Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Doris Pack

Doris Pack

Je kdo bral pogovor z omenjeno eu-poslanko, ki je bil objavljen danes v Reporterju? Kakšna vehemenca!!! Pa ni mogel pogovora z njo narediti nekdo, ki bi to našopirjeno gos, ki po eni strani govori o evropskosti, a ima že z drugim tujim jezikom očitne težave, ki idejo združene Evrope tako poudarja, a hkrati nastopa kot kak “Ubermensch”, … utišal z bolj samozavestnim pristopom in večo smelostjo? (Čeprav če poskušam pogledati bolj objektivno, je omenjen intervju lahko povsem ok, pač usmerjen k prikazu določene realnosti …, a to pustimo). Vzemimo raje v prerez omenjeno poslanko …

Zadnjič sem videla to nemško evroposlanko na televiziji BBC, ko je govorila z našim Jelkom Kacinom. Da vidite, kako ga je kregala, ker Slovenija kao preprečuje vstop Hrvaški v EU!!! Kako je negodovala, da je to primitivno, neevropsko in kaj vem, kaj še vse. Čisto se je postavila na stran Hrvaške. Kacin se je sicer dobro držal, ampak meni je ob gledanju tistega prispevka postalo čisto jasno, da države EU ŽELIJO vstop Hrvaške in da jim gre Slovenija zelo na živce s svojimi “izsiljevanji” uboge revice Hrvaške. Grozno.

Zanima me, kako je mogoče, da Hrvati tako dobro lobirajo zase in kako je mogoče, da članice EU složno nastopijo proti svoji lastni članici (Sloveniji) in se vlečejo za Hrvaško???

višji interesi, kjer nimajo interesi posamezne države kaj iskat!

V pristopnih pogajanjih vseh novih članic so stare članice EU uveljavljale takšne ali drugačne zadržke. Dokler se ni odpravilo problemov so bila pogajanja zaustavljena. Razlika je le ta, da so te države uredile kompromise, tudi mi, in so lahko nadaljevale z pogajanji in jih tudi uspešno rešile. Hrvati so pač mislili da bo šlo po domače tako kot so do sedaj delali. malo morje podpisanih dokumentov, ki pa jih niso upoštevali. Sedaj se pač naj vlečejo ven kot vejo in znajo.

ma sedaj pa res mora iti po domače, ker je tvoj idol pozval Pahorja naj takoj neha z omejitvami in zahtevami!:))))

Jah ona je dobila neko visoko hrvaško odlikovanje … Ne bi rad na podlagi njenih vehementnih izpadov posploševal, da je vseevropsko gledanje takšno … Še zlasti tudi zato, ker po drugi strani hrvaški tednik Nacional poroča o sicer zelo zadržanem odnosu Nemčije do Hrvaške … Bolj kot to me moti njen predavateljski pristop … Dobro, res da je po profesiji pedagoginja, a sklicujoč se na neko evropskost, kje iz njenega sloga veje ideja enakosti? Kaj je morda ona skregana z lastno pametjo?

Višji interesi? Kateri?

New Report

Close