Najdi forum

Splash Forum Politični čvek RKC

RKC

Zaupate rimsko katoliški cerkvi? Zupate temu kar duhovniki učijo in izvajajo?

DA!

Komunistični partiji so popolnoma zaupali. Zaupali so kar so učili in izvajali. Sploh niso podvomili.

Te izjave ljudi sem slišal po TV.

A to je politično vprašanje?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ne, lažejo že 2000 let!!

verujem, vendar cerkvi ne zaupam.

NE. So preveč pokvarjeni, da bi jim bilo za verjet. Radi vrtijo gobec in dajejo navodila, kako naj živijo verniki, sami se pa lastnih pravil ne držijo. RKC je polna lažnivcev, hinavcev, denarnih grabežljivcev, duhovnikov, ki nečistujejo z ženskami in tudi moškimi, in kar je najhujše, preveč pedofilov je v njihovih vrstah. In te pedofile ščitijo tudi tisti njihovi kolegi, ki niso pedofili.

Kako naj torej zaupam RKC? Daleč so od Kristusovega nauka!

Hm, ne zaupam nikomur. Sem zelo kritičen in tudi zelo samokritičen. Opažam pa, da nekateri, ki se razglašajo, kak je Cerkev zanič in to, slepo zaupajo kakim drugim ideologijam.

Zaupam, v verskih vprašanjih popolnoma.

Že prej sem imela dvome. Zdaj ne verjamem več, odkar sem na kanalu A gledala dokumentarec: Vatikan in spolne zlorabe.

brez zaupanja ne moreš graditi odnosov.

No, res, zanimivo, kako raziskano je soplno življenje v Vatikanu. Vse se ve, kdo s kom, kdaj…
In potem Sizaniko kar prepričajo. Kot sensodin zobna pasta proti bolečinam.

niti najmanj zame rkc na obstaja

niti najmanj zame rkc na obstaja kar se vprašanja tiče

Pa kdo ti kaj hoče? Vrzi se že v Ljubljanico, al pa pejt spat v rov v Hudi jami. Tam je mesto za take netopirje.

Seveda. Zaupam v dejanja in ne v besede. Popolnoma verjamem, da so tisto, kar delajo.

Kakor vsi, Boom, kakor vsi. Tudi ti ali jaz.

A je gospod minister Lukšič spet naročil kako preštevanje katolikov?

Od zdej bodo prešteti kar prek satelita, ki ga je naročil Janša.

Se podpišem!

New Report

Close