Angela Vode
film na TV SLO1….kogar zanima, kako so komusti obrčunali s svojimi lastmi člani…
citat iz filma:
….Žalostno, da ima lahko vsaka kura več samostojnega mišljenja kot komunist…
Sem si ga ogledala. Žal je moj oče pokojni. Ko je govoril o teh rečeh, sem mu rekla, da si izmišljuje. Danes mi je iz dna duše žal, ker se mu ne morem opravičit. Vse očetove zgodbe so se mi vrnile, v trenutku. Tudi on je imel v prejšnjem sistemu težave v zvezi s temo.
Še enkrat: Danes mi je iz dna duše žal, ker se mu ne morem opravičit.Zame prepozno:-(
Tega kar je v spominih Angele Vode ni možno zanikati….nasledniki takratnega režima, pa bi sami sebe razkrinkali kot nasledniki, če bi poskušali Angeline spomine razglasiti za neverodostojne….
In po vrhovnemu poveljniku te brutalnosti ( josipu Brozu) se bo v kratkem poimenovala ena glavnih ulic v Ljubljani. Ljubo Sirc (obsojen skupaj z Angelo Vode) je v sinočnjih Odmevih glede namenov poimenovanja ulice po Josipu brozu povedal: “Ma kako sploh morejo pomisliti na kaj takega?[/quote]
Lahko pomislijo seveda…ker je šolski sistem opral možgane par generacijam….ali so starše vprašali preden so vas včlanili k pionirčkom?….ali so nas vprašali preden so nas včlanili k ZSMS (mimogrede, njihova naslednica je LDS)….niso…..lahko si se sicer pobunil…ampak posledice?
Vi, ki niste komunisti oziroma imate toliko povedati proti prejšnjemu sistemu, ste menda veliki ljubitelji demokracije. Vsaj tako pravite, dokler je po vaše. Stvar je takšna. Vse mogoče ankete kažejo, da 65 odstotkov Ljubljančanov želi Titovo ulico, kar ni samo večina, ampak je že kvalificirana večina. In ker ste vi za razliko od komunistov demokrati, boste gotovo upoštevali voljo ljudstva. Ali pa se motim in vam gre samo za uveljavljanje lastne volje?
Definicija demokracije po sskj je tale:
politična ureditev z vladavino večine,
ki varuje osebne in politične pravice
vseh državljanov
Poimenovanje ulice po diktatorju in množičnemu morilcu, direktno krši tako osebne kot politične pravice velikega dela državljanov. Torej gre za skrajno nedemokratični akt in je torej v neskladju z ustavo. Titoistične komunjare seveda imate oblast, da stvar izpeljete, a zagotovo ne bo dolgo zdržala. Ne verjamem sicer, da bi ustavno sodišče kakršno pač je, storilo kar pametnega na to temo, ampak dragi moji, danes nismo več zabetonirani za železno zaveso. Obstaja kup evropskih institucij, ki bodo brez dvoma znale postaviti stvari na svoje mesto.
žalostno, da se očetu ne verjame na besedo!!!
in zelo žalostno, ko takole površno gledate na vso zadevo!!!!
ja treba bo poslušat in premlet, če resnično želite do prave resnice, sicer pa tale forum lepo dokazuje, da je nekaterim malo mar resnice!!!!
tudi Angela v svojem rokopisu na koncu dodaja in upa, da smo se vsi skupaj nekaj naučili, očitno vam še veliko manjka!!!!
Vi, ki niste komunisti oziroma imate toliko povedati proti prejšnjemu sistemu, ste menda veliki ljubitelji demokracije. Vsaj tako pravite, dokler je po vaše. Stvar je takšna. Vse mogoče ankete kažejo, da 65 odstotkov Ljubljančanov želi Titovo ulico, kar ni samo večina, ampak je že kvalificirana večina. In ker ste vi za razliko od komunistov demokrati, boste gotovo upoštevali voljo ljudstva. Ali pa se motim in vam gre samo za uveljavljanje lastne volje?[/quote]
Jasno mi je, da so ljudje, ki nimajo pospravljenega podstrešja. Ampak, da vas je takih 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, si pa res nisem mislil.