Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mali Aleksander

Mali Aleksander

Imam že 3 mesece malega Aleksandra, s katerim nikakor ne prideva vkup. Vsak dan se z njim pogovarjam, ga hranim,…. on pa samo beži in je nedostopen. Rekli so mi naj ga navajam da mi je iz roke, pa sedim tudi 1 uro pred kletko pa nič,….
Sem že čisto obupana in ne vem kaj naj še naredim, da pridobim njegovo zaupanje.
Je mladič, sicer kupljen v trgovini.
Ima pa eno zanimljivost, gre jest vedno takrat kot mi, še najrajši vidi ko je moj 2 letni sin.
Kakršen koli nasvet bom zelo hvaležna.
Lep pozdrav…..

S kačami je nabolje, da jih pelješ vsaj enkrat na 3 mesece na morje.

Verjamem ja…..:))

ja Aleksander ptič, morski prašeček, medved ali lengvan?

puščaj odprto kletko in ga hrani zunaj nje… prvo malo stran… pa potem dlje… (tako da lahko sam izbira kdaj se umakne in kdaj gre ven… pa seveda nobenih hitrih gibov:)

če pa bo zunaj in ga boš želela pospravit:) mu pa le ugasneš luč, nabereš kot jurčka in stlačiš v kletko:)

Vse, z veliko več občutka, kot je bilo napisano, seveda:)

..nilski konj…….:))

Ptič je,….

Se pravi, če prav razumem, naj ga kar ven spustim (v stanovanju) in se mu prebližujem počasi,…?
A ni to misija inposibile,…že v kletki nori kako bo pa šele, ko bo spuščen? Ali se motim?
Še enkrat hvala!!!

če niti ne veš kakšne vrste živali je Aleksander je možnost, da poznaš odgovor na vprašanje še toliko manjša.

aleksander je vrsta in ne ime

avtorica pa je zavajala, ker ga je napisala z veliko, če smo že čisto pikolovski.

nč se mu približevat … prvo ga pusti samega v sobi (dvomim da bo šel takoj ven – saj je verjetno navajen na kletko) imej zagrnjene rolete (tako da je brez luči pol mrak) in počasi vstopaj v sobo… oziroma če si v sobi se pač zanj ne zmeni… so tko firbčne živalce … se bo on začel bližati tebi… s hrano pa ga primamiš da gre ven)

pustiš mu prižgano luč – zato, da ko jo ugasneš nastane pol mrak – papagajček ne vidi nič in zato obstoji na mestu – ga primeš in neseš v kletko) aja, ne ugašaj mu luči med letom:)

bo počasi… mislim da bi se moral v enem tednu tako udomačiti, da bo zapuščal kletko in začel sam s približevanjem. nikar pa ne rini vanj – to je lahko zelo travmatično zanj…

Kar se tiče iztrebkov ne skrbi – če so navajeni na kletko izredno dvomim da se bo iztrebljal drugje…

Pa takoj mu poberi iz kletke vso zabavo – špeglčke, razne buci-guci igračke in te bedarije… tako mu bo tako dolgčas da bo iskal stik s teboj… sama bi mu kak drugi dan odtegnila tudi hrano… in jo postavila izključno ven iz kletke – lahko tudi na rob kletke (tako da je sicer še notri ko je mora dati pa vsaj glavo ven)… seveda pa ga ne smeš sestradat – če še ni pripravljen:)

aha, pa pazi da je čez šipo vedno kaj ko ga imaš spuščenega (lahko tudi za šipo) saj stekla ne vidi … da ne boš imela buldog-aleksandra)

joooooj hvala hvala,…
Takoj poskusim ko pridemo nazaj z dopusta (ne bo sam)…
Kar se tiče igračk ima pa samo guncanco, se rad gunca, in eno igračko z zvončki,vendar zanjo nima zanimanja.
Ima pa zelo, zelo rad arašide…

Ma saj ne pričakujem takoj, da bova skup jedla in da bo čisto udomačen, rada bi samo da ne bi bil več tako plašen. vsaj za začetek.

Hvala, hvala, hvala še enkrat!!!!!!!!!! :))

Sem najprej pomislila da ma otroka v kletki! ( Sama imam pač sina Aleksandra tudi že krepke tri mesece)!

ja sonček 32, a smo malo blont? Saj zato pa sprašujem, imam namreč veliko izkušenj z morskimi prašički…:)

so pri morskih prašičkih tud kakšni aleksandri?! Nič slabga nisem mislila z mojim odgovorom, če je slučajno tako izpadlo
Lep dan še naprej, čeprav deževen

ok no:) sem prvič slišala, da med ptički obstaja kakšna vrsta, ki se imeuje aleksander; pač napisano je bilo z veliko začetnico zato sem mislila, da je to ime živalce.

Nisi samo ti to prvič slišala. Jaz sem tudi mislila, da gre za ime Aleksander. Kakšne ptič pa je to, če bi bila katera tako prijazna in mi napisala.

…ja jaz bi ti link prpela, če bi ga znala,…
je srednje velika papiga, njena osnovna barva je zelena, je igriva ptica, spretna letalka, srednje glasna, nezahtevna, kar se splošne oskrbe tiče,…
…je zelo lepa papiga,…
LP

http://www.exotic-animals.org/papige/opisi_vrst/psittacula_krameri/index01.htm

HVALA…..:))

a ni to njen sin? Očka je veliki Aleksander, sin pa mali, a ne (kot senior in junior, si jaz predstavljam)

..ja in 6 zelenih možicljev…..

jaz imam tud probleme z Aleksandrom. Samo moj pa ni tak mali, je kar krepko čez 100 kil…

3 mes. ni ravno veliko za navadit ga, daj mu čas. poleg tega pa morda se boji tvojega otroka, ker kolkor vem iz izkušenj, so otroci precej hitri, glasni in nepredvidljivi, ptiči pa rabijo pošasne, umirjene kretnje.
mi imamo nimfe, pa z njimi ni kaj dosti drugače, seveda z izjemami, ma naše so stare že 1 leto.

Moj odgovor nekoliko pozen ,pa vendar le temelji na osebnih izkušnjah.Papagaj mali aleksander tako kot mnogi drugi se težko navadi na človeka v kolikor ni ročno hranjen . Sam sem dobil starejšega mogoče 6 let .sicer ni tako plašen pa vendar je.Na kletki ima veliko rogovilo na kateri je ves dan.V kletko gre redko pit vodo in jest gre semena. Z rogovile gre dol po kakšen košček jabolka,arašid ali korenček. V nasprotnem koncu prostora so balkonsko vrata, ki je večinoma odprto cel dan.Zgodilo se je že,da je bila tudi že zavesa odgrnjena pol ure pa vender ni izkoristil priložnosti.Mi je pa pobegnila rozela in bila več ur na prostem potem pa sem jo ulovil s pomočjo še ene katero sem dal v keltko za vabo.
Mogoče bom uspel dobiti kakega mladička aleksandra in se mu bom z veseljem bolj posvečal.

New Report

Close