Kurjenje v naravi
Pozdrav vsem skupaj,
imam eno vprašanje, in sicer:
ali je dovoljeno kurjenje v naravi. Npr: pri obrezovanju sadja ostajajo vejice in veje, potem raznorazno listje, itd.
Namreč:
sosedje, skoraj vsak vikend, od začetka februarja, do konca novembra kurijo na vrtu. Vemo da kurijo veje od obrezanega sadja, pa listje, pa potem raznorazne stvari z vrta, ampak včasih so vonjave grozne, kot da bi se tudi kurila plastika, cunje, itd. Vonj je tako grozen in močan, da je nemogoče še naslednji dan, ko še vedno iz pogorišča tli in se kadi, da bi imeli odprt oken.
Sedaj me pa zanima: je to sploh dovoljeno.
Ne moti me vonj, ko kurijo veje, ampak ta smrdeči vonj po raznoraznih stvareh, nas pa vedno bolj in bolj moti. Pa ne samo to, tudi nezdravo se nam zdi. Takrat se spokamo iz hiše, če se le da, včasih pa tudi ne.
Prosim vas,
kaj naj naredimo?
Pogovori ne zaležejo, prigovarjanje tudi ne, vse smo že poizkusili.
Ampak to se ne da več zdržat.
Prosim pomoč
Lp,
katrine
Ne nisem se! Že vse svoje življenje živim na vasi! In vedno smo kurili, posebno razne vejice, listje itd. A verjemi mi, takega smradu, vsak konec tedna, je pa malce preveč. Oprosti, svoj sarkazem lahko sprostiš tudi na drug način: šport mogoče?
Vprašala sem, in to LEPO, kaj lahko naredim, da bi se končalo kurjenje raznorazne plastike ( predvidevam po smradu, ), cunj, itd.
Ker , kot sem rekla, pogovor ne zaleže!
In verjemi, biti ZABIT v hiši, ne imeti možnost odprtih oken, skoraj celo leto, pa tudi ni fajn. Oz. gledati, kdaj boš lahko cunje ven obesil, da ti ne bodo smrdele po smrdljivem dimu. Neštetokrat sem jih že preprala!!!!!!
mi smo vikendaši in tudi zakurimo kar zmečemo na kup,ko pridemo čez vikend.spomladi in jeseni.žal tako je.zaenkrat nobenega ne moti,ker imajo vsi v okolici grmovja in drevesa.rajše vidimi,da je vse pospravljeno v naši vasici.
kurimo pa ne v poletnih dneh.vsi dobimo tako ali tako obvestilo v nabiralnik od občine,da primanjkuje vode,da je zelo vroče in suho in da je večja možnost požarov.tega pa se vsi držimo.
V naši vasi je treba vsako kurjenje v naravi prijaviti gasilskemu društvu. Plastika in ostale smeti spadajo v kontejnerje tudi veje pridejo s komunale iskat, če jih je velika količina in če odvoz seveda naročiš; pomladi je vedno akcija s strani komunale in je odvoz zastonj.
Meni se zdi tole kurjenje v naravi do skrajnosti neumno, da ne rečem nesramno. Nekateri imajo prav manijo kurjenja in so pri tem prav brezobzirni, sosedje jim niso mar. Človek komaj čaka, da po dolgi zimi posedi zunaj oziroma dela na svežem zraku pa od tega nima drugega kot vohanje smradu in slabo voljo. Nekaterim ne zaleže ne lepa ne dobra beseda, vidijo samo sebe in svoje opravke in užitke.
kurjenja v naravi naj bi bilo na splošno prepovedano. tako veleva zakon. jaz sicer nimam nič proti če kdo dvakrat na leto skuri odpadke od rezi in čiščenja okolice(listje, majhne veje) mi gredo dlake pokonci ,če kdo kuri plkastiko! Sem se odločil , da bom take prijavil pa naj plačajo od 1200 do 4100 eur za svojo neumnost! lp