi govoriti o nekih revežih, ja so, ker so med dvema stoloma padli na rit ampak po svoji krivdi. Meni se ne smilijo taki. Dolgo sem živela v mestu kjer jih je ohohoho pa jih poznam do obisti. Če jim prst pomoliš ti bodo roko odtrgali. In to se je sedaj v tej vladavini pričelo dogajati. Grims in Mate čisto v redu govorita in nekaterim jasna in glasna govorica ni po godu, očitno takim kot si ti. Ta vlada nam bo zakuhala še pa še traparij pa šele na začetku je. Izbrisanim so pa obljubljali ob volitvah mala nebesa za njihove glasove, na nas Slovence so pa računali da smo tako eni pepki, ki jih bo lahko nategniti.
Da bi se človek zjokal od žalostnega smeha.

Taka je preprosta logika in ta drži. Pika.[/quote]
kakšno zvezo ima državljanstvo z pravico do stalnega prebivališča in pravico do dela? ko si boš odgovoril na to, boš razumel izbris, prej ne

Baje je do odškodnine upravičen, ker mu niso podaljšali delovnega dovoljenja!
Stvar pa stoji tako: Delovno dovoljenje mu lahko podaljšajo, lahko pa tudi NE!!!!!!!! Nikjer ni rečeno, da mu dovoljenje MORAJO podajšati!!!
Po tej logiki bi bili upravičeni tudi vsi, ki v teh dneh izgubijo delo zaradi recesije in se selijo domov, kar pa TODOROVIČ ni storil, ampak ŠE VEDNO ŽIVI NA RAČUN SLOVENIJE!!!!!!!!!!!!!
Torej, dvoma ni, je pa vprašanje zakaj mu je sodišče to dodelilo in koliko lažnih in ponarejenih listin in dokazov je bilo vročeno na sodišče.

LP!

New Report

Close