Spar, Mercator, E.Leclerc… ali Lildl
Največkrat Spar in Leclerc, Mercator izjemoma, ko mi česa doma zmanjka pa je peš vizavi bloka par metrov, v Lidlu še nisem nikoli bila, Tuš mi ne potegne, v Hoferju sem bila enkrat, obšla trgovino in šla s praznim vozičkom ven, ker me kakovost izdelkov pač ne pritegne. Tako mi ostaneta prve dva Spar v katerem imajo fajn izbiro sadja, zelenjave. Leclerc mi je všeč ker ima fajn izbiro poceni mesa, veliko in dobro obloženo ribarnico, revije v trgovini da ne rabim letat in še v vrsti čakat v kioskih, pa pogoste akcijske cene mojih blagovnih znamk praškov, mehčalcev, kave, makaronov, mleka, skratka veliko ugodnosti, si skor upam trditi da so daleč najcenejši v razmerju kakovost-cena.
Največkrat nakupujem v Sparu, ker ga imam pred nosom. Če je kakšna dobra akcija se tudi zapeljem do Tuša. V Hofer grem kadar imajo otroške cunje v svojem letaku. Drugače pa mi iz Hoferja prehrana ne sede, razen včasih čokoladne dobrote in ene testenine kupim, drugo mi ni dobro.
Čistila in praške pa vedno kupujem v DMu.
kako lahko sodiš o kakovosti Hoferjevih izdelkov, če si šla not samo enkrat, pa ven prišla s praznim vozičkom???
Mi kupujemo pretežno v Hoferju, ker nas tedenski nakup pride najceneje. Po potrebi za mimogrede pa tam, kamor nas pot zanese …[/quote]
Ker malo BEREM deklaracije o izdelkih, in ko vidim kaj piše me mine….
me ne prepričajo razni uvozi iz Kitajske, in ostale nizkocenovni uvozi. Na žalost, res je, da najraje kupim slovensko če se le da, pa čeprav v Leclercu.
Tam sem recimo nedolgo nazaj kupila izredno ugodno barcafe, alpsko mleko, ribe, pa mehčalec Luna, pa Paloma vcpapir, skratka, cel kup SLO blagovnih znamk, sicer pa še vedno kupujem tudi tuje blagovne znamke, Dash, Nutella, Valfrutta, Rio Mare, Barilla in podobno…
Sprehodi se enkrat po nemškem Hoferju in primerjaj izdelke s tistimi v “našem” Hoferju, pa boš videl kateri trg je bolj vzhoden.[/quote]
Mene tudi zanima, kakšna je razlika. Ker po nemškem Hoferju se res že dolgo nisem sprehajala (sploh pa ga tam nimajo, ampak imajo Aldi), grem pa občasno v avstrijskega in razen tega, da imajo tam malce več izdelkov na razpolago kakšne druge razlike nisem opazila.
Se opravičujem, mislil sem na Lidl.
V nemškem in našem Lidlu je po kvaliteti še najbolj primerljiv toaletni papir, pa mogoče še kruh. Primerjaj npr. salame, sire ementaler ali edamec, čokolade, pecivo, zlasti pa sadje in zelenjavo. Razlika je očitna. Čeprav so tudi v Nemčiji tovrstne trgovine za spodnji sloj.