O kmetih in politiki ki jih podpira
Vsi vemo koliko subvencij gre za kmete in kako dobro živijo čeprav vsi jamrajo kot največji reveži. danes sem se z enimiz vasi pogovrajal je kupil nov avto za 16000 evrov pa se je pritoževal kok j meso poceni če da v zadrugo prodat, sam ob tem ima pa zastonj klanje in prevoz pa sem rekel zakaj pa pol na obdrži mesa raje zase če je tam tako poceni odkup pa je rekel da ima že dve skrinje polne in da itak vsak dan meso jedo da ga nima kam več dat in pol se pritožujejo to kmetzje kak je slabo njim v tej naši državici mene zanima če ima delavec iz laboda tud dve skrinje polne
Pa si ti mogoče pomislil, da je kmet moral skrbeti za žival, pridelati krmo, kupiti in skrbeti za stroje, kmetijske objekte…? Ni vse tako lepo kot je bilo prebrati iz tvojih ust. Če hočeš s kmetijo preživeti potem v hlevu ne sme biti le ena krav pa dva pujsa, ter deset kur. Če pa je kmet dovolj sposoben in zna poiskati vire subvencij predvsem pa jih pridobiti mi je pa samo za čestitati. Je pa res da imaš tudi take kot si ti zapisal kaj čmo smo le ljudje.
pa si ti pomislil da kmet dela zase in da je vse to naredil zato, da bo imel svojo rit polno na račun državnih subvencij a si ti pomislil da tudi delavec zjutraj vstane gre delat za tekoči trak in izmučen pride domov pa nima subvencij in nima skrinj polnih in si na privošči delo tako kot kmet ki dela kadar se mu zljubi ima traktorje in stroje kupljene z našim denarjem, očitno živiš v mestu in o imkmetih nimaš pojma to so najbogatejši ljudje
mater, ampak zakaj podjetniki ne dobijo subvencij! boss kakšne denarce pa podjetnik od države lahko dobi???? Nekaj malega za razvoj, pa še to potrebuješ tak laborat da se ti meša, a je kje še kaj, daj prosim povej!!![/quote]
Verjetno še nisi imela v rokah papirjev za pridobitev subvencij v kmetijstvu. Kmetom pomagajo drugi pri izpolnjevanju le teh pa jih še ne napišejo pravilno.
Podjetje pa lahko kandidira za sredstva EU preko raznih projektov ob lastni udeležbi pri sredstvih. Tudi za te papirje imaš firme da ti pomagajo napisati pravilno. Moraš pa imeti sam program razvoja, če tega ni EU ne da denarja. Tega pa tvoja stranka ne razume, da mora delati če rabi denar, zato je razumljivo tvoje razmišljanje.
mater, ampak zakaj podjetniki ne dobijo subvencij! boss kakšne denarce pa podjetnik od države lahko dobi???? Nekaj malega za razvoj, pa še to potrebuješ tak laborat da se ti meša, a je kje še kaj, daj prosim povej!!![/quote]
Verjetno še nisi imela v rokah papirjev za pridobitev subvencij v kmetijstvu. Kmetom pomagajo drugi pri izpolnjevanju le teh pa jih še ne napišejo pravilno.
Podjetje pa lahko kandidira za sredstva EU preko raznih projektov ob lastni udeležbi pri sredstvih. Tudi za te papirje imaš firme da ti pomagajo napisati pravilno. Moraš pa imeti sam program razvoja, če tega ni EU ne da denarja. Tega pa tvoja stranka ne razume, da mora delati če rabi denar, zato je razumljivo tvoje razmišljanje.[/quote]
nenene boss, povej mi, kje podjetje lahko še dobi subvencijo od države, razvoj sem že omenila!! Kje še, prosimmm???
Podjetje pa lahko kandidira za sredstva EU preko raznih projektov ob lastni udeležbi pri sredstvih. Tudi za te papirje imaš firme da ti pomagajo napisati pravilno. Moraš pa imeti sam program razvoja, če tega ni EU ne da denarja. Tega pa tvoja stranka ne razume, da mora delati če rabi denar, zato je razumljivo tvoje razmišljanje.[/quote]
nenene boss, povej mi, kje podjetje lahko še dobi subvencijo od države, razvoj sem že omenila!! Kje še, prosimmm???[/quote]
Podjetje lahko dobi denar za razvoj. Subvencijo kot tako pa lahko razumeš oprostitev določenih plačil oz. davkov državi. V 90-tih je bila praksa ne plačevanja v pokojninsko in zdravstveno blagajno, to je bil predlog tudi sedanje vlade a na srečo še ni bil sprejet. Ene vrste subvencije je tudi denar za krajši delovni čas v podjetjih. Vendar takšnih subvencij kot jih ima kmetijstvo industrija nima, vendar tudi kmetijstvo nima razvojnega denarja ki pa ga dobi industrija. Tako da ninej, prosim loči panogi med sabo.
nenene boss, povej mi, kje podjetje lahko še dobi subvencijo od države, razvoj sem že omenila!! Kje še, prosimmm???[/quote]
Podjetje lahko dobi denar za razvoj. Subvencijo kot tako pa lahko razumeš oprostitev določenih plačil oz. davkov državi. V 90-tih je bila praksa ne plačevanja v pokojninsko in zdravstveno blagajno, to je bil predlog tudi sedanje vlade a na srečo še ni bil sprejet. Ene vrste subvencije je tudi denar za krajši delovni čas v podjetjih. Vendar takšnih subvencij kot jih ima kmetijstvo industrija nima, vendar tudi kmetijstvo nima razvojnega denarja ki pa ga dobi industrija. Tako da ninej, prosim loči panogi med sabo.[/quote]
ja je že res, ampak vse gre iz podjetjij, tudi za sklade, v podjetja nič!
no razen subvencij za skrajšanega delavnega časa!!!
nenene, povej mi kaj lahko dobim, od države???:)
Podjetje lahko dobi denar za razvoj. Subvencijo kot tako pa lahko razumeš oprostitev določenih plačil oz. davkov državi. V 90-tih je bila praksa ne plačevanja v pokojninsko in zdravstveno blagajno, to je bil predlog tudi sedanje vlade a na srečo še ni bil sprejet. Ene vrste subvencije je tudi denar za krajši delovni čas v podjetjih. Vendar takšnih subvencij kot jih ima kmetijstvo industrija nima, vendar tudi kmetijstvo nima razvojnega denarja ki pa ga dobi industrija. Tako da ninej, prosim loči panogi med sabo.[/quote]
ja je že res, ampak vse gre iz podjetjij, tudi za sklade, v podjetja nič!
no razen subvencij za skrajšanega delavnega časa!!!
nenene, povej mi kaj lahko dobim, od države???:)[/quote]
Kaj lahko dobiš od države? To vprašanje pa zastavi kar svojim strankarskim kolegom, kljub temu da jih zanikaš. Ali mi lahko poveš kaj pa kmet dobi na lepe oči od države da bi bil na boljšem kot je podjetnik?