Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek še ena nevarnost – PVC(okna, kabli, talne obloge…)

še ena nevarnost – PVC(okna, kabli, talne obloge…)

Ste vedeli, da pri gorenju pvc-ja nastaja dioksin?
PVC okna, kabli, talne obloge in požar v domači hiši – najprej zastrupitev?

Za pridelavo PVC pa se uporablja še precej drugih aditivov (tudi SVINEC), ki med uporabo izhlapevajo v ozračje. Rak, poškodbe ledvic, reproduktivnega sistema……. – da se zamisliš.

Informacij kolikor hočeš, same grozljive.

AH ,POL PA NE SMEMO TEGA PA ONEGA,BREZ VEZE…..

Če živiš v Zasavju, kjer še velecenjeni župan ene od občin podpira zažiganje nevarnih snovi, te takšni članki ne ganejo…

čao

:-((((((( Pa še res je, Špelina.
Mene tudi sicer te študije ne ganejo preveč.

A.

PVC je polivinilklorid. Že v srednji šoli smo se učili, da je strupen oziroma zdravju škodljiv. To ni rezultat neke sodobne študije, to je že ves čas znano dejstvo.

Pol pa najboljš, da se zapremo v kakšno komoro in živimo približno tako kot Michael Jackson.

Pestro….

Vsak se sam odloča kako živi.
E-ji, cigarete, sonce, ……
Kakor komu drago.
Če je komu v pomoč pri odločitvah, kaj dati v stanovanje me bo veselilo, da sem pomagala. Drugi pa berite zoper prvi stavek.
Jaz vsekakor ne bom imela PVC oken in PVC talne obloge in me veseli, da jih tudi sedaj nimam.

Ah, sej parket je pa tud preštrihan s kemijo, pa lesena okna tudi. Pa solata, kupljena v trgovini je pošpricana, da ne zgnije prehitro, pa banane najprej da ne dozorijo, potem ko so pri nas pa da hitro porumenijo….. Kemija je vsepovsod in itak smo vsi zastrupljeni do konca. Tudi če kupuješ meso pri bio kmetu, ta krava je travo, ki je zrasla zunaj, na katero je padal kisel dež, itd itd itd.
Face it, tako zdravo kot je bilo pred 50imi ali 100 leti, ne bo nikoli več.

LP

Pa kaj PVC se še sploh izdeluje?
Sem imela občutek, da so ga ravno zaradi tega, ker je bil strupen, nehali izdelovati, ime pa je ostalo v splošni rabi. To kar imenujemo dandanes PVC, je v resnic PET ali polietilenklorid.

Pa še njemu je na koncu nos razpadel…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

na žalost še.
Še celo otroške igrače sem našla narejene prav iz PVC -ja. Ne iz PET-a.
Plastične vrečke so nehali izdelovati iz PVC-ja, ostalo pa kakor kje.

Hvalevredno je, da obstajajo še takšni ljudje kot je marina, ki jim ni čisto vseeno za naš svet. Kar zgrozim se ob branju nekaterih postov, z katerih veje sama pasivnost!! Vsak od nas bi moral prispevati vsaj malo svoje energije za bolj čisto okolje, saj nam enostavno ne more biti vseeno v kakšnem svetu bodo živeli naši otroci/zanamci. Pa naj bo to papirček, ki ga namesto na tla odvžemo v koš za smeti ali pa vgradnja manj škodljivih izdelkov v naše bivalno okolje.

S.

Prevečkrat pozabljamo, da se nam vse, kar ljudje vržemo v naravo, vrne nazaj v naših kozarcih in na naših krožnikih…

Pa da se razumemo: pri nas doma se trudimo živeti zdravo (zelenjava, ne preveč mesa, gibanje v naravi), recikliramo smeti, organske odpadke na kompost, ne svinjamo s čiki ipd, ampak ne kompliciramo pa s to plastiko in nasploh ob vsakem verižnem mejlu, kaj povzroča raka. Se prav spominjam novice, da paradižnik povzroča raka, čez par let sopa napisali, da paradižnik od in dploh preprečuje raka. S temi raziskavami je tako, da če nekja iščeš boš našel, ker gre tu le za statistiko. Če bi gledale dokumentarec o jedrskih poskusih, ki so jih ZDA opravile v obdobju hladne vojne bi se zgrozile. Itak je veter in morska voda vse naokrog prinesel in tudi če mi ne svinjamo, bo svinjal nekdo drug. Kar pa še ZDALEČ ne pomeni, da jaz potem zato veselo svinjam!!! Pazimo, d akupujemo kvalitetne igrače, da otrok nosi naravne tkanine, da ne pretiravamo z detergenti, …., ampak ne bom si pa razbijala glave za vsak takle post, ki se pojavi tule gor. To je moje mnenje in vse kar sem želela sporočiti, je to, da je panika brezvezna, ker lahko potem celo življenje samo še gledaš, kaj povzroča raka in kaj ne. Vsak naj se trudi da živi čim boj zdravo in varuje okolje.

Baz Luhrman je imel pred leti eno krasno pesem o življenskih nasvetih. Mislim, da je delček te pesmi uporaben tudi pri tej debati.

Don’t worry about the future. Or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind, the kind that blindside you at 4 p.m. on some idle Tuesday.

New Report

Close