Sindikati vladi kažejo rumeni karton, sledi rdeči!
Pet sindikalnih central bo na protestni konferenci vlado opozorilo, da bremena finančne in gospodarske krize niso pošteno porazdeljena.
Približno 300 sindikalnih vodij bo na konferenci sindikalnih central KSS Pergam, KS90 Slovenije, KNSS Neodvisnost, SZS Alternativa in ZDSS Solidarnost izrazilo protest in nestrinjanje z množičnim odpuščanjem delavcev, drastičnim znižanjem materialnega in socialnega položaja zaposlenih in brezposelnih ter dosedanjim ukrepanjem vlade.
Po srečanju se bodo odpravili pred parlament, kjer bodo predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju izročili svoje zahteve.
Protestno zborovanje bo prvo opozorilo, da so se začele resno teptati osnovne pravice zaposlenih, je napovedal predsednik sindikata Pergam Dušan Rebolj. Delavci imajo dovolj odpuščanj, ki pa po njegovih besedah niso le posledica krize, temveč tudi ravnanja lastnikov, ki so vstopali v podjetja, da bi jih čim bolj izčrpali.
Vlada se na trenutno pereč položaj ne odziva primerno, opozarjajo sindikati, ki zahtevajo konkretne ukrepe v smeri zaščite delavcev. Zato bodo sindikalisti zahtevali zaščito zaposlenih, ne pa ščitenja bank in lastnikov podjetij.
Čaki mal, bo lepi trio ponudil sindikatom 5 eurov dodatka pa bodo takoj nehali nergati. Isto je bilo z negospodarstvom. Tresla se je gora rodila se je miš.[/quote]
ampak boss sedaj jim bo Janša pomagal!!!!:))))[/quote]
Edina možnost , da bi sindikati kaj naredili, je pritisk strank na člane tako, da bi le ti pritisnili na svoje vodstvo. V primeru uspeha bodo pač izkoristili le tega v političnemu boju. Tako je storila prejšnja opozicija in blokirala reforme ki jih je pripravljala vlada. Žalostno je, da kratko vedno potegne delavec in da se vedno pusti izigrati političnim strankam.
ampak boss sedaj jim bo Janša pomagal!!!!:))))[/quote]
Edina možnost , da bi sindikati kaj naredili, je pritisk strank na člane tako, da bi le ti pritisnili na svoje vodstvo. V primeru uspeha bodo pač izkoristili le tega v političnemu boju. Tako je storila prejšnja opozicija in blokirala reforme ki jih je pripravljala vlada. Žalostno je, da kratko vedno potegne delavec in da se vedno pusti izigrati političnim strankam.[/quote]
ma ti si pa meni vedno bolj všeč, res!!!:)
sedaj se manj bojim, imajo tapravga na svoji strani, prejšnji opoziciji si težko rekel opozicija!!!:)))
reveš, bogi ker tega nisi vedel, hahahaha!!!
na sem tolk prijazna da ti boj jaz pokazala pot do nje!!!!LOL
na zdej se pa naber tistga kar še nisi prebral, če je sploh še kaj ostalo!!:))))))))
Edina možnost , da bi sindikati kaj naredili, je pritisk strank na člane tako, da bi le ti pritisnili na svoje vodstvo. V primeru uspeha bodo pač izkoristili le tega v političnemu boju. Tako je storila prejšnja opozicija in blokirala reforme ki jih je pripravljala vlada. Žalostno je, da kratko vedno potegne delavec in da se vedno pusti izigrati političnim strankam.[/quote]
ma ti si pa meni vedno bolj všeč, res!!!:)
sedaj se manj bojim, imajo tapravga na svoji strani, prejšnji opoziciji si težko rekel opozicija!!!:)))[/quote]
Uh ninej, pa še kakšna opozicija so bili. Le da so zasledovali le svoje interese. Sam mene bolj skrbi dejstvo, da mi nimamo sindikatov, so le politični podaljšek, ki ga po uporabi zavržeš.
Je bila opozicija, ki pa je urejala svoje probleme in jih tudi postavila pred državne interese. In namesto da bi to uredila sedaj dela isto, ukvarja se sama s sabo, kar pa del navzven pa gre samo v smeri uničevanja vsega kar je prejšnja vlada naredila, oz. vsega kar diši po Janši. Paranoja na vsakem koraku.
ah ja, glej Janša je imel možnost narediti prov vse kar bi hotel, pa ni, zakaj ve sam!!! Tudi revežev ni videl, danes pa piše resolucijo, meni je dokazal da sem imela prov in da mu je mesto v opoziciji!!! Ker je bil 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da dobi še en mandat (veš mi je kar malo žal da ni, da ga vidim kako bi se on znašel v tej krizni situaciji), mu je zmanjkal časa še bolje poskrbeti za svoje!!!!
če bi se mene vprašalo bi bila veliko bolj redikalna, kot je tale mevžasta vlada!! Pa lahko rečeš da gre za paranojo al pa ne!!!:)))
Ninej ne pozabi da je Janša v koaliciji imel kukavičje jajce alias DESUS. Radikalna, v katerem smislu?
Veš kaj je napaka vseh slovenskih vlad? To, da ne znajo popravljati zakonov svojih predhodnikov. Isto je sedaj z odvetniškim primerom. Če je bilo le to narobe, da ni bila več obvezna pravna zaščita, brezplačna ki jo plača država,naj bi pač le to popravili.