Josip Broz – Tito, stekli pes iz Kumrovca
Kaj ima pa Djilas s papežem?
Drugače pa, ljudje, vzemite word in prirejajte tekste tako kot vam ustreza. Zamenjajte “Tita” s sosedovo Micko, če vam gre ta v nos. Ali pa s Kardeljem, Mačkom, Kidričem, Kučanom… zanimive kombinacije lahko priplavajo na dan.
Drugače pa, ali kaj ni res, kar je napisano v tekstu?
Kot ponavadi, Mićo trofi direkt v čelo.
Boom, je kakšen poseben razlog, da se ti ob čisto vsaki priliki papež al pa RKC prikazuje? Kakšne travme iz mladosti? Ampak veš – zlodela zagrešijo ljudje, posamezniki in ne organizacije. Za tisto kar ti je tisti župnik storil, je kriv on, papež nima čisto nič zraven. RKC je kriva natanko toliko kot tvrdki Coca-cola in Twix…
Če že kopiraš s financ, paše zraven še tale slikca… :)))
Se podpišem pod Mrkaićev tekst. Ampak v tistih časih smo zaslepjeno verjeli v “TITA”, čisto nekritično, čeprav smo doma od staršev in starih staršev poslušali ob večerih na tiho povedane zgodbice o dogodkih v “vojni” po vojni. (dogodki=poboji). Kaj češ, množična sugestija te nehote povleče v svoje kremplje in rabiš “časovni odmik”, da lahko kritično presodiš po lastni glavi. Ali pa odkopane rove….
Če se neb prklanju
kdo b po glavi me trplou
kako bi vedu kaj sploh delat
če neb mi on prepovedvou.
Vsakdo nuca gospodarja
vsakdo nade mentorja
pa če tud je nekoristn
nekdo ga uporablat zna.
Ah! Gospodar
še en zamah.
Kako bi sploh pršu čez cesto
če ne bi mi kazu pot
ab našu si nevesto
če ne bi on me daju spat?
Vsakdo nuca gospodarja
vsakdo najde si boga
pa če tud ne ve za čustva
nekdo ga rad ima.
Ah! Gospodar
še en zamah.
Za koga bi lahk um’ru
če ne bi on biu vse kar mam
kako lahko bi se zaniku
če ne bi on me učiu lagat.
Vsakdo nuca gospodarja
vsakdo najde si voditelja
pa če tud ne zna lagat in dihat hkrati
za nekoga gre lahko umret.
Ah! Gospodar
še en zamah
Da lahko povem to pesem
mi je dovolu gospodar
ko sem sreču ga v sanjah
in mu sebe dau v dar.
Vsakdo nuca gospodarja
vsakdo najde firerja
pa če tud ne ve za nič
tud zanga se bo našu bič.
Ah! Gospodar
še en zamah
Ne skrbi. Prav nobenega razloga, kot ga imaš v mislih, ni. Primerjam le dva na las podobna, a konkurenčna totalitarizma, ki drug drugemu očitata zločine in napake, ki sta jih počenjala tudi sama.
Bi pa pričakoval, da te vrste tekstov neka revija kot so Finance, ne objavlja. Ne glede na to kako je avtor politično obarvan. Ampak to je podobno kot pričakovati, da nek verski častnik ne bo objavljal političnih tekstov.